Наши партнеры

MenuReferat: SAS Ligaen 11. runde

Dansk fodbold

AGF og FC Nordsjælland forsøger med weekendens sejre at lappe det store hul mellem top- og midterholdene, mens efterlysningen af mål på Vestegnen har båret frugt. Randers kan stadig ikke finde ud af at vinde fodboldkampe, mens det absolutte topopgør endte med en nulløsning.

AGF 2-1 Vejle BK

Der skete ikke meget i Århus lørdag aften, da AGF sendte gæsterne fra Vejle hjem med et 2-1-nederlag. Spillemæssigt var det en meget tam affære, indtil AGF i det 72. minut bragte sig foran på et hovedstødsmål af Nando Rafael. Blot fire minutter senere kunne den anden del af AGF’s angrebsduo, Dioh Williams, spadsere igennem Vejle-defensiven og udplacere Jimmy Nielsen. Endnu fire minutter senere meldte Vejle sig så også i kampen med reduceringen og kampens sidste scoring. Steffen Kielstrup tog chancen fra distancen og tordnede læderet i nettet. Med resultatet har AGF nu hentet 15 point i dette års SAS Liga, mens Vejle stadig har ti point.

FC Nordsjælland 3–1 AC Horsens

FC Nordsjælland fortsatte søndag eftermiddag deres dominans på hjemmebanen over Horsens i deres indbyrdes SAS Liga-historie. Kun en enkelt gang har Horsens vundet på Farum Park, og med dagens 1-3 nederlag blev den statistik altså ikke ændret til det bedre. En god og offensiv indledning fra begge hold førte til, at nordsjællænderne efter 19 minutter kom foran ved Jonathan Richter. Skarpheden fra hjemmeholdets side gjorde sig igen gældende seks minutter senere. Her gjorde oplæggeren til det første mål, Bajram Fetai, det selv til 2-0. Inden pausen kom FCN også foran 3-0, hvor den anden tvilling, Simon Richter, udnyttede brormands oplæg. I løbet af de sidste 45 minutter forsøgte Horsens at komme længere frem i håbet om at få mindsket føringen, men kun en enkelt gang lykkedes det at hale ind på FCN. Indskiftede Jimmy Mayasi reducerede seks minutter før tid med sit første mål siden skiftet fra Silkeborg. Resultatet bringer FCN op på 14 point lige efter AGF, mens Horsens med ni point fortsat ligger lige over nedrykningsstregen.

Brøndby IF 3–0 FC Midtjylland

Jonas Borring, FC Midtjyllands venstre fløj, havde inden kampen udtalt, at Brøndby Stadion er den værste af alle udebaner i dansk fodbold. Der ventede da heller ikke just midtjyderne nogen velkomstkomité, da de trådte ind til eftermiddagens kamp. Begge hold havde ganske vist chancer i kampen, men Brøndby var bare skarpere foran mål i dag. Første mand på scoringstavlen blev Jan Kristiansen, der med et flot langskud sendte bolden ind bag Lasse Heinze. Halvlegen ud blev der produceret store muligheder af de to mandskaber, uden at der dog blev scoret yderligere. Det gjorde der til gengæld i anden halvleg, hvor der kun skulle spilles seks minutter, før Morten ’Duncan’ Rasmussen gjorde det til 2-0 til hjemmeholdet. Herefter tillagde FCM spillet en mere fysisk dimension, men heller ikke dette hjalp på skarpheden foran mål. I slutminutterne blev det i stedet 3-0 til Brøndby, da Ousman Jallow brugte hovedet efter et hjørnespark. Facit på 3-0 lader Brøndby overhale FC Midtjylland i tabellen.

Randers FC 2–2 AaB

AaB havde til dagens kamp medbragt nogle af de lovende takter fra første halvleg mod Villarreal, da de i dag gæstede Essex Park i Randers. Gennem første halvleg skabte de flere gode tilbud, men trods dette stod der stadig 0-0 ved halvleg. Som set så ofte før skete det pludselig, at Randers kort inde i anden halvleg kom foran. Marc Nygaard kunne noteres for sin tredje sæsonscoring. Reaktionen fra AaB kom 14 minutter senere, da Marek Saganowski kunne score sit første sæsonmål for nordjyderne. Herefter bølgede spillet en del, indtil det hen mod slutningen var lige før, at træerne rent faktisk voksede ind i himlen for gæsterne. Thomas Augustinussen kunne nemlig med tre minutter igen bringe AaB på sejrskurs. Denne endte de dog med at måtte afvige, for Carsten Fredgaard nåede i overtiden at sikre Randers deres femte uafgjorte resultat på hjemmebane i denne sæson. Hermed er Randers oppe på 13 point, mens AaB for en stund er på lige fod med SønderjyskE og Horsens. Alle har de nu ni point.

FC København 0–0 OB

Med en hjemmebanestatistik lydende på ni sejre i de foregående ni ligakampe så det på forhånd svært ud for OB, der søndag aften lagde vejen forbi Parken. Første halvleg var en intens, men noget uskøn affære, hvor ingen af holdene på noget tidspunkt tilspillede sig et overtag i kampen. Derimod var spillet præget af mange fejlafleveringer og forsøg på alt for direkte spil. Bedre blev det i anden halvleg, hvor der til tider var friske aktioner af blandt andre de to indskiftere, Aílton Almeida og Peter Utaka fra henholdsvis FCK og OB. Tættest på en scoring kom netop Utaka, der ramte stolpen efter et kontraangreb. Mål blev det dog ikke til i Parken denne søndag, og det betyder, at spændingen stadig er intakt i toppen. OB indtager stadig førstepladsen med et point ned til FCK og yderligere et point ned til Brøndby.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu