Referat: SAS Ligaen 12. Runde

Denne rundes weekend-kampe var præget af en hel del uafgjorte resultater, helt præcis tre opgør, hvor måltavlen viste præcis det samme, nemlig 1-1. Førerholdet OB hentede kun et point hjemme mod de forsvarende danske mestre, AaB, mens FCK ligeledes kun formåede, at hente et enkelt point på udebane mod oprykkerne fra Vejle. Vi bringer hele overblikket her.

OB 1 – 1 AaB

Lørdag kunne OB med en sejr for en stund udbygge føringen i toppen af SAS Ligaen. Den plan havde de dog ikke præsenteret AaB for. Nordjyderne slap nemlig fra Odense med et enkelt point i en kamp, hvor spil og chancer varierede kampen igennem. OB kom foran fem minutter før pausen i en halvleg, hvor de fleste tilbud foran mål samt en fornuftig omgang fodbold var blevet leveret af gæsterne. Björn Runström fik dog efter et hjørnespark sat en streg under den nok så vitale del ved at score mål i fodbold. Føringen hold indtil det 52. minut, hvor Thomas Augustinussen på en ripost i OB-feltet kunne bringe balance i regnskabet. Yderligere scoringer blev det ikke til, selvom OB mod slutningen fik etableret et spilovertag, mens gæsterne Michael Jakobsen fik marchordre efter sit andet gule kort. Dermed spiller begge hold uafgjort for anden kamp i træk.

FC Nordsjælland 1 – 1 Esbjerg fB

Hjemmeholdet skulle forsøge at holde dampen oppe på en fin formkurve, mens Esbjerg stadig jagtede sæsonens første udesejr. Bedst fra start kom gæsterne, der efter flere gode forsøg på Jesper Hansen i Nordsjælland-målet kom foran, da Søren Rieks efter 23 minutter sendte bolden i nettet efter et fint opspil. Resten af halvlegen forsøgte Esbjerg at udbygge føringen mod et tamt FCN-mandskab, men der blev først scoret igen i anden halvleg. Her startede hjemmeholdet bedst, men som kampen skred frem, blev det kun mere og mere lige med spil og chancer til begge hold. Tyve minutter før tid fik Lars Winde dog den knapt så gode idé at nedlægge tilbagevendte Martin Bernburg i feltet. Straffesparket blev dømt, og kort efter blev det omsat til mål af Bajram Fetai, som dermed sikrede holdene et point hver.

AGF 2 – 1 FC Midtjylland

Da de to hold mødtes i tiende spillerunde, vandt FC Midtjylland 2-1 hjemme på SAS Arena. I dagens kamp var forudsætningerne de modsatte, og ganske så endte resultatet også med at blive. Første halvleg af kampen bød ikke på meget poleret fodboldspil. Kun et enkelt godt forsøg fra FCM vakte håb i en ellers trist affære. Dette blev der dog lavet om på kort inde i anden halvleg, da Dioh Williams efter et hjørnespark fik bugseret bolden i nettet. Elleve minutter senere øgede hjemmeholdet så føringen ved Jeremiah White, der sparkede Michael Lumbs oplæg i kassen via Mikkel Thygesen. Dermed øjnede AGF muligheden for en meget flot skalp, og de fortsatte med at spille god fodbold til ære for de 9.055 fremmødte. Dog blev det ikke til flere mål til hjemmeholdet, men derimod en reducering ved FC Midtjyllands Danny Olsen. Ni minutter før tid brugte han hovedet til at skabe lidt spænding i den resterende del af kampen. Flere mål blev det dog ikke til, hvilket betyder, at AGF rykker tættere på netop FCM i tabellen, hvor der nu kun er tre points forskel på de to hold.

SønderjyskE 1 – 4 Randers FC

Dagens andet rent jyske opgør blev spillet i Haderslev, hvor hjemmeholdet skulle vise sig at være en kende for gæstfrie. Randers skaffede sig nemlig et overbevisende resultat, og dette blev grundlagt efter en fjerdedel af kampen, hvor Marc Nygaard udnyttede et rundhåndet SønderjyskE-forsvar og bragte gæsterne i front. Otte minutter før pausefløjtet sendte Søren Berg så sit navn på måltavlen. Herefter gik det stærkt frem mod halvtid. Ken Ilsø reducerede for hjemmeholdet to minutter efter Bergs scoring. Søren Berg havde dog selv et svar parat, og med sin anden scoring sørgede han for en komfortabel Randers-føring på 3-1 ved pausen. De sidste 45 minutter bød kun på en enkelt scoring, da hjemmeholdets Michael Stryger var uheldig at sende bolden i egne netmasker lige inden overtidens begyndelse. Resultatet betyder, at Randers kravler op på sjettepladsen, mens SønderjyskE med ti point stadig indtager en niendeplads.

Vejle BK 1 – 1 FC København

For anden gang på en måned tog Vejle imod FCK i Nørreskoven. Sidste opgør bød på en fodboldlektion til vejlenserne, men denne gang gik det anderledes. Kampens indledning gav ellers løfter om endnu en FCK-sejr, da gæsterne kom foran efter 25 minutter, hvor Morten Nordstrand satte panden på en ripost. Forinden havde københavnerne haft flere gode tilbud med blandt andre et stolpeskud. Alt imens man troede, at FCK nu ville tromle Vejle midt over, gik det dog den stik modsatte vej. Et hjørnespark til hjemmeholdet endte hos Steffen Kielstrup, der kunne udligne til glæde for hjemmepublikummet. Herfra meldte Vejle sig også i kampen, men som denne skred frem og nåede anden halvleg, tiltvang FCK sig en vis dominans i spillet. Ind ville bolden dog ikke, hvorfor kampen ender uden vinder. Dette betyder, at Brøndby med en sejr i morgen kan overhale FCK på andenpladsen, mens Vejle nu ligger nummer otte.