Referat: Primera Division 28. Runde

Spansk fodbold

Det var runden, hvor Real Madrid havde muligheden for, at rette op på deres skuffende resultater på Esradio Riazor. Runden var plaget af mange gule kort. I Sevilla, hvor Real Betis og Athletic Bilbao mødtes, blev kampen afbrudt, da en tilskuer ramte Bilbao-keeperen med en flaske. Vi bringer dig overblikket over en yderst dramatisk runde 28, men det var samtidig en runde, der bød på flot teknisk spil, som ligaen er kendt for.

Deportivo La Coruna – Real Madrid

Real Madrid skulle forsøge, at forhindre hjemmeholdet i, at hente deres 16. sejr i træk på hjemmebane mod madrilerne. Det så dog sort ud efter 57 minutter. Den tidligere Real Madrid-spiller Filipe Luis Kasmirski sendte et indlæg indover i Madrid-feltet, hvorefter Pepe uheldigvis sendte bolden i eget net. Real Madrid kæmpede for en udligning, men denne kom aldrig. Deportivo vandt dermed 1-0 og Real Madrid tabte vigtige point i topstriden.

Real Betis – Athletic Bilbao

Bilbao førte 2-1, da en tilskuer valgte at spolere den underholdende kamp i Sevilla. Personen kastede en flaske ind på banen, der ramte gæsternes keeper Armando i hovedet. Derefter så kampens dommer ingen anden udvej, end at afbryde opgøret. Målmanden blev behandlet, og derefter båret fra banen, men han var ved bevidsthed.

Recreativo Huelva – Real Murcia

Hele ti gule kort og et enkelt rødt kort blev rakt i vejret, da Murcia mødte Huelva. Murcias Lucas blev noteret for kampens første fuldtræffer efter 19 minutter. Minuttet senere kunne den tidligere Liverpool-spiller Sinama Pongolle dog bringe hjemmeholdet tilbage i kampen. Herefter skulle man helt hen i det 59. minut, hvor hjemmeholdet igen kunne juble. Ruben var målscoreren. I det 68. minut modtog Cesar Arzo sit andet gule kort, hvilket betød, at Murcia måtte spille i undertal i kampen sidste 22 minutter, hvilket blev udslagsgivende. Pongolle nettede for anden gang efter 72 minutter, mens Murcias Ivan reducerede på straffespark to minutter senere. Marquitos sørgede dog for Huelvas 4-2-sejr, da der manglede fem minutter af opgøret.

Valencia – Sevilla

Ligaens topscorer med 20 mål før opgøret, Luis Fabiano, stjal opmærksomheden, da Poulsen og Sevilla skulle en tur til Valencia. Efter elleve minutters spil passerede Fabiano Timo Hildebrand i Valencia-buret. Brasilianeren havde dog flere mål i støvlerne lørdag aften. I det 22. minut brugte han samme opskrift til at bringe gæsterne foran 2-0. I kampens overtid fik Valencias Albiol dog reduceret, men på daværende tidspunkt var toget kørt for hjemmeholdet. Sevilla med Christian Poulsen på banen i samtlige 90 minutter vandt altså 2-1.

Getafe – Racing Santander

Michael Laudrup er et varmt navn på manges læber for tiden, da han for alvor har fået Getafe-skuden tilbage på ret køl. Søndag aften skulle slaget stås mod Racing Santander, der lå i den behagelige ende af tabellen. Det var da også gæsterne, der viste skarpheden efter 55 minutter, da Smolarek scorede til 1-0. Hjemmeholdets nigerianer Uche fik dog udlignet efter 67 minutter. På tre minutter fik gæsterne vist to spillere direkte ud. Først røg Alavarez ud og minuttet senere scorede Gavilán til 2-1. To minutter efter blev Tono så vist ud, mens også hjemmeholdets Braulio modtog sit andet gule kort i det 80. minut, derfor måtte han forlade banen ti minutter før tid, ligesom sine to modstandere. En dramatisk afslutning på kampen, der endte 2-1. Dermed ligger Getafe nu på ottendepladsen.

Espanyol – Real Mallorca

De to midterhold skulle forsøge, at øge afstanden til bunden, da de mødtes søndag aften. Udeholdets Güiza var på pletten efter tretten minutters spil med scoringen til 1-0. I anden halvleg slog hjemmeholdets Luis Garcia dog til. Med to scoringer i det 59. og 89. minut sørgede han for at Barcelona-klubben kravlede op i top-5.

Villarreal – Real Zaragoza

Villarreal med sidste rundes matchvinder mod FC Barcelona, Jon Dahl Tomasson med fra start, skulle forsøge, at bevare pladsen i top-3, da de fik besøg af Real Zaragoza. Denne mission så lovende ud, da tyrkiske Nihat allerede bragte hjemmeholdet i front efter elleve minutter. Efter 64. minutter blev Jon Dahl skiftet ud, mens Rossi kom ind, og efter blot to minutter på banen scorede italieneren. Rossi scorede til 2-0 på straffespark, og gav dermed ”Den gule ubåd” tre vigtige point i kampen om mesterskabet.

Valladolid – Osasuna

Kampen mellem midterholdet Osasuna og bundholdet Valladolid endte målløs, da Osasuna gæstede Valladolid søndag aften. Dermed ligger Osasuna på 12. pladsen, mens hjemmeholdet ligger lige over nedrykningsstregen på 17. pladsen.

Almeria – FC Barcelona

Oprykkerklubben Almeria fik hjemme besøg af topholdet FC Barcelona, men det lod den andalusiske klub sig ikke påvirke af. Barcas unge komet Krkic sørgede for kampens første scoring efter 17 minutter, men herefter scorede værternes Pulido til 1-1. I anden halvleg svarede catalanerne igen, da Eto’o for anden gang i kampen bragte gæsterne foran 2-1. I det 72. minut modtog Milito sit andet gule kort, hvilket blev vekslet til et rødt kort, dermed var gæsterne i undertal i kampens sidste 20 minutter. Med fem minutter tilbage af opgøret sikrede Kalu Uche Almeria det ene point, hvilket betyder, at holdet ligger på niendepladsen, mens FC Barcelona fortsat ligger på andenpladsen med syv point op til ærkerivalerne Real Madrid.

Atletico Madrid – Levante

Topholdet Atletico Madrid stod i rundens sidste opgør overfor ligaens suveræne bundhold Levante. Madrilerne kom godt fra start, da portugiseren Simao efter 25 minutter scorede til 1-0. Kort før halvleg sørgede den målfarlige uruguayaner Forlan for hjemmeholdets andet mål. I starten af anden halvleg kunne selvsamme Forlan lukke kampen, da han scorede til 3-0, hvilket også blev kampens resultat. Dermed rykker Atletico op på fjerdepladsen.