Referat: Serie A 3. Runde

Italiensk fodbold

Tredje runde af Serie A viste sig at være dyr for mange af topholdene, da de mistede point. Udinese lavede sit andet chokerende udebaneresultat af to mulige, da klubben slog Juventus. Dermed kunne Roma stryge til tops, da de slog danskerkolonien Reggina.

Siena – Milan

Milan var storfavoritter til denne kamp, og havde også brug for tre point, da de i sidste runde mistede deres første to point. De startede også flot, og Sienas målmand måtte lave sin første redning efter 24 sekunder. Siena kom lidt mere med, men det var alligevel imod spil og chancer, da Maccarone scorede til 1-0, pga. et forsvarskiks af Kaladze og Dida. Maccarone var offside, men målet fik lov at stå. Milan pressede hårdt på herefter, men udligningen kom først i overtiden, da Nesta sparkede bolden ind. Kort efter fik Sienas Frick rødt kort, og til sidst var Seedorf lige ved at score til 1-2 i overtiden på et fantastisk frispark.

Lazio – Empoli

Lazio og Empoli sluttede sidste år godt nok til at sikre sig europæisk fodbold. De to første kampe har dog været skuffende for begge hold, der godt kunne bruge en sejr i denne rundes opgør. Lazio havde dog tydeligvis øjnene rettet mod deres tilbagekomst til Champions League, mens Empoli var tilfredse med det ene point. Derfor blev det en kedelig affære uden de store chancer, og resultatet blev også derefter; 0-0.

Inter – Catania

Inter havde selvsagt brug for tre point, hvis de ville holde fast i toppen. Adriano fik sin første kamp i sæsonen, og var også involveret i første mål på en lidt bizar måde. Crespo satte i hvert fald bolden ind efter 15 minutter. Begge hold havde herefter deres chancer, og ca. 10 min før tid lavede Ibrahimovic en flot aflevering til Cesar, der sikkert satte bolden ind til 2-0, der også blev slutresultatet.

Reggina – Roma

Roma ville selvfølgelig prøve at fortsætte deres sejrstime imod Reggina. Romerne leverede dog en tam første halvleg. I anden halvleg skete der pludselig noget. Nyindkøbet Juan kunne sætte en fod på en bold få meter fra mål, og dermed score til 0-1. Minuttet efter lavede Valdez en hård tackling på Perrotta, og fik korrekt det røde kort. Herfra overtog Roma det hele, og Totti kunne helt fortjent score til slutresultatet 0-2 efter 85 min.

Juventus – Udinese

Juventus var det eneste hold ud over Roma, der havde vundet de to første kampe i Serie A. Deres bestræbelser på at fortsætte sejrstimen lykkedes dog ikke så godt. Tilsammen formåede Juventus og Udinese at skyde 30 gange i løbet af kampen, men målet blev kun ramt to gange. En forrygende ringe træfsikkerhed. Del Piero var dog lige ved at score to gange, både tidligt i kampen og i overtiden, men begge gange måtte han se sine skud ramme træværket. Det var Udinese der tog føringen, da Italiens helt fra i onsdag, di Natale, kort inde i anden halvleg kampens nettede eneste mål efter et flot opspil. Der blev ikke scoret flere mål, og kampen endte altså 0-1.

Napoli – Sampdoria

Napoli skulle i denne runde prøve at fortsætte de flotte takter fra sidste uges 5-0-sejr, mens Sampdoria måske ville kigge lidt fremad mod UEFA-cup opgøret mod AaB. Napoli startede flot, og især sidste uges helt, Lavezzi, var ustoppelig med alle sine driblinger. Der skulle dog et forsvarskiks til før Zalayeta kunne score sit tredje sæsonmål. Et kvarter før tid gjorde Hamsik det til 2-0 efter en masse flotte førstegangsberøringer.

Fiorentina – Atalanta

Begge hold havde startet sæsonen flot med ikke at tabe i de to første kampe. Det var Fiorentina, der startede bedst, og de kom da også foran efter en halv time på et selvmål af Rivalta. Kort inde i anden halvleg blev det sværere for Atalanta, da man blev reduceret til ti mand. Det forhindrede dog ikke Doni i at udligne på et frispark. Efter en times spil sendte Fiorentina Vieri på banen, og bomberen skulle kun bruge et kvarter før han flot headede bolden ind. Fem minutter før tid scorede Zampagna dog på spektakulær vis med ryggen vendt mod mål til slutresultatet 2-2.

Palermo – Torino

Både Palermo og Torino har startet sæsonen respektabelt med hhv. 3 og 2 point. Palermo var klare favoritter, og startede da også kampen som lyn og torden, da Simplicio bragte sicilianerne foran efter blot fire minutter. Kampen var dog ikke præget af en masse store chancer, men kort inde i anden halvleg kunne et Torinos mange nyindkøb, Recoba, udligne. Senere i kampen fik Torinos træner Novellino det røde kort, og han måtte forlade bænken.

Genoa – Livorno

Både Genoa og Livorno er seriøse nedrykningskandidater, og kun Genoa havde inden dagens opgør formået at få point, nemlig et stk. Derfor kunne en sejr for begge hold vise sig at være vital senere hen. Genoa fik et kontroversielt straffe i starten af kampen, men det blev dog skudt på overliggeren, og man måtte derfor vente med at få kampens første mål. Det kom efter endnu straffe, som Tavano sikkert satte ind. Genoa slog dog hurtigt tilbage og udlignede ved Borriello. Flere mål kom der ikke, men både en Genoa- og en Livornospiller fik det andet gule kort for at filme, og kampen endte altså 1-1 med 20 mand på banen.

Parma – Cagliari

Parma har haft en skidt start på sæsonen med blot et point, mens Cagliari har overrasket positivt efter en sejr over Napoli og et uheldigt nederlag mod Juventus. Parma startede dog bedst, men Cagliari kom lidt ufortjent foran kort før pausen, da Matri scorede på kort afstand. I anden halvleg fik Parma et straffe, som de dog brændte. Efter 73 minutter hamrede Corradi bolden ind til 1-1. Selvom begge hold havde chancer herefter forblev det resultatet.