Наши партнеры

MenuReferat: SAS Ligaen 9. Runde

Dansk fodbold

AGF fik sæsonens kun anden sejr, da nyindkøbte Dioh Williams sikrede århusianerne en smal 1-0-sejr på Essex Park. Samtidig led Brøndby endnu et nederlag, og er nu under stregen.

FC Nordsjælland – Esbjerg fB

Esbjerg startede kampen rigtig flot, og de lagde et tungt pres på Morten Wieghorsts unge mandskab. Hjemmeholdet svarede dog godt igen, og kampens første reelle chance tilfaldt unge Nicklas Pedersen efter 10 minutters spil, men Lars Winde reddede sikkert ved jorden.

Første mål tilfaldt også hjemmeholdet. Efter lidt mere end en halv times spil, kunne forsvarsspilleren Daniel Jensen gøre det til 1-0 efter et frispark, som blev forlænget af den tidligere FCK-angriber Martin Bernburg.

Allerede i minuttet efter var hjemmeholdet atter farlig foran mål. Nyindkøbte Issey Nakajima-Farran sparkede bolden ind i hovedet på Nicklas Pedersen, som var usvigelig sikker og derved gjorde det til stillingen 2-0 efter 37 minutters spil.

Og ydmygelsen varede ved for Esbjerg. Et par minutter senere var det så Martin Bernburgs tur, da han sled sig igennem vestjydernes forsvar og fra en spids vinkel sparkede bolden forbi Lars Winde og i kassen til 3-0. Det resultat holdt indtil pausen.

I anden halvleg var det igen Esbjerg der startede bedst, men endnu engang formåede de ikke at omsætte chancer til mål. Derfor overtog FC Nordsjælland mere og mere af spillet, men effektiviteten fra første halvleg manglede i flere situationer.

Jyderne kæmpede en indædt kamp, og det resulterede også i et reducerende mål efter 80 minutters spil. Indskiftede Jesper Bech spillede klogt bolden på tværs til en fremstormende Jesper Lange, der gled bolden ind i målet til 3-1.

Efterfølgende pressede Esbjerg hjemmeholdet i bund, men Kim Christensen formåede at holde esbjergenserne ved den ene scoring. Derved glider FC Nordsjælland forbi Esbjerg i den samlede stilling.

AaB – Brøndby IF

Brøndbys nedtur vil tilsyneladende igen ende tage. Søndag aften blev det så til endnu et udebanenederlag, og klubben fra Vestegnen har nu spillet 24 SAS-Liga kampe på udebane uden sejr.

Kampen startede meget tæt, men det var AaB der fik kampens første store mulighed, idet Rade Prica havde et nærgående forsøg. AaB overtog dog, som kampen skred frem, mere og mere af spillet. Specielt sydafrikaneren Siyabonga Nomvethe virkede oplagt. Flere gange legede han med Brøndbys venstreside, og på et af sine indlæg fandt han Jeppe Curth, som sikkert headede bolden i nettet.

I modsatte ende var det specielt Chris Katongo, der lavede ravage i nordjydernes forsvar, men hans forsøg blev dog hver gang afværget. I stedet var det endnu en gang Nomvethe, der var på spil. Kort før pausen var Prica tæt på at få bolden dirigeret i nettet efter flot forarbejde fra sydafrikaneren.

Efter pausen satsede Brøndby offensivt, men det gav bagslag. Først efter 63 minutter, hvor Nomvethe kom først på et indlæg fra Thomas Augustinussen. Det mål så ud til at knække Brøndby, og de var på hælene i resten af kampen. Syv minutter efter 2-0 scoringen var Nomvethe så på plads igen. Han straffede noget sløseri i de bagerste rækker hos Brøndby og gjorde det sikkert til slutresultatet 3-0.

Brøndby er nu endnu engang under stregen, og der spekuleres i hvor længe Tom Køhlert holder i Brøndbystolen.

Viborg – Lyngby

Det var en såkaldt seks points-kamp, der blev spillet på Viborg stadion søndag eftermiddag. Begge hold var godt klar over betydningen af den vigtige bundkamp. Viborg startede kampen bedst men var ikke for alvor farlige i kampens indledning. Efter 19 minutter var det dog den gamle målræv Steffen Højer, der placerede sig rigtigt i feltet og kunne score kampens første mål til 1-0.

Kort før pausen fik de sjællandske gæster fra Lyngby udlignet til 1-1 på et flot langskudsmål af Morten Christiansen. Dette var også stillingen til pausen.

Efter pausen var det Lyngby, der startede bedst med flere udmærkede chancer. Efterhånden som kampen skred frem, arbejdede Viborg sig dog mere og mere tilbage i kampen, og efter 59 minutter kom det altafgørende mål så. Petter Furuseth-Olsen tog en flot solotur, hvor han modtog bolden på midten af Lyngbys banehalvdel og satte flere modstandere af, inden han passerede Rune Pedersen.

Viborg kørte sikkert sejren hjem, og Anders Linderoths tropper er nu oppe på ottendepladsen

Randers FC – AGF

Der var lagt op til et spændende lokalopgør på Essex Park søndag eftermiddag. Gæsterne fra Århus gav debut til den nyerhvervede liberianske angriber, Dioh Williams. Og netop denne Williams viste prøver på sin individuelle kunnen, da han midt i første halvleg kronede en flot dribletur med en overraskende 0-1 scoring. I den modsatte ende var Superligatopscorer, Thomas Dalgaard, flere gange tæt på. Blandt andet efter 34 minutter, hvor han fik en dyb stikning, men Steffan Rasmussen var på plads i AGF-målet. Et par minutter efter den chance var kronjyderne nok engang tæt på. Denne gang måtte de se en afslutning afvist af overliggeren, og halvlegsresultatet blev ved de 0-1.

I anden halvleg kom Randers ud til kampen med en mere offensiv indstilling og var villige til at satse mere, men dette gav huller i forsvarskæden, hvor Dioh Williams atter var tæt på at score i et gennembrud, men Kevin Stuhr Ellegaard afværgede godt i målet.

Randers var generelt ikke specielt farlige i anden halvleg, og både Peter Graulund, Jerry Lucena og Dioh Williams var tæt på at øge føringen. Kevin Stuhr-Ellegaard viste dog klasse i Randers-målet.

Som kampen udviklede sig, var det en fuld fortjent sejr til Ove Pedersens tropper, som nu er over stregen.

FC Midtjylland – OB

OB var ubesejrede før søndagens kamp mod sidste års sølvvindere, FC Midtjylland. Det blev der dog rådet bod på med en flot indsats fra titelkandidaterne fra Heden.

Hjemmeholdet startede som lyn og torden, og allerede efter 1. minut var det Frank Kristensen, der med et saksespark var tæt på mål. Der var flere gode forsøg i begge ender i kampens begyndelse. Også FC Midtjyllands Danny Olsen var tæt på, mens Mads Timm og Jonas Borring havde fine forsøg i den modsatte ende. FC Midtjylland satte sig mere og mere på kampen, som den skred frem. Efter 26 minutters spil gav det udbytte, da moldaveren Sergei Dadu, prikkede et perfekt indlæg fra Christopher Poulsen i kassen. Efter målet var der lidt stilstand i kampen, men tre minutter før pausen fejlvurderede OBs rutinerede målmand, Arek Onyszko, fuldstændig et hjørnespark, og Magnus Troest kunne ad to omgange sparke bolden i netmaskerne.

I anden halvleg faldt intensiteten i kampen en smule, og det blev ikke rigtigt til de store chancer. Tættest var dog Simon Poulsen på et par farlige kontraangreb. Få sekunder før slutfløjtet var det dog udeholdets Anders Møller Christensen, der kunne score et trøstemål for odenseanerne. Den fortjente midtjyske sejr kom dog aldrig i fare, og klubben sendte sig selv tilbage på førstepladsen i ligaen.

FC København – AC Horsens

Da AC Horsens lørdag aften gæstede hovedstadsklubben, FC København, var det i et rigtigt topopgør. De to klubber lå før runden på henholdsvis anden- og tredjepldasen, og begge kunne avancere til en midlertidig førsteplads med en sejr.

Den motivationsfaktor så ud til at virke bedst på udeholdet. I hvert fald var det ”Den Gule Fare”, som spillede bedst i første halvleg, dog med FCK på den første store chance. Ailton Almeida, som for en gangs skyld havde fået chancen fra start, affyrede et godt hug fra distancen, men bolden prellede af på stolpen. Efter det havde Horsens et par gode forsøg. Nærmest kom de ved Henrik Hansen, som efter godt spil med Gilberto Macena fik en stor chance. Reservekeeper, Nathan Coe, var dog på plads for københavnerne.

Efter pausen var FCK langt mere dominerende, og det udnyttede de efter 58 minutter, hvor Morten Nordstrand efter flot småspil med Ailton scorede kampens første mål. Efter scoringen trak FC København sig længere tilbage på banen, og det resulterede i nogle pæne chancer til de jyske gæster. Lawan var tættest i det 65. minut, hvor han headede bolden kort over FCK-målet.

Der kom ikke flere scoringer, og FCK overtog dermed midlertidigt førstepladsen. Pladsen måtte dog igen afleveres til FC Midtjylland søndag, hvor de slog OB.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu