Referat: SAS Ligaen 18. Runde

Rundens utvivlsomt største slag stod i Parken, hvor F.C. København tog imod ærkerivalerne fra Vestegnen. Det lykkedes Brøndby at tage point i den kamp, og da AaB samtidig besejrede Lyngby er det holdet fra Aalborg, der overvintrer på førstepladsen i SAS Ligaen. Få et overblik over alle kampe i denne sidste runde i SAS Ligaen i år.

Randers FC – Viborg FF

Stig Tøfting spillede sin afskedskamp for Randers, da holdet tog imod nedrykningsaspiranterne Viborg. Veteranen havde dog nok håbet på en lidt bedre afskedskamp. Allerede efter blot ti minutters spil kom udeholdet i front, da Mikkel Rask i andet forsøg fik bolden over stregen. Derefter faldt Viborg længere tilbage i banen, og forsvarede dybt. Det gjorde det svært for hjemmeholdet, der heller ikke formåede at komme på scoringstavlen. Derimod kom udeholdet endnu en gang på tavlen, da Simon Nagel scorede til slutresultatet 0-2.

FC Nordsjælland – OB

Fynboerne lagde bedst ud i udebanekampen mod Nordsjælland, og bragte sig foran ved David Nielsen i det 15. minut. Men derefter stod der hjemmeholdet på det meste. Med tre scoringer sat ind af Issey Nakajima-Farran, Johnny Lundberg og Henrik Kildentoft var de pludselig på sejrskurs. Det lignede længe en hjemmebanesejr, og ikke mange regnede med, at OB ville få point med hjem fra Nordsjælland, da uret rundede de 90 minutter. Men med en utrolig slutspurt kom OB på 3-3. Scoringerne blev sat ind af Ulrik Laursen og Peter Nymann, og fynboerne reddede sig dermed et vigtig point med hjem til Odense.

AaB – Lyngby

AaB kunne med en sejr spille sig op på førstepladsen i ligaen, hvis FCK tabte point i kampen mod Brøndby. Det startede dog langt fra godt for hjemmeholdet. Da der var spillet 37 minutter af opgøret var Lyngby overraskende foran med hele 0-3. Det lignede nu en meget svær opgave for AaB at komme tilbage i opgøret, men de forsøgte. Andreas Johansson og Thomas Enevoldsen fik først reduceret til 2-3, inden Jeppe Curth med to scoringer havde vendt kampen helt på hovedet og bragt AaB foran 4-3. Rade Prica lukkede og slukkede kampen, da han med 12 minutter tilbage af opgøret scorede til 5-3, og dermed slog sejren helt fast. Efter det flotte comeback kan AaB nu glæde sig over, at være førerhold i ligaen hele vinteren over.

AGF – FC Midtjylland

Inden søndagens kamp mod Midtjylland havde AGF ikke vundet på hjemmebane i ligaen, siden oprykningen til SAS Ligaen. I første halvleg så det heller ikke ud til, at den skulle komme i denne kamp, men i anden halvleg viste Peter Graulund sin næse for mål. Han bragte værterne på 1-0 i det 51. minut. I kampens slutning var udeholdets talentfulde forsvarsspiller, Simon Kjær, uheldig at score selvmål. Hjemmeholdet vandt kampen 2-0, og hentede dermed sæsonens første sejr foran eget publikum. Med nederlaget blev Midtjylland sat lidt tilbage i toppen af ligaen.

F.C. København – Brøndby IF

Se dybdegående referat af kampen her.

Esbjerg fB – AC Horsens

Efterårets sidste kamp i SAS Ligaen blev spillet i Esbjerg, hvor hjemmeholdet tog imod Horsens. Det var hjemmeholdet, der rent spilmæssigt lagde bedst ud, men det var det godt kæmpende udehold, der først kom på måltavlen. Det var Anders Nøhr, der scorede for gæsterne. Esbjerg spillede det bedste fodbold, og fik også udlignet ved Jesper Lange i anden halvleg. Det var dog Horsens, der ufortjent løb med alle tre point. Med mål af Henrik Hansen og Steffen Algreen vandt Horsens opgøret 1-3. I slutminutterne blev Esbjerg-spillerne frustrerede, og Andreas Klarström måtte forlade banen få minutter før tid.