Referat: SAS Ligaen 8. Runde

Vi har i denne runde af SAS Ligaen fået et nyt førerhold. Derudover bød denne 8. runde på både top- og bundopgør, mens det ligeledes var interessant at følge Brøndby, der i øjeblikket kæmper for at komme tilbage igen efter en meget skuffende sæsonstart.

Viborg FF – AGF

Der var vigtige point på spil i bundbraget mellem Viborg og AGF. Kampens indledning var præget af nervøsitet, og det var tydeligt at se, at ingen af holdene ville tabe. Kort tid før pausefløjt stod Christian Muomaifa pludselig helt fri foran mål. Her svigtede det nigerianske stortalent ikke, og han sendte sikkert bolden ind bag Steffen Rasmussen. I anden halvleg var Viborg i kontrol, og et tamt AGF-hold kom ikke frem til meget. Viborg-debutanten Srdjan Radonjic kunne derfor fortjent lukke kampen med sit mål til 2-0.

Lyngby BK – FC Midtjylland

På forhånd skulle man umiddelbart forvente, at gæsterne fra Midtjylland ville sætte sig på spillet i kampen mod oprykkerne fra Lyngby. Mod alle forventninger var det dog hjemmeholdet, der efter blot to minutters spil havde bragt sig i front på en scoring af Christian Holst. Midtjylland havde svært ved at komme op i tempo, men få minutter inden pausen fik de tildelt et straffespark. Sergei Dadu omsatte sikkert til mål, og pausestilling 1-1. I anden halvleg spillede Midtjylland sig frem til flere chancer, og med et kvarter tilbage af kampen lykkedes det endelig for Fransk Kristensen at dirigere bolden i mål. FC Midtjylland vandt 2-1 og overtog med sejren førstepladsen i SAS Ligaen.

FC København – Randers FC

Randers skulle i denne kamp mod de forsvarende mestre bevise, at de er stærke nok til at ligge i toppen af SAS Ligaen. Det var dog hjemmeholdet FC København, der startede ud som lyn og torden. Både Jesper Grønkjær, Morten Nordstrand og Atiba Hutchinson havde muligheden for at komme på scoringstavlen, men akkurat som i Champions League-kampen mod Benfica manglede skarpheden i afslutningerne. Den var der dog efter et lille kvarters spil. Grønkjær fik en bold på kanten af feltet og sendte via en Randers fod bolden i mål. Det skulle også vise sig at blive kampens eneste mål. FCK vandt 1-0.

AC Horsens – Esbjerg fB

Efter en jævnbyrdig start på kampen på Forum Horsens Stadion sendte Horsens’ Yasin Avci et indlæg ind i Esbjergs felt, og her var Jesper Jørgensen så uheldig at sende bolden i eget net. Godt ti minutter senere var den igen gal i udeholdets forsvar og Rawez Lawan kunne ved bagerste stolpe heade hjemmeholdet yderligere i front. Kort før pausefløjt var Avci, der havde været arkitekten bag de to første mål, selv på pletten. Inden der blev fløjtet til pause nåede Jesper Mikkelsen at reducere på et straffespark begået mod Djemba Nyren. I anden halvleg var Nyren selv på pletten, og med to mål bragte han udeholdet helt tilbage i opgøret. Men Esbjergs flotte comeback skulle vise sig at være forgæves. For fire minutter før slutfløjt afgjorde Mads Rieper kampen til Horsens’ fordel. 4-3 til hjemmeholdet.

Brøndby IF – OB

Brøndbys har fået en katastrofal start på sæsonen, og skulle i denne svære kamp mod OB forsøge at spille sig over nedrykningsstregen. Det startede faktisk rigtig godt for hjemmeholdet. Stortalentet Tobias Mikkelsen sendte et tidligt indlæg ind mod Peter Madsen, som steg til vejs, og sendte bolden i mål til øredøvende jubel fra de 14.000 tilskuere på Brøndby Stadion. Kort tid før pausen var Brøndby tilmed tæt på at komme yderligere foran, men Stefan Gislasons hovedstød prellede af på overliggeren. Det lignede en Brøndby-sejr, men OB’s Hans Henrik Andreasen ville det anderledes. Efter godt kombinationsspil tordnede han bolden ind bag en chanceløs Stephan Andersen til slutresultatet 1-1. Brøndby rykkede med det uafgjorte resultat op over nedrykningsstregen mens OB nu indtager femtepladsen.

AaB – FC Nordsjælland

I de seneste fire opgør på Aalborg Stadion er det ikke lykkedes for AaB at slå FC Nordsjælland. AaB havde gode muligheder i kampens indledning, men det var Nordsjælland, der scorede kampens første mål. Martin Bernburg blev noteret for scoringen. Som første halvleg skred frem fik hjemmeholdet lagt et godt pres på Nordsjælland. Dette udmøntede sig i en fortjent udligning ved Jeppe Curth. I anden halvleg fortsatte AaB de gode takter, men den sidste skarphed manglede. Med ti minutter tilbage af kampen så det ud til, at AaB heller ikke i dag skulle slå Nordsjælland, men så blev bolden sendt op til Curth, der forsøgte at passere Kim Christensen. Christensen reddede i første omgang med Rade Prica var først over returen, og han gav AaB sejren på 2-1.