Referat: SAS Ligaen 27. Runde

FC København fik omsider en sejr i ligaen igen, efter de ikke havde vundet de sidste fire kampe i ligaen. OB og FC Midtjylland tabte vigtige skridt i bestræbelserne på at hente AaB. AaB ligner mere og mere de kommende Danmarksmestrer, da de vandt mandagens opgør mod AC Horsens. Alt det og meget mere i referaterne af SAS Ligaens 27. Runde.

FC Midtjylland 1 – 1 Brøndby IF

FC Midtjylland spillede for tredje kamp i træk 1-1 og FCM har også på den baggrund meldt ud at guldet ikke længere er et tema. Brøndby dominerede store dele af første halvleg. Det var derfor fortjent at Drengene Fra Vestegnen kom i front med få minutter til pause, da Samuel Holmén brød igennem på venstre kanten og spillede Kasper Lorentzen helt fri, som kunne score i frit mål. I anden halvleg startede FCM mere aggressivt, med flere store chancer til følge. Men Ulvene skulle helt hen til ti minutter før tid, før de fik udlignet da Ken Fagerberg efter et par dueller efter et hjørnespark fik bolden og sendte den sikkert i nettet. Efter scoringen skulle man forvente at FCM ville presse, men det skete ikke, og i stedet var det Brøndby der lagde et hårdt pres til slut. Først med et kvalificeret frisparksforsøg, og derefter kom Chris Katongo alene igennem med Lasse Heinze, men FCM-keeperen reddede bolden og på returen lobbede Martin Retov bolden over Heinze, men Magnus Troest reddede bolden på stregen. Kampen endte 1-1 og dermed spillede FCM igen 1-1 på hjemmebane.

Odense Boldklub 1 – 1 Lyngby BK

OB startede kampen som lyn og torden. Cristian Bolaños var en af kampens helt store oplevelser og alle de farlige OB-angreb kom igennem ham. Djiby Fall havde en stor rolle i kampen og han burde mindst have scoret to mål indenfor kampens første 15 minutter, men Fall var uskarp foran mål. Efter 15 minutter gik OBs pres ud i sig selv og resten af halvlegen forløb udramatisk indtil tre minutter før pausen, hvor at Djiby Fall gav Lyngbys Alexander Fischer en albue i hovedet og ganske korrekt blev senegaleseren udvist. 0-0 var stillingen ved pausen og det kunne Lyngby-spillerne være glade for. Det skulle blive endnu bedre i anden halvleg da Morten Christensen gjorde det til 1-0 på et flot langskud. Meget symbolsk for Lyngbys sæson holdte føringen ikke. Cirka fem minutter senere udlignede en af kampens bedste spillere, Cristian Bolaños gjorde til 1-1 efter et flot angreb. OB fortsatte presset kampen ud, men det blev ikke til ydligere scoringer for Fynboerne.

FC Nordsjælland 5 – 3 Viborg FF

I et målrigt opgør vandt FCN over Viborg, som mere og mere ligner den anden nedrykker. Allerede efter to minutter var den gal i Viborg-forsvaret, da Martin Bernburg gjorde til 1-0. Viborgenserne svarede dog igen få minutter senere da Søren Ulrik Vestergaard gjorde til 1-1 og det skulle blive endnu bedre for nedrykningsaspiranterne da anfører, Asbjørn Sennels gjorde til 2-1 to minutter senere. Efter et kvarter fik FCN straffespark da Robert Veselovsky nedlagde Jonathan Richter, på det efterfølgende straffespark gjorde Thomas Kristensen det sikkert til 2-2. Den stilling holdte halvlegen ud. Efter pausen scorede Thomas Kristensen sit andet mål da han bankede bolden i nettet til 3-2. Knapt tyve minutter efter pausen opsnappede Martin Bernburg en fejlaflevering i Viborg-forsvaret og scorede endnu engang, og kort efter gjorde Jonathan Richter det til 5-2, inden indskiftede Christian Muomaife i slutminutterne fik pyntet lidt på resultatet. Målorgiet endte 5-3 til Nordsjælland og Viborg ligner derfor mere og mere en nedrykker.

Randers FC 4 – 1 Aarhus Gymnastik Forening

Første halvleg startede med masser af chancer, det var kendetegnende for hele halvlegen, begge hold var ineffektive foran målet, hvilket resulterede i halvlegsstillingen 0-0. Indskiftede Bedi Buval åbnede målfesten fire minutter inde i 2. halvleg, da han udnyttede en fejl i AGF’s forsvar. AGF havde flere store chancer efter Randers’ mål, men i stedet for 1-1, stod der i stedet 2-0 med 25 minutter igen da Buval igen var på pletten. Så knækkede gæsterne, for fire minutter senere stod Marc Nygaard udækket i feltet efter et hjørnespark og headede bolden i nettet. Syv minutter senere fik Nygaard endnu en chance, som han igen udnyttede. Tre minutter senere blev ydmygelsen for meget for Alex Valencia der tog sagen i egen hånd og afsluttede fra 35 meters afstand, få sekunder senere landede det flotte langskud i målet. Med sejren rykker Randers op på ligaens syvendeplads, mens AGF stadig har ni point ned til Viborg under stregen.

FC København 2 – 1 Esbjerg fB

Københavnerne vandt omsider en kamp i SAS Ligaen, efter de enten har tabt eller spillet uafgjort i de sidste fire kampe i SAS Ligaen. Hjemme i Parken fik FCK fik lige den start på kampen, som de kunne ønske sig, da anfører Michael Gravgaard headede det hårdt prøvede mesterhold foran efter syv minutter. I stedet for at blive ved med at presse, overlod FCK spillet til Esbjerg. FCK tog den smalle føring med til pausen, men ti minutter inde i anden halvleg kom udligningen så fra den 19-årige brasilianer Thiago Pinto Borges. Efter Esbjergs udlignende mål, havde FCK flere store chancer, blandt andet til Ailton og Marcus Allbäk som begge to misbrugte chancer på det skamligste. To minutter inde i de fire minutters tillægstid valgte Zdenek Pospech så at hamre bolden i nettet fra højre side af feltet, og med sit andet SAS Liga-mål sørgede tjekken for en tiltrængt sejr.

Aalborg BK 1 – 0 AC Horsens

De første 15-20 minutter af kampen var noget træge, men efterhånden fik AaB’s storfavoritter lagt et pænt pres på gæsterne. Blandt andet havde Danny Califf og Andreas Johansson store chancer som de misbrugte. Efter en halvtimes spil gjorde Simon Bræmer det til 1-0. Gæsternes målmand, Søren Jochumsen, sparkede bolden væk efter en tilbagelægning, men den ramte Simon Bræmers fod og fløj i en blød bue hen over Jochumsen og i kassen. I 2. halvleg stod der Horsens på langt det meste. Holdet dominerede og skabte en del halve chancer. Men AaB var også tæt på 2-0 ved indskiftede Martin Pedersen, der var kommet ind i stedet for Bræmer. De sidste 10-20 minutter lagde Horsens et kolossalt pres, men det hjalp ikke. Kampen endte 1-0 til AaB og dermed fører AaB SAS Ligaen med otte point ned til FC København.