Referat: Primera Division 34. Runde

Spansk fodbold

Real Madrid kom endnu engang et skridt tættere på mesterskabet, da man besejrede Athletic Bilbao med 3-0. Hvis alt går efter kongeklubbens hoved i næste spillerunde, kan man komme ud i at skulle fejre trofæet før det store El Clasico-brag.

Deportivo 2 – 0 Barcelona

Frank Rijkaard stillede med et reservespækket mandskab, hvilket kostede Barcelona den sidste chance for et spansk mesterskab. Holdet falder i tabellen, mens Deportivo er på himmelridt. Deportivo melder sig for alvor ind i kampen om UEFA Cup-pladserne. Begge kampens mål faldt efter pausen, hvor Juan Rodriguez og Pablo Amo var mændene bag målene. Barcelona bliver nødt til at løfte sig i Champions League, da den spanske liga ikke er blevet en stor succes.

Murcia 0 – 0 Sevilla

Hjemmeholdet kunne lørdag sikre point, da andaluserne fra Sevilla var på besøg. Kampen forløb helt uden scoringer. Netop Deportivo ånder Sevilla i nakken, da der kun er tre point fra Deportivo til Sevilla i tabellen. Sevilla må gå efter oprejsning i næste uge, hvor Valladolid venter. Murcia har stadigvæk langt op til Recreativo og Zaragoza, hvorfor man stadigvæk er en af topkandidaterne til nedrykning. Der faldt ingen scoringer i kampen.

Valladolid 1 – 0 Almeria

Udeholdet fra Almeria har ellers redet på en bølge af succes igennem store dele af sæsonen. En af de små nedture fandt sted søndag aften, hvor man led et 1-0-nederlag til bundproppen Valladolid, og det endda ekstremt sent inde i overtiden. Jonathan Sesma var manden bag målet, da han dybt inde i overtiden kunne putte bolden i nettet. Valladolid har nu fire point ned til stregen.

Getafe 1 – 1 Atletico Madrid

Laudrups spanske drenge sikrede sig et enkelt point i aftenens kamp. De blåklædte lagde da også bedst ud i kampen, da Juan Albin nettede allerede efter 14. minutter. Atletico Madrid har dog en målfarlig argentiner i form af Sergio Aguero, som udlignede lidt før pausen. Getafe har nu ligesom Valladolid fire point ned til stregen, mens Atletico Madrid beholder sin 4. plads i tabellen.

Huelva 2 – 0 Levante

Huelva lagde sig hurtigt i front, da Ersen Martin allerede havde scoret efter ti minutter. Recreativo de Huelva udbyggede føringen ved Javier Gallego Camunas kort får pausen, hvilket gav en pausestilling på 2-0. De cifre holdt hele kampen igennem, hvorfor Recreativo de Huelva hev vigtige tre point med hjem. Klubben har nu en smule luft ned til Zaragoza, som indtager 17. pladsen i den spanske La Primera Division.

Espanyol 1 – 1 Zaragoza

Zaragoza har haft en svær sæson, og klubben havde da også en smule besvær i dagens kamp. Begge kampens scoringer faldt i anden halvleg. Albert Riera, som nogle danskere måske husker for hans flotte scoring i Århus, nettede efter 60 minutter. Ricardo Oliveira nåede dog at redde et enkelt point med hjem til Zaragoza, da han sendte bolden i netmaskerne ved et straffespark fem minutter før tid.

Valencia 3 – 0 Osasuna

Fyringen af hollandske Ronald Koeman har umiddelbart hjulpet på tilværelsen i Valencia. Der skulle dog lidt hjælp til at sætte gang i scoringerne for Valencia. Osasunas Lopez Ricardo fik et meget tidligt bad, da han efter 17 minutter så rødt. Herefter scorede David Villa, Juan Mata og Joaquin til kampens slutresultat, 3-0. Ligesom mange af de andre nedrykningsaspiranter, har Valencia nu fire point ned til Zaragoza.

Mallorca 3 – 1 Santander

Der faldt masser af scoringer i kampen. Ingen af dem fandt dog sted i første halvleg, i det, der faldt hele fire scoringer i den sidste halvdel af kampen. Jose Carlos Nunes startede målfesten. Oscar Trejo scorede efter 83 minutter, før Aldo Duscher reducerede på straffespark. Det sparkede lidt håb i udeholdet, men Daniel Guiza udbyggede føringen for Mallorca i overtiden.

Betis 0 – 1 Villarreal

Villarreal er det eneste hold, som udover Real Madrid, stadigvæk har chancen for et mesterskab. Barcelona har smidt sin chance væk, men Villarreal er med endnu. Det sker i form af en udesejr på 1-0 i aftenens kamp. Der skal dog ske mirakler hvis de gulklædte skal se sig selv med trofæet i hændernde når sæsonen er færdigspillet. Marcos Senna stod for kampens eneste scoring, som faldt i det 16. minut.

Real Madrid 3 – 0 Athletic Bilbao

Det kan snart ikke blive mere sikkert. Real Madrid har taget endnu et gigantisk skridt mod mesterskab nr. 31. Kampens mål blev lavet af Saviola, Robben og Higuain. Athletic Bilbao misbrugte i første halvleg et straffespark, og var egentlig tæt på af flere omgange. Solidt kontraspil har sikret Real Madrid sejren. Mesterskabet kan besegles i næste runde.