Наши партнеры

MenuSAS Liga-fodbold på flere kanaler i fremtiden

Dansk fodbold

I fremtiden vil man kunne se SAS Liga-fodbold på flere kanaler. Dette er kommet i stand, eftersom DBU/Divisions-foreningen og Konkurrencerådet i dag har indgået en aftale.

Tv-dækningen af SAS Ligaen bliver ændret i fremtiden. DBU/Divisions-foreningen har nemlig i dag indgået en aftale med Konkurrencerådet, der betyder, at der i nær fremtid vil ske ændringer med hensyn til tv-rettighederne.

Aftalen lyder, at tv-rettighederne vil blive udbudt hvert tredje år, hvor det vel og mærke ikke vil være muligt, at indgå en længere aftale udover denne periode. Når denne periode er slut, vil det ikke være muligt at have fortrinsret på de næste tre års rettigheder, når disse kommer i udbud. Dette betyder, at alle tv-kanaler har lige vilkår til at melde sig ind i kampen om de attraktive tv-rettigheder hvert tredje år.

Derudover vil rettighederne blive delt op i forskellige pakker, hvoraf disse skal fordeles mellem flere kanaler, derfor vil det ikke være muligt for samme kanal, at sikre sig både rettighederne til de direkte tv-transmissioner fra kampene plus højdepunkter efterfølgende.

”Jeg er tilfreds med aftalen, der betyder, at det ikke længere vil være muligt for et enkelt tv-selskab at sidde på alle rettighederne til visning af dansk fodbold. I fremtiden vil der blive vist dansk fodbold på flere forskellige tv-kanaler. For forbrugerne kan den øgede konkurrence mellem tv-selskaberne betyde fordele i form af større udbud, flere valgmuligheder og bedre kvalitet i sports-udsendelserne,” udtalte Kim Sparlund, vicedirektør i Konkurrencestyrelsen i en pressemeddelelse.

Chefen for selskabet, der blandt andet står bag TV3+, forventer, at DBU og TV2’s aftale om landsholdsrettigheder nu falder til jorden, hvilket glæder ham.

“Det er spændende rettigheder, som vi nu regner med kommer i udbud. Vi har historisk givet seerne landsholdets udekampe, men vil meget gerne byde ind på hjemmekampene også,” sagde direktør for MTG, Jørgen Madsen, til Ritzau.

DBU og TV2 har netop forlænget deres aftale, således at den nu løber fire år frem yderligere, hvilket vil sige, at den løber fra 2008 til 2012.

Jørgen Madsen mener, at dagens afgørelse fra Konkurrencestyrelsen ikke kun skal dreje sig om SAS Liga-fodbold, men også om landsholdets kampe. Dette er specialkonsulent i Konkurrencestyrelsen, Michael Kløcker, dog íkke enig.

Han udtaler til Ritzau, at man ikke kan sammenligne SAS Liga-fodbold med landsholdet. I det ene tilfælde er der tale om 12 klubber, der slår sig sammen i én forhandlingsorganisation og således potentielt forringer konkurrencemulighederne, mens det for landsholdets vedkommende kun er DBU, der står som sælger, skriver DR Sporten.

“Hvis vi modtager en klage, vil vi vurdere, om vi skal gå i en større undersøgelse, ligesom vi også kan tage sagen op af egen drift. Men det er for tidligt at tage stilling til det spørgsmål,” udtalte Kløcker.

Opdateret: 15:38 – 31-10-2007.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu