Referat: Primera Division 9. Runde

Spansk fodbold

Sædet brænder under Michael Laudrup efter et nyt nederlag. Mere positivt ser det derimod ud for Christian Poulsen, som kom på måltavlen i Sevillas storsejr mod Valencia. Læs mere om alle kampene.

Mallorca – Espanyol

En meget begivenhedsrig kamp på ferieøen Mallorca mellem Mallorca og Espanyol, endte 2-2, da ingen af holdene kunne score det afgørende mål.

Allerede i det andet minut af kampen gjorde Juan Fernando Arango stillingen til 1-0 i hjemmeholdet favør, og Mallorca havde derved fået en drømmestart på det spændende topopgør i den spanske liga. Det var ligeledes Juan Fernando Arango, som var manden bag kampens andet mål efter 21 minutters spil, men uheldigvis for ham og Mallorca scorede han i denne omgang i den forkerte ende og bragte derved balance i regnskabet til 1-1. Den intense start var dog lang fra overstået, da Sergio Ballesteros blot fem minutter senere begik straffe i feltet og blev direkte udvist af dommeren for forseelsen. Raul Tamudo eksekverede sikkert straffesparket, så stillingen ved halvlegen lød på en 1-2-føring til gæsterne og en mand i overtal.

I anden halvleg bragte Clemente Rodriguez dog også balance i dette regnskab, da han modtog sit andet gule kort, hvilket betød at han måtte gå i bad efter bare 56 minutters spil. Med lige mange spillere på banen, var det atter en lige kamp, og i det 69. minut kunne Daniel Guiza udligne til stillingen 2-2, der også blev kampens slutresultat, så begge hold måtte nøjes med et enkelt point fra den niende runde af Primera Division.

Athletic Bilbao – Betis

Der var lagt op til en rigtig herrefight, da Betis var på besøg hos baskerholdet, Athletic Bilbao. Kampen var vigtig for begge mandskaber, og det kunne ses fra start, hvor der blev gået til stålet. Athletic Bilabao havde et lille spilovertag, men formåede ikke i første halvleg at omsætte deres chancer til mål. Kampen var ikke nogen køn affære, men holdene kæmpede en indædt kamp, for at hive de tre point hjem. Det kunne også ses på statistikerne, som viser, at der blevet givet hele 9 gule kort i kampen. Anden halvleg forblev også uden mål, og derfor måtte holdene tage til takke med det ene point.

Zaragoza – Villarreal

Zaragoza stod for en af rundens helt store overraskelser, da de hjemme klaskede Villarreal med hele 4-1. Første gang netmaskerne blafrede, var i det 36. minut, hvor Ricardo Oliveira gjorde det til 1-0 – stillingen til pausen. I anden halvleg kom der mere gang i kampen, og allerede fire minutter efter pausen øgede Zaragozas Oscar føringen til 2-0. Efter 66 minutter var den så gal igen for ”Den gule båd”, da Diego Milito omsatte et straffespark til mål, og øgede til 3-0. I det 78. minut var den så endnu engang gal for de gulblusede, da Sergio Garcia gjorde ydmygelsen total med sin scoring til 4-0. Inden for de sidste ti minutter fik Villarreal dog en smule oprejsning, da Robert Pires reducerede til 1-4, som også blev kampens resultat. Dermed er Jon Dahl Tommasons mandskab nu 4 point efter førende Real Madrid.

Osasuna – Valladolid

Getafes konkurrenter i bunden af den spanske Primera Division, Valladolid, fik i weekenden 2-2 mod Osasuna. Første halvleg forløb uden de store målchancer, men ikke desto mindre kunne Alvaro Rubio give gæsterne en føring på 1-0 med hans mål i det 36. minut. Anden halvleg var derimod mere livagtig og allerede seks minutter efter pausen, øgede Jonathan Sesma González føringen til 0-2. Derefter var der nogle minutters stillingskrig, hvorefter Eduardo Fernandes Pereira Dady bragte spændingen tilbage i kampen med sin første scoring i det 72. minut. Seks minutter kunne hjemmeholdets fans så juble endnu engang, og igen var det Eduardo Fernandes Pereira Dady, der kom på måltavlen. I slutminutterne Enrique Corrales et noget uprofessionelt rødt kort, da han modtog to gule kort på bare to minutter. Det ændrede dog ikke på kampens resultat, og begge hold kan stille sig tilfredse med det ene point.

Santander – Getafe

Michael Laudrups Getafe-hold måtte ovenpå to sejre i træk forlade dagens opgør mod Racing Santander som tabere. Det hårde pres på Getafe-træner Michael Laudrups skuldre syntes lettet, efter den lille Madrid-klub havde vundet sine sidste to kampe over henholdsvis Murcia og Tottenham. Mere end to sejre i streg blev det dog ikke til for Getafe, som i dag måtte se sig slået 2-0 i det vigtige udebaneopgør mod Racing Santander. Oscar Serrano og Jorge Lopez stod for målene, der blev scoret i det henholdsvis 39. og det 74. minut. De to mål betyder, at Santander nu ligger nummer otte i ligaen, hvorimod Getafe er andensidst. Eneste hold under Laudrups mandskab er således stadig Levante.

Levante – Atletico Madrid

Atletico Madrid ser endelig ud til at have fundet takten I den hjemlige liga. Således blev det søndag til en 1-0 sejr, ude mod Levante. Målet, der blev scoret efter 27 minutters spil, signerede den tidligere Villarreal-bomber, Diego Forlan, sig for. Det resultat betyder, at Levante stadig er det eneste hold under Getafe, mens Atletico Madrid ligger sig lige bag de førende. Således er klubben med de tårnhøje ambitioner nu kun fem point efter Real Madrid, som indtager ligaens 1.plads.

Murcia – Huelva

Oprykkerne fra Murcia formåede endnu engang at hente en sejr, da Huelva blev slået med 1-0. I det 47. minut var det Mario Regueiro der bragte Murcia foran 1-0, og den stilling holdte hele kampen igennem. En meget vigtig sejr for oprykkerne, der, i hvert fald for en stud, kan kigge opad i tabellen. Klubben har netop nu 12 point for 9 kampe, og ligger i midten af tabellen. Søndagens modstander, Huelva, kan derimod mærke nedrykningsstregen ånde dem i nakken. Således har klubben nu kun to point til Valladolid, som er placeret under stregen.

Real Madrid – Deportivo La Coruna

Real Madrid kom overraskende bagud i deres hjemmekamp mod Deportivo La Coruna. Allerede i det første minut var Deportivos Xisco på pletten, og sikrede udeholdet en chokføring. Lige så stille arbejde kongeklubben sig dog tilbage, og efter syv minutter var Ruud van Nistelrooy sikker fra 11-meter pletten. I anden halvleg udbyggede først Raul, og dernæst Robinho Real Madrid-føringen, og sikrede dermed en 3-1-sejr. Det resultat betyder, at hovedstadsklubben fører rækken ed 22 point efter 9 kampe, 2 point foran rivalerne fra Barcelona. Samtidig er klubben både det hold, der har scoret flest mål, og lukket færrest ind. En imponerende statisk, der har lukket munden på de tvivlere, der var omkring Bernd Schuster.

Barcelona – Almeria

Hjemme på Camp Nou så 75.000 tilskuere, at FC Barcelona havde svært ved at komme i gang mod oprykkerne fra UD Almería. Ronaldinho havde i det 33. minut et nærgående frisparksforsøg, og fire minutter senere scorede Thierry Henry første halvlegs eneste mål. Efter pausen var der bedre drev over hjemmeholdet, som producerede adskillige muligheder for at bringe sig yderligere foran, men man skulle dog helt hen til det 81. minut, før slutfacit blev fastslået. Giovani Dos Santos fremprovokerede en straffesparkskendelse, da han måske på lige lovlig Hollywood-maner væltede omkuld i feltet, efter en løbeduel med gæsternes Bruno. Indskiftede Lionel Messi, som havde erstattet Ronaldinho, omsatte sikkert forsøget fra kridtpletten. Med sejren placerer Katalanerne sig nu på 2.pladsen i ligaen.

Sevilla – Valencia

Det var et angrebslystent Sevilla-mandskab, der i går aftes tog imod Valencia.Hjemmeholdet blæste til angreb fra første fløjt af, og det gav udbytte i det 10. minut, hvor Frédéric Kanouté udnyttede en kæmpe forsvarsfejl. Danske Christian Poulsen havde bolden i nettet i løbet af de første 45 minutter, men han stod i offside-position. 16 minutter før tid scorede Christian Poulsen så endnu engang, og denne gang blev målet anerkendt. Fem minutter før tid, cementerede Luis Fabiano Sevillas sejr, da han tørrede gæsternes defensiv og køligt udmanøvrerede Hildebrand i Valencia-målet til 3-0. Dette nederlag har sammen med nederlaget i sidste uge til Rosenborg medført en fyring til træner Quique Flores.