Referat: Primera Division 33. Runde

Spansk fodbold

Så er det lige ved, at ikke engang den teoretiske mulighed, kan holde gejsten oppe i Katalonien. Barcelona smed endnu en uge i træk point væk, mens Real Madrid besejrede Racing Santander på udebane. Det ligner et stensikkert mesterskab til hovedstadsklubben.

Villarreal 2 – 0 Valladolid

Forventet nederlag til Valladolid. Nihat åbnede kampen med en scoring i det 16. minut. Valladolid formåede ikke at udligne, før Santiago Cazorla i anden halvleg nettede til 2-0. Vigtig sejr til Villarreal, som hænger ved Real Madrid pointmæssigt. Dog er der stadig en suværen distance på ti point til førerholdet. Det kan dog lugte lidt af sølv.

Levante 3 – 1 Getafe

Et ydmygende nederlag. En ydmygende situation, og et ydmyget mandskab. Ynkelig indsats af Getafe, som i den grad er faldet tung ovenpå deres suveræne Europa-eventyr. Ligaens absolutte bundprop hev en sejr på hele 3-1 hjem. Juanma, Mathieu Berson og Sanchez Gil Pedro Leon stod for Levantes scoringer, mens Ruben De la Red reducerede for Getafe. Hvad gør Laudrup herfra?

Osasuna 0 – 1 Deportivo La Coruna

Dagens kamp mellem Osasuna og Deportivo La Coruna, blev vundet af udeholdet, som spillede en 1-0 sejr i hus. Kampens absolut eneste scoring stod Sergio for, da han i det 64. minut scorede på et straffespark. Osasuna kan efter nederlaget ikke melde sig helt ud af bundstriden. Der er blot tre point ned til Zaragoza og Recreativo, som ligger henholdvis lige over og under stregen.

Murcia 1 – 4 Mallorca

Daniel Guiza. Guiza. Daniel. Navnet, som de fleste Murcia-fans vil væmmes over langt ud i fremtiden. Daniel Guiza gik særdeles amok, da Mallorca gæstede Murcia. Guiza nettede i det 8., 46. og 86. minut, og stod dermed for et hattrick. Juan Arango scorede Mallorcas sidste mål, før Fernando Baiano reducerede lige før tid.

Barcelona 0 – 0 Espanyol

Kampen var ganske målløs, men bar præg af intensiv fight. I løbet af kampen blev der uddelt hele tretten gule kort, hvor Barcelona stod for fem af dem, mens Espanyols spillere modtog hele otte af slagsen. Barcelona mister alt for vigtige point. En svær modstander i Espanyol, men der er brug for sejre i kampe som disse, hvis man ønsker at få opfyldt ambitionerne om et mesterskab.

Atletico Madrid 1 – 3 Betis

Først nettede Betis, derefter nettede Atletico Madrid. Holdene gik til pause med cifrene 1-1. Betis nettede dog to gange i anden halvlegs forløb, hvilket udmundede sig i en flot 3-1 sejr til Betis. Det var mod oddsene imod sig, at Betis gik ind til dagens kamp. Alligevel præsterede Betis godt nok til at hive sejren hjem til Andalusien.

Zaragoza 3 – 0 Huelva

Kampen bød på tre udvisninger, men ikke mindst tre scoringer. Alle tre af kampens scoringer tilhørte Zaragoza, som i øvrigt fik tre meget vitale point i dagens kamp. Huelvas Marcos Ruben blev udvist efter 40. minutter, mens Zaragoza fik to mand smidt ud. Trods en solid 3-0-føring, blev Zaragozas Vicente Pascual Collado og Roberto Fabian Ayala smidt ud i henholdsvis 83. og 89. minut.

Sevilla 1 – 4 Almeria

Skamfuldt nederlag til Sevilla. Daniel Alves indledte kampen med et selvmål, før Alvaro Negredo og Jose Bernal Ortiz scorede i anden halvleg. En af kampens bedste spillere var netop Negredo, som stod for to scoringer. Frederic Kanoute fik dog pyntet lidt på resultatet, da han scorede i det 73. minut. Almeria haler ind på Sevilla.

Santander 0 – 2 Real Madrid

De er før blevet døbt “Forhåndsmestrene”, men nu virker det heller ikke til, at nogen som helst kan røre Real Madrid i tabellen. Trods en ganske svingende forårssæson, har Real Madrid holdt sig i toppen af ligaen. Med dagens 2-0-sejr, er endnu et stort spring mod mesterskabet taget. Raul og Balboa stod for dagens scoringer.

Athletic Bilbao 5 – 1 Valencia

Endnu en skuffelse for Valencia. Trods en god oprejsning i pokalfinalen mod Getafe, kan Valencia tilsyneladende ikke spille god fodbold i ligaen. Athletic gik ganske enkelt mere til makronerne, hvilket udmundede sig i en flot sejr. Valencia er i ganske stor fare for nedrykning. Der er ikke langt ned til Recreativo. Blot to point.