Referat: Serie A 9. Runde

Italiensk fodbold

Nienderunde i Serie A bød på overraskende resultater til topholdene, samt et brag mellem AC Milan og AS Roma. Vi bringer dig det fulde overblik herunder.

Torino – Cagliari

Rundens første opgør blev spillet i Torino, hvor hjemmeholdet tog imod Cagliari. Udeholdet stor for de fleste chancer, men formåede aldrig at udnytte dem. Det gjorde hjemmeholdet til gengæld, hvilket betød, at de måtte indkassere to mål. Det første mål blev sat ind i det 70. minut, da Alessandro Rosina fik bolden i netmaskerne. Kampen blev lukket med fire minutter tilbage af de ordinære spilletid, da Cagliaris egen Michele Ferri lavede selvmål til slutresultatet 2-0.

Napoli – Juventus

Juventus blev hårdt straffet lørdag aften. Den Gamle Dames rutinerede angriber, Alessandro Del Piero, sørgede for at bringe udeholdet foran blot 38 sek. inde i anden halvleg, der skulle dog blot gå to minutter før hjemmeholdet var på pletten. Walter Gargano sørgede for 1-1. Efter 62 minutters spil tacklede Giorgio Chiellini rent bolden i straffesparksfeltet, men dommeren var lodret uenig, og dømte prompte straffespark. Maurizio Domizzi scorede til 2-1. Syv minutter efter gjorde dommeren atter opmærksom på sig selv, da Marcelo Zalayeta filmede sig til et straffe mod sine gamle holdkammerater. Domizzi scorede endnu en gang til 3-1, hvilket også blev kampens resultat. Juve måtte derfor bekendtgøre deres første udebanenederlag i denne sæson.

Siena – Reggina

Siena stod for kampens største målchancer, samt mest boldbesiddelse, men alt dette formåede hjemmeholdet ikke at omsætte til mål. Det gjorde dansker-klubben med Kris Stadsgaard og Mike Tullberg i truppen heller ikke, hvorfor kampen endte målfattig 0-0.

Parma – Livorno

Hjemmeholdet kom godt fra start. Allerede efter ni minutters spil lå bolden nede i Livornos mål til 1-0, Stefano Morrone, var målscoreren. I det 23. minut fik Livorno udlignet, da Francesco Tavano nettede, og blot små 20 minutter efter var han på pletten igen, denne gang fra ellevemeter pletten, hvor han sikret bragte udeholdet foran 1-2. Dette varede dog kortvarigt, da Massimo Paci fire minutter efter fik bragt balance i regnskabet. Hjemmeholdets Domenico Morfeo stod for kampens sidste mål, da han gjorde det til slutresultatet 3-2. I kampens overtid gav kampens dommer Daniele De Vezze hans andet gule kort, hvilket betød, at han måtte forlade banen kort før slutfløjt.

Catania – Sampdoria

Catania kom på tavlen efter blot to minutters spil, da Giuseppe Mascara bragte hjemmeholdet i front. Sampdoria havde stort set hele spillet, men de formåede ikke at score på deres chancer. Det gjorde Catania til gengæld, og Jorge Andres Barrios Martinez kunne i det 42. minut lukke kampen til 2-0.

AC Milan – Roma

Læs grundigt referat her.

Lazio – Udinese

Kampen bød på intensitet fra første fløjt. Hele 34 frispark blev der begået i kampen, det var en meget lige kamp, det var dog udeholdet Udinese, der trak det længste strå, og sikrede sig alle 3 point i det 78. minut, da den tidligere Schalke 04-angriber, Gyan Asamoah, scorede kampens enlige mål til 0-1.

Empoli – Atalanta

Efter blot få sekunders spil kunne dommeren notere både Empolis Luca Saudati og Atalantas Moris Carrozzieri for et gult kort hver, da de kom i klammeri med hinanden. Cristiano Doni blev kampens eneste målscorer, da han sikrede Atalanta sejren i det 74. minut.

Palermo – Inter

Ligaens førerhold Inter skulle på besøg i Palermo. Ligaens nummer et pressede hårdt på, for at få en scoring, og havde hele seks afslutninger indenfor målrammen, men heldet var ikke med Inter søndag eftermiddag. De kunne dog glæde sig over, at de fortsat ligger nummer et, og er ubesejret i denne sæsons ni ligakampe.

Genoa – Fiorentina

Søndagens sene kamp blev afviklet på Genoas stadion, Luigi Ferraris, hvor Genoa tog imod danskerklubben, Fiorentina. Fiorentina med Per Krøldrup i startopstillingen havde chancen for at overtage andenpladsen efter Juventus, men kampen endte målløs, dog måtte dommeren hive hele otte gule kort op ad lommen, deriblandt et til Krøldrup. Det uafgjorte resultat betyder, at Fiorentina stadig indtager tredjepladsen.