Referat: Primera Division 27. Runde

Spansk fodbold

27. runde bød på et sandt goalshow på Mallorca, mens runden også bød på hele fem opgør, der endte med cifrene 2-1. Det var også runden, hvor en dansker blev matchvinder, samt runden, hvor Laudrup og co. hentede en komfortabel sejr. Vi bringer dig det komplette overblik over denne 27. spillerunde i den bedste spanske række, Primera Division.

Real Madrid – Espanyol

Hjemmeholdet fik en skidt start, da Espanyols Valdo efter en lille halv time bragte udeholdet foran. Helt umarkeret kunne han heade Barcelona-klubben i front efter en hjørnesparkskombination. Ligaens førerhold svarede dog igen kort før pausen. Argentinske Higuain stod for udligningen, da han fik prikket bolden over stregen. Kampens sidste mål faldt i det 73. minut, da Raul sikkert eksekverede et straffespark, og sørgede for tre point til kongeklubben via 2-1.

Zaragoza – Atletico Madrid

Madrid-klubben kom foran efter en lille halv time, da den tidligere Benfica-spiller Simao scorede. Små ti minutter senere fik værterne dog udlignet, da Atleticos Pablo Ibanez fandt vej til egne målmasker, og bedst som gæsterne troede, at de kunne hente det ene point, begik Luis Perea straffespark, som Diego Milito sendte i mål til 2-1, hvilket også blev kampens slutresultat.

Sevilla – Levante

Gæsternes Mostapha Riga kunne efter blot fem minutter bringe bundholdet på måltavlen. Den overraskende scoring lod Sevilla-spillerne sig dog ikke slå ud af. Derfor kunne Keita efter 28 minutter bringe balance i stillingen. I anden halvleg gjorde Luis Fabiano sin holdkammerat kunsten efter, og pludselig førte hjemmeholdet 2-1. Christian Poulsen fik kampens sidste kvarter på banen. Kampen endte 2-1.

Osasuna – Almeria

Midterholdet Osasuna skulle vise sig at overraske mod de frembrusende oprykkere fra Almeria. Allerede efter syv minutter kunne hjemmeholdet juble, da Sola gjorde det onde ved gæsterne. Efter en halv times spil kunne Cruchaga score til 2-0, dermed havde udeholdet lang vej igen. Minuttet senere reducerede Corona, men hjemmeholdet holdte fast i føringen, og kampen endte 2-1.

Athletic Bilbao – Valladolid

Baskerklubben skulle forsøge at hugge point fra oprykkerklubben. En mission, som så overkommelig ud, da Igor Gabilondo efter seks minutter sendte Bilbao på måltavlen. 50 minutter senere blev Pedro Lopez udvist, hvilket hjemmeholdet udnyttede små ti minutter efter. Selvsamme Gabilondo slog sejren fast med scoringen til slutresultatet 2-0.

Racing Santander – Real Betis

Midterholdet Real Betis gjorde det søndag svært for sig selv, da de skulle forsøge at besejre topholdet Santander. Efter små 50 minutters spil blev Melli nemlig udvist, og blot to minutter efter lå bolden i Betis-netmaskerne, da Duscher havde passeret Betis-keeperen. Der skulle kun gå otte minutter før Santander atter kunne juble. Garay stod for scoringen til 2-0. Kort før tid slog Tchité sejren fast, og sikrede værterne en sikker 3-0.

Real Murcia – Getafe

Getafe med Laudrup i spidsen, er i den grad kommet sig over den dårlige sæsonstart. Søndag aften kunne Laudrup og Faxe notere sig endnu en sejr. Pablo sørgede for de første klapsalver efter 55 minutter, og syv minutter før tid nettede Albin til 2-0. Casquero ville dog også på måltavlen, hvilket han kom tre minutter før tid. Dermed snuppede Madrid-klubben en 3-0-sejr på udebane.

Real Mallorca – Recreativo Huelva

Midterholdet Mallorca var i målhumør søndag, da bundholdet Huelva kom på besøg på ferieøen. Målshowet blev åbnet af Arango efter 18 minutter, og derefter gik det stærkt. Guiza scorede to mål inden for ti minutter, mens Valero i det 38. minut scorede til 4-0. Gæsternes Ruben reducerede, men det var for sent. Valero scorede kort efter igen, mens målscoreren fra første halvleg Arango nettede holdets sidste to mål i det 46. og 50. minut. Herefter sparede de på kræfterne, og vandt altså 7-1.

Valencia – Deportivo La Coruna

Krisen kradser fortsat i Valencia, således lød de kolde facts, da kampen var blæst af. Valencia kom dog godt fra start, da Mata efter 17 minutter scorede til 1-0, mens David Villa syv minutter senere udbyggede føringen. Men kort før pausefløjt kom gæsterne til fads, da Sergio reducerede. Lafita bragte balance i regnskabet i det 45. minut, og da regnskabet skulle gøres op, endte kampen 2-2.

FC Barcelona – Villarreal

Efter en halv times spil pegede dommer Burrull på pletten til gæsternes fordel. Senna skulle tage sparket, og det gjorde han sikkert, 1-0. I det 67. minut kom Barca dog på tavlen. Xavi kunne flot afslutte et godt Barca-kombinationsspil til stillingen 1-1. Midtvejs i anden halvleg kom Jon Dahl Tommasson på banen, hvilket skulle vise sig at være et klogt træk. Ti minutter senere sluttede danskeren nemlig et elegant kombinationsspil for gæsterne, da han køligt trak forbi Valdes og lagde bolden ind i det tomme mål med tåen. Kort tid efter scorede Villarreal atter, men målet blev fejlagtigt dømt offside. Villarreal vandt kampen 2-1.