Наши партнеры

MenuRemis i oprykker-opgør

Dansk fodbold

I eftermiddag mødtes de to oprykkere fra HB Køge og Silkeborg IF på ”SEAS-NVE Park” i Herfølge. Holdene stod godt til hinanden og skabte en til tider seværdig kamp, og begge mandskaber leverede en fin indsats.

Både HB Køge og Silkeborg IF havde set frem til premieren i landets bedste række, og det kunne mærkes i indledningen, hvor der var en vis nervøsitet at spore. Men da klubberne først fandt sig selv, kom der gang i kombinationerne. Det skulle dog være en genistreg fra hjemmeholdets Morten Nielsen, der for alvor åbnede kampen, med hans sublime scoring til 1-0. Hvis HB Køge har planer om at levere den slags scoringer fremover, vil de ikke få problemer med at fylde tilskuerpladserne på ”SEAS-NVE Park”.

Som forberedelse til sæsonstarten havde HB Køges træner, den tidligere Brøndby-spiller Auri Skarbalius, ikke forstærket truppen, men satte i stedet sin lid til den sammentømrede trup. Silkeborg IF havde til gengæld forstærket klubben markant ved at hente Jesper Bech og Frank Hansen hos Esbjerg fB og målmand Lasse Heinze hos FC Midtjylland.

Begge hold virkede fra start opsatte på at vise berettigelsen i at spille i SAS Ligaen, men det var Silkeborg IF, der først fik styr på premiere-nerverne. De fik lagt et højt pres og tvang HB Køge til at spille bolden rundt blandt de bageste spillere. Det betød, at bolden det første kvarter hovedsagelig befandt sig på hjemmeholdets banehalvdel.

HB Køge kom dog til kampens første chancer, der begge tilfaldt den velspillende angriber, Henrik Toft. I to identiske situationer steg han til vejrs efter hjørnespark og fik headet mod mål, men præcisionen manglede.

Efter 16 minutter slap Silkeborg-kantspilleren Jesper Bech fri i HB Køges venstre forsvarsside, og han lagde bolden indover. Her udnyttede Rajko Lekic, at en forsvarsspiller gled i græsset, og med en kraftfuld halvflugter tvang han målmand Lars Bjerring til en god redning.

HB Køge-spillerne havde det svært, når de kom op på den midterste del af banen, og ofte blev det til lange afleveringer fremad banen, der ikke førte til noget. Men efterhånden fik hjemmeholdet bedre tag på midtbanen og kom også frem til enkelte chancer.

Efter 33 minutter førte forsvarsspilleren Morten Nielsen bolden fremad banen. Ingen Silkeborg-spillere gik til ham, så han lagde an til et dommedags-skud fra distancen. Men i sidste øjeblik bremsede han bevægelsen og sendte i stedet bolden i en høj bue af sted mod målet. En overrumplet Lasse Heinze, der i forventning om et hårdt skud havde taget et par skridt ud af målet, forsøgte desperat at nå tilbage, men Morten Nielsens geniale afslutning var ustoppelig, og HB Køges første mål i SAS Ligaen på ”SEAS-NVE Park” var en realitet.

Med 3 minutter tilbage af første halvleg forsøgte HB Køges Sebastian Andersen sig fra 30 meter, men bolden sneg sig akkurat over overliggeren.

Fra begyndelsen af anden halvleg lagde Silkeborg IF et højt pres, og efter 10 minutter fik holdet tre store muligheder på tredive sekunder. Først blev Jesper Bech spillet glimrende fri i højre side af Kaimar Saag, men Bechs hårde skud blev bremset af målmand Lars Bjerring. På det efterfølgende hjørnespark endte bolden hos Rajko Lekic, der frit for mål ramte helt forbi bolden. Og øjeblikket efter måtte en forsvarsspiller kaste sig ned for at blokere et skud, der kunne have resulteret i scoring.

HB Køge smed alt for ofte bolden hurtigt væk og bød ikke på meget fremad banen, og Silkeborg overtog boldbesiddelsen og chancerne. Efter 67 minutter kom indskiftede Simon A. Pedersen til en chance på hovedstød, men bolden gik lige akkurat fri af den ene stolpe.

Fem minutter senere var Simon A. Pedersen igen på spil, da han modtog bolden i hjemmeholdets straffesparksfelt. Han sendte bolden mod det fjerneste hjørne med et velplaceret skud, men målmand Lars Bjerring nåede fremragende op og fik drejet bolden over målet.

Et par minutter senere slap indskiftede Fabinho igennem Silkeborgs forsvar, men Lasse Heinze kom godt ud af sit mål og fik pareret. Og øjeblikket efter skabte Fabinho igen problemer for Silkeborg, da han serverede bolden for Simon Christoffersen, der misbrugte den store mulighed.

Silkeborg IF havde på dette tidspunkt fortjent en udligning, og med blot 5 minutter igen lykkedes det. Frank Hansen lagde bolden ind i feltet, hvor Jesper Bech nåede højst og headede bolden i mål bag en chanceløs Lars Bjerring til 1-1.

I overtiden var HB Køges forsvarsspiller Thomas Christensen tæt på at styre bolden i eget net, men kampen endte 1-1.

Hjemmeholdet ser ud til at være velsammenspillet, og det bliver interessant at se, hvordan de vil klare sig imod de mere etablerede klubber og topholdene i SAS Ligaen. Det samme gælder Silkeborg IF, der med spillermaterialet kan skabe problemer for mange hold, hvis de kan få kombinationerne til at flyde. De har en del spillere, der tidligere har gjort sig bemærkede, f.eks. Steven Lustü, Peter Degn, Jesper Bech og Rajko Lekic. Herudover ligner især Kaimar Saag og Simon A. Pedersen fra Silkeborg IF og Lars Bjerring, Henrik Toft og Morten Nielsen fra HB Køge spillere, man skal holde øje med i de kommende kampe.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu