Referat: Primera Division 6. Runde

Spansk fodbold

La Primera Divisions 6. runde, bød på et lokalderby mellem Getafe og Real Madrid, samt en højdramatisk kamp mellem Huelva og Valencia, hvor der blev uddelt massevis af kort. Vi bringer dig hele overblikket.

Zaragoza – Sevilla

Sevilla med danske Christian Poulsen på bænken fra start, skulle forsøge at vende deres mindre krise mod Real Zaragoza. I starten af anden halvleg gik det dog galt for udeholdet. Zaragozas Andres D’Alessandro kunne i det 53. minut på flotteste vis skure bolden direkte i mål på frispark. Men indkasseringen i Sevilla-målet, var ikke ofte endnu. Med tre minutter tilbage af kampen, slog Sergio Garciá hjemmeholdets sejr fast. Dermed har Sevilla nu tabt tre kampe på stribe.

Levante – Barcelona

Det var et sprulende Barcelona-hold, der gæstede Levante. Thierry Henry kunne efter 17 minutter score sit første liga-mål. Og blot syv minutter efter var Henry på spil igen til 2-0. I anden halvleg slog franskmanden fast, at han ikke er et fejlkøb, da han scorede sit tredje mål og dermed et ægte hattrick. Messi kunne to minutter efter Henrys hattrick score Barcelonas fjerde og sidste mål i kampen. Med små 20 min. tilbage blev der begået straffe mod hjemmeholdet. Emilio Viqueira reducerede sikkert.

Espanyol – Deportivo La Coruna

Espanyol var med sidste rundes sejr over Sevilla fyldt med selvtillid. Alligevel var det udeholdet, Deportivo La Coruna, der sad tungest på kampen. Fem skud mod Espanyol-målet var dog ikke nok til at sikre gæsterne sejren. I stedet udnyttede hjemmeholdet en af deres få chancer. Raúl Tamudo gjorde det til 1-0 kort før pausen. Dette resultat holdte kampen ud.

Almeria – Santander

Almería så før kampen ud til at være klare favoritter, men allerede efter otte minutters spil vendte Racing Santander op og ned på denne forudsigelse. Da Santanders centrale forsvarsspillere, Ezequiel Garay, scorede kampens enlige mål.

Atletico Madrid – Osasuna

Begge hold delte boldbesiddelsen, men hjemmeholdet formåede at udnytte deres få chancer. Efter 38 minutters spil, scorede Raúl García opgørets første mål. Hovedstadsklubbens Sergio Agüero slog med ni minutter tilbage af den ordinære tid, sejren fast med målet til 2-0.

Betis – Mallorca

Gæsterne fra Mallorca kom ikke frem til mange chancer, da de mødte Real Betis. Hjemmeholdet derimod sad solidt på spillet. I det 38. minut fik Mallorca udvist holdets angriber, S. Ballesteros, hvilket ikke gjorde det nemmere. De 35.000 tilskuer skulle dog vente helt til det 59. minut før kampens første mål blev sat ind af Betis’ Xisco. Blot 20 minutter efter scorede Rafael Sobis, mens Edú lukkede kampen i overtiden til slutresultatet 3-0.

Valladolid – Murcia

Valladolid startede dramatisk ud, da holdets højreback, Cifuentes, modtog sit andet gule kort efter 23, og dermed måtte forlade banen. I det 27. minut udnyttede Murcia overtallet på mål af Alonso. Fire minutter efter scoringen var det hjemmeholdets målmand, Butelle, der gjorde sig uheldigt bemærket, da han tog med hænder udenfor feltet, og dermed modtog direkte rødt, således spillede Valladolid nu kun med ni mand. I anden halvleg udlignede Valladolid, og det så længe ud til, at kampen skulle ende med en pointdeling, men så slog gæsterne til. Med tre mål i det 75., 80 og 87. minut slog de sejren fast 4-1.

Villarreal – Athletic Bilbao

Villarreal sad på det meste af spillet kampen igennem, og kom frem til hele syv skud på mål. Alligevel skulle man helt hen til det 62. minut for at finde kampens enlige mål, sat ind af Fuentes. Dermed bibeholdte Pellegrinis mandskab den flotte andenplads.

Getafe – Real Madrid

Læs referatet her.

Huelva – Valencia

Rundens mest dramatiske kamp stod mellem Huelva og Valencia. Kampens dommer, Fernando Teixeira Vitienes, måtte hive intet mindre end 13 kort op ad sin lomme, hvor der blev uddelt seks gule kort til hvert hold, samt et rødt til Huelva. Valencia styrede det meste af kampen. Kampens enlige mål blev scoret af udeholdet målmaskine, David Villa, hvis skud passerede Sorrentino i det 6. minut. Det blev opgøret eneste mål, der i stedet kunne byde på mange kort.