SAS Liga-bundgys endte målløst

Der var lagt op til en gyserkamp i bundstriden mellem SønderjyskE og Vejle i søndagens tidlige kamp. Et formstærkt hold mod et formsvagt. To hold med to af ligaens mest spændende unge offensive teknikere: Ken Ilsø og Brian Nielsen. Kampen blev dog noget af en fuser.

Første halvleg blev en uskøn og kedelig affære uden de store chancer med en jævnt fordelt boldbesiddelse. Hjemmeholdet fra SønderjyskE var dog de farligste i første halvleg, selvom dette ikke var et kvalitetsstempel.

SønderjyskEs mere direkte spil førte til flere dueller i feltet end Vejles passive pasningsspil, men ingen af holdene kunne prale af de store chancer, ej heller pænt fodboldspil.

Kampens første halvstore chance faldt efter 38. minutter, da Ken Ilsø fik fat i nedfaldet fra en luftduel midt på Vejles banehalvdel, hvorfra han fordelte bolden til Kenneth Fabricius, der fra en lidt spids vinkel et stykke ude i feltet, affyrede et skud, der dog røg i sidenettet.

Således gik holdene til pause med resultatet 0-0. Et resultat SønderjyskE var bedst stillet med qua holdenes placering i tabellen.

I pausen proklamerede SønderjyskEs assistenttræner Nikolai Wael udskiftning af Mosquera til fordel for Jesper Kjærulff pga. Mosqueras gule kort, men også pga. et systemskift hvor hjemmeholdet gik over til at spille 4-5-1 i stedet for 3-5-2.

Også Vejle skiftede ud i pausen. Brian Nielsen, som normalt er Vejles kreatør, gik ind til kampen uden at være 100% klar, og det kunne også ses på hans spil i første halvleg. Derfor blev han i pausen erstattet af Eduardo Delani.

Anden halvleg fortsatte i samme spor som i første halvleg, men alligevel faldt kampens største chance efter 62 minutter da Baba Collins, som kort før var blevet indskiftet, noget tilfældigt fik bolden og kunne afslutte fra kanten af det lille felt, et skud der blev pareret af David Ousted.

Med 25 minutter igen af kampen åbnede kampen en smule op, men det var i den grad stadig til at se, hvorfor denne kamp netop var en bundkamp.

SønderjyskEs største chance i kampen, og vel nok kampens største, faldt med 12 minutter tilbage af opgøret, da hjemmeholdets Anders Egholm steg til vejrs på et hjørnespark og sendte bolden forbi Jimmy Nielsen i målet. Heldigvis for Vejle stod Allan Olesen det helt rigtige sted og kunne dermed blokere bolden.

I kampens overtid fik Vejle tilkæmpet sig et hjørnespark, på hvilket Bora Zivkovic med sin brede inderside fik afsluttet, men bolden blev reddet på stregen og røg ud til endnu et hjørnespark. Også på dette kom Zivkovic til afslutning, men denne gang over mål.

Kampen sluttede dermed 0-0. Bundgyseren blev noget af en fuser, men på den positive side for holdene var, at ingen af dem gik hjem med mareridt. Begge hold befinder sig stadig i bundstriden med mulighed for at redde sig.