Referat: Serie A 15. Runde

Italiensk fodbold

Serie A’s femtende runde bød på endnu en sejr til førerholdet, Inter, der har været uovervindelige i denne sæson. Derudover blev der også scoret et hav af mål i Udinese, Genoa, samt i bundbraget mellem Empoli og Cagliari, hvor hjemmeholdet var overlegent. Vi bringer dig hele overblikket over denne 15. Serie A-runde.

Lazio – Catania

Hjemmeholdet havde hårdt brug for en sejr, og det fik de. Tommaso Rocchi sørgede for den første jubel blandt hjemmeholdets fans efter otte minutter. Med fire minutter tilbage af kampen fik romerne det meget lettere, da udeholdets Gionatha Spinesi fik direkte rødt kort. Tre minutter senere slog hovedstadsklubbens Goran Pandev 2-0-sejren fast.

Palermo – Fiorentina

Martin Jørgensen og co. måtte for anden spillerunde i træk tygge på et 0-2-nederlag. Palermos Fabrizio Miccoli scorede opgørets første mål efter 17 minutter. Kampens sidste mål skulle findes i det 81. minut, da Fabio Henrique Simplicio scorede for en komfortabel 2-0-sejr.

Juventus – Atalanta

Juventus tog hjemme imod Atalanta. Oprykkerne er kommet forrygende fra start, og ligner en seriøs udfordre i topkampen. Juve var dog meget tæt på, at tabe tre vigtige point på gulvet. De zebrastribede fik først scoret med fire minutter tilbage, hvor Pavel Nedved viste skarphed. Dette blev kampens enlige mål. Kampen endte 1-0.

Empoli – Cagliari

I bundbraget blev hjemmeholdets Nicola Pozzi kampens store spiller, da han sørgede for samtlige af Empolis mål. På blot ti minutter havde han bragt sit hold foran 2-0, mens han tyve minutter inde i anden halvleg ligeledes havde nettet to gange. Derefter var kampen definitivt afgjort. Gæsterne fik dog pyntet på resultatet, dette sørgede Daniele Conti for med tyve minutter igen. Kampen endte 4-1.

Livorno – AS Roma

Hjemmeholdet var uden danske Martin Bergvold, der var plaget af en skade. Stillingen 0-0 holdte kun fem minutter inde i kampen. Daniele De Rossi bragte mesterskabskandidaterne foran, men minuttet efter viste den rutinerede Diego Tristan, at han stadig har mål i støvlerne. Der blev ikke scoret flere mål i kampen, hvilket betød, at den endte 1-1.

Udinese – Sampdoria

Hjemmeholdets Fabio Quagliarella var endnu en gang i målhumør. Det var dog hans holdkammerat, Antonio Di Natale, der efter 23 minutters spil kunne sørge for føringen. Gæsternes Claudio Bellucci udlignede dog små ti minutter efter på et straffespark. Christian Maggio bragte gæsterne i front i slutningen af første halvleg. I anden halvleg viste den målfarlige italiener så tænder. Med to scoringer i det 70. og 86. minut blev Quagliarella matchvinder. Kampen endte 3-2.

Inter – Torino

Inter har været intet mindre end suveræne i denne sæson, og endnu en gang, fik holdet bekræftet deres storform, da de overlegent vandt 4-0 over Torino. Zlatan Ibrahimovich scorede kampens første mål i slutningen af første halvleg, mens Julio Ricardo Cruz, Luis Jimenez og Ivan Cordoba hver sørgede for et mål i anden halvleg. Inter har nu et fempointsforspring ned til AS Roma på andenpladsen.

Genoa – Siena

Siena fik søndag skabt lidt luft ned til nedrykningsstregen, da de vandt 3-1 over oprykkerne Genoa. Udeholdets Mario Frick blev kampens helt store helt, da han scorede et ægte hattrick på blot 24 minutter. Genoas Luciano Gabriel Lucho Figueroa scorede i kampens sidste minut, men på daværende tidspunkt var det alt for sent, at sikre sig point på kontoen.

Napoli – Parma

Rundens sidste opgør stod mellem oprykkerne fra Napoli, der tog imod Parma. Napolis Marcelo Zalayeta blev kampens enlige målscorer, da han efter 17 minutters spil sørgede for en smal 1-0-sejr.