Referat: SAS Ligaen 9. Runde

Dansk fodbold

Der var dømt topopgør i Odense, da Brøndby sent søndag eftermiddag lagde vejen forbi Fionia Park. Derudover foregik resten af weekendens kampe i Jylland, hvor især Esbjerg og AaB havde noget at skulle bevise i hjemmekampene mod henholdsvis Horsens og AGF. Randers tog en tur til Haderslev for at møde SønderjyskE, mens Nordsjællands tigre skulle overvinde Midtjyllands ulve.

AaB 1 – 1 AC Horsens

Horsens indledte kampen med at være spilstyrende, selv om spillets kvalitet lod en del tilbage at ønske. Joseph Elanga brød den nedtrykkende omgang fodbold med et flot langskud omkring den halve time, men Karim Zaza i AaB-målet lod den ikke passere. Efter 37 minutter måtte han dog se Casper Johansen score sit første sæsonmål, da han rundede ålborgensernes keeper og sendte bolden i nettet. Efter pausen kom AaB bedre med i kampen, hvor de spillede sig frem til flere gode muligheder til blandt andre Marek Saganowski. Helt ufarlige var Horsens dog stadig ikke, og såvel Gilberto Macena som Martin Spelmann havde chancer til at bringe ’Den Gule Fare’ yderligere i front. Ud af det rene ingenting i en død AaB-periode kom dog en scoring på hovedstød fra Andreas Johansson, der i det 89. minut sendte et Martin Pedersen-indlæg ind bag en ellers storspillende Søren Jochumsen. Trods gode muligheder til begge hold herefter endte kampen 1-1. AaB har dermed stadig lang vej op til de europæiske pladser, man stiler efter.

Esbjerg fB 1 – 0 AGF

Endelig lykkedes det for kriseramte Esbjerg at hente sæsonens første sejr, da de her til eftermiddag slog AGF med 1-0 hjemme på Blue Water Arena. Kampen var ingen spillemæssig nydelse, men det vil esbjergenserne nok se lidt stort på. Begge hold ville frem over stepperne i kampens indledning, hvilket gav chancer i begge ender. Esbjerg var dog ene om at kunne veksle chancer til mål, da sommerindkøbet Gunnar Heidar Thorvaldsson sparkede en retur i kassen. Herefter var Esbjerg spillet i bund de resterende tyve minutter af første halvleg, men AGF fik aldrig prikket bolden det sidste stykke over stregen. Efter pausen startede Esbjerg bedst, men snart fik AGF tilspillet sig et overtag, uden dog endnu at have fundet den fornødne effektivitet. Lettere blev det ikke for AGF, da Ulrik Lindkvist mod kampens slutning blev smidt ud for at lege håndboldspiller i Esbjergs felt. I overtiden fik AGF nok en mulighed for at bringe sig på tavlen. Dioh Williams fik dog ikke bolden ind bag Lars Winde, hvorfor tilskuerne i det vestjyske kunne få sig sæsonens første store succesoplevelse.

SønderjyskE 1 – 0 Randers FC

Sideløbende med kampen i Herning blev der i dag spillet endnu et rent jysk opgør på Haderslev stadion, hvor Sønderjyske tog imod Randers. Hjemmeholdet og især Ken Ilsø virkede til at have læst på lektien, da de flere gange i kampens indledning forsøgte sig med nærgående skud på mål. Randers var dog heller ikke helt ufarlige. Specielt på dødboldene virkede Marc Nygaard til at være i sit es. Som første halvleg skred frem kom Randers anført af en velspillende Tiago Targino bedre med i kampen, men første halvleg endte uden scoringer. Anden halvleg startede med et solidt SønderjyskE-pres, der trods flere gode tilbud til hjemmeholdet ikke udmøntede sig i mål. Efter en bølgende periode i spillet med chancer i begge ender, var det dog SønderjyskE, der kunne score kampens første og eneste mål efter en klumpspilssituation i Randers-feltet. En snarrådig Morten Bertolt fik her sendt bolden i kassen, og da Randers ikke havde noget svar på tiltale, kunne SønderjyskE sætte yderligere tre point på kontoen og skubbe mestrene fra AaB ned under nedrykningsstregen.

FC Midtjylland 1 – 0 FC Nordsjælland

SAS Arena har udviklet sig til en uindtagelig fæstning for ’Ulvene Fra Midtjylland’. Dagens modstander fra FC Nordsjælland var med andre ord kommet på noget af en opgave, der bestemt ikke blev lettere 14 minutter inde i kampen. Frank Kristensen flækkede nordsjællændernes defensiv med en god aflevering i dybden, som Jonas Borring formidlede til scoring. Herefter kontrollerede midtjyderne kampen uden at imponere synderligt. Spredte chancer til blandt andre ’Farlige Frank’ var hvad det kunne blive til, og holdene gik til pausen med 1-0 stående på måltavlen. Nedslående var spilkvaliteten i højere grad efter pausen, hvor begge hold glimrede ved mest af alt at lave tekniske fejl. Enkelte gange blev det dog farligt. Et lille kvarter inde i anden halvleg bragede Danny Olsen således et Jonas Borring-oplæg på undersiden af overliggeren. Tættere på kom ingen af holdene dog, hvorfor kampen ender med endnu en hjemmesejr til FC Midtjylland.

OB 0 – 1 Brøndby

Nyligt slået ud af UEFA Cuppen, var det et opsat Brøndby-hold, der kom til Fionia Park for at frarøve OB alle tre point. Begge hold kom frem til chancer i en første halvleg, var odenseanerne alligevel virkede til at være ovenpå. Så meget desto mere overraskende var det, da Brøndbys nyindkøbte gambianer Ousman Jallow kunne sende en retur i kassen efter en hjørnesparkssituation. Intensiteten i kampen tog herefter til, idet begge hold lavede mange frispark og forårsagede mange spilstop. Oftest farlige var OB, som flere gange sendte langskud af sted mod Stephan Andersen i Brøndby-buret. Det lykkedes dog ikke at få passeret den danske landsholdskeeper, og så måtte OB gå til pause i en noget så uvant tilstand som at være bagud. Bedre blev det ikke umiddelbart i anden halvleg, hvis indledning mest af alt blev dramatisk, da Eric Djemba-Djemba efter 57 minutters spil fik sit andet gule kort for et armsving mod Samuel Holmén. Udvisningen lod OB’erne sig dog ikke ryste af. Kort efter havde Björn Runström og endnu lidt efter Espen Ruud hver deres forsøg på træværket, men ind ville bolden ikke. Trods flere gode tilbud fra fynboerne, lykkedes det ikke at passere Stephan Andersen. Brøndby havde heller ikke held med at score på nogen af deres kontratilbud, så udfaldet blev, at Brøndby haler ind på OB og nu kun ligger to point efter på SAS Ligaens andenplads forud for FCK’s kamp mod Vejle mandag.