Referat: SAS Ligaen 13. Runde

Det blev til enkelte klassementsændringer efter weekendens runde i SAS Ligaen. Storsejr til FCK, mens AaB skaffede uafgjort mod Brøndby. OB holder fast i førstepladsen, mens Randers og AGF med henholdsvis sejr og uafgjort forsøger at hægte sig på i toppen.

Esbjerg fB 1 – 2 OB

Esbjerg skulle forsøge at revanchere nederlaget fra tiende spillerunde, hvor man på udebane tabte 4-2 til lørdagens gæster fra OB. Opsatte virkede vestjyderne dog også, men trods gode tilbud til hjemmeholdet i løbet af kampens første halve time, så var det gæsterne, der straks herefter sendte sig i front. Midtbanemanden Hans Henrik Andreasen satte sidste fod på et godt gennembrud af Johan Absalonsen, og scorede dermed sit tredje ligamål i dette års turnering. Inden pausen nåede det også at blive helt slemt for Esbjerg. Espen Ruud satte hovedet på et hjørnespark fra Chris Sørensen, og fik bolden dirigeret ind bag Lars Winde i Esbjerg-målet. Efter pausen formåede hjemmeholdet ikke at presse topholdet, men fik dog reduceret på et tvivlsomt dømt straffespark, som Jesper Jørgensen omsatte til mål. Yderligere scoringer blev det ikke til. OB fører stadig ligaen, mens Esbjerg stadig ligger sidst.

AC Horsens 1 – 1 AGF

Ikke mange muntre øjeblikke blev man budt, hvis man søndag eftermiddag havde lagt vejen forbi Casa Arena Horsens for at se opgøret mellem Horsens og AGF. Der var meget langt imellem de fine spilsekvenser, og således skulle man også meget langt hen i kampen for at finde scoringer. Den første af slagsen kom til hjemmeholdet. Rawez Lawans intention om at skyde på mål blev ikke til fulde ført ud i livet, men i stedet endte hans afslutning med at være tilpas vinklet til, at Gilberto Macena kunne nå frem og sætte foden på og skubbe den det sidste stykke over stregen, selvom Steffen Rasmussen ihærdigt forsøgte at holde den ude. Kort før tid faldt der også en udligning ved Peter Graulund, der efter en række misbrugte chancer ikke tænkte to gange, da han fik bolden midt i Horsens-feltet. Det udlignende mål sikrer AGF deres første uafgjorte resultat i sæsonen. Til gengæld er Horsens rykket over nedrykningsstregen.

Randers FC 3 – 2 FC Nordsjælland

For anden kamp i træk lykkedes det for Søren Berg at blive dobbelt målscorer på en første halvleg. Denne gang skete det i kampen mod FC Nordsjælland, der blev sendt hjem med et nederlag i bagagen. Søren Berg skulle kun bruge små tyve minutter på at bringe hjemmeholdet på 2-0, og inden pausen nåede hvert hold såmænd at score en gang mere. Jonathan Richter reducerede kort efter Bergs anden scoring, mens Marc Nygaard udnyttede et straffespark begået mod Bedi Buval efter en halv time. God underholdning blev man altså budt i de første 45 minutter, hvor det efter pausen blev en smule mere forsigtigt. Her blev der kun lavet et enkelt mål, og det tegnede gæsternes Søren Christensen sig for. Facit bliver, at Randers sætter sig på femtepladsen med 19 point ligesom AGF, mens FC Nordsjælland befinder sig en smule mere isoleret med 15 point på syvendepladsen.

FC København 4 – 0 SønderjyskE

Der var aldrig rigtig tvivl om udfaldet i opgøret mellem FC København og SønderjyskE. Hjemmeholdet videreførte det fine spil fra midtugens kamp mod Valencia, og det kunne gæsterne fra Haderslev kun stå imod i otte minutter. Hjalte Bo Nørregaard sendte en ripost i nettet efter en ellers god aktion af Cesar Santin. Herefter fik SønderjyskEs defensiv lov til at trække vejret indtil det 41. minut, hvor Libor Sionko sendte læderet i nettet fra kanten af feltet. Pausen nedsatte ikke hjemmeholdets kadence, selvom man måtte vente indtil små tyve minutter før tid med at få en 3-0-scoring. Denne skal nok i højeste grad tilskrives Henrik Ipsen i gæsternes mål, i og med at han ikke kunne holde fast på et hjørnespark. Bolden endte hos Morten Nordstrand, der scorede for femte gang i sæsonen. Inden slutfløjtet blev det også 4-0 ved indskiftede José Juníor, der headede et Pospech-indlæg i nettet. Københavnerne lægger dermed pres på OB i toppen, mens SønderjyskE ryger under stregen.

AaB 0 – 0 Brøndby IF

Bunden mødte toppen i Ålborg i søndagens sene kamp. Hvem der hørte til hvor var dog ikke lige sådan til at få øje på i store dele af kampen, hvor AaB fik leveret fornuftigt fodboldspil og opspil til chancer. Foran mål fandt man dog aldrig formlen påkrævet for at få bolden ind bag Stephan Andersen, der stod en god kamp i gæsternes mål. Hos Brøndby virkede især den formstærke frontduo underligt fraværende og ude af stand til at skabe ravage i det nordjyske forsvar. Uden mål var kampen før pausen, og således endte den også. Anden halvleg blev indledt med AaB som toneangivende mandskab, men nærmere end et skud på træværket fra Andreas Johansson kom man aldrig. I overtiden var man så ved at smide det uafgjorte resultat, men en uskarp Morten ’Duncan’ Rasmussen fik ikke behandlet bolden tilstrækkelig godt til at få sendt en kvalificeret afslutning af sted. AaB fortsætter dermed den efterhånden imponerende række af uafgjorte resultater, mens Brøndby overlader andenpladsen i ligaen til FCK.