Referat: Primera Division 19. Runde

Spansk fodbold

Nittende runde i Primera Division bød på en fantastisk målrig kamp i Villarreal, hvor en dansker blev matchvinder. Ydermere bød runden på et sandt top mod bund-møde, da Real Madrid tog imod Levante. Derudover var FC Barcelona overlegne, da de mødte Murcia på hjemmebane. Du får det komplette overblik over 19. runde.

FC Barcelona – Real Murcia

Barcelonas spil bar ikke præg af, at holdet måtte se bort fra en række profiler, da holdet hjemme på Camp Nou tog imod Murcia. Gudjohnsen bragte catalanerne foran efter 27 minutter. I det 52. minut kom vikaren for Messi på måltavlen. Bojan Krkic øgede føringen til 2-0. Med et lille kvarter igen sørgede Samuel Eto’o for Barcas tredje mål i kampen, inden, selvsamme Eto’o kunne sige ordentlig farvel til sine fans, med målet til slutresultatet 4-0, da han rejste sydpå for at deltage i African Nations Cup.

Athletic Bilbao – Sevilla

Kampen lørdag aften var for Sevillas vedkomne, kampen, hvor holdet kunne ændre på sit udebanekompleks, men sådan skulle det ikke gå. På trods af, at Athletic Bilbao inden opgøret kun havde sejret en enkelt gang i denne sæson hjemme, lykkedes det ikke for Poulsen og co., at besejre dem. Francisco Yeste sørgede for Bilbaos første scoring efter 28 minutters spil. I det 53. minut gjorde Julien Escudé det svært for andalusierne at komme tilbage, da han blev udvist efter en alt for højt løftet albue i en hovedstødsduel. Markel Susaeta kunne med omkring 20 minutter igen, slå sejren fast. Kampen endte 2-0 til Athletic Bilbao.

Real Betis – Getafe

Bundholdet Real Betis tog hjemme imod madrilerne fra den lille Madrid-by, Getafe. Blot fire minutter skulle der gå, førend Hugo Mariano Pavone bragte hjemmeholdet foran 1-0. En halv time senere kunne Edu gøre det svære for Laudrup og co. Efter en times spil scorede Getafes David Belenguer i det forkerte net, og bragte dermed hjemmeholdet foran 3-0. Håbet var dog ikke slukket for Madrid-klubben. I det 62. Minut fik gæsterne et tyndt straffespark, som Ruben De la Red sikkert udnyttede, og med omkring ti minutter igen kunne Manu Del Moral reducere yderligere. Udeholdet pressede på for en udligning, men denne kom aldrig.

Osasuna – Racing Santander

En af sæsonens overraskelser, Racing Santander, havde søndag mulighed for at bygge videre på holdets succes, da de tørnede sammen mod Osasuna. Det var lige hvad gæsterne gjorde, man skulle dog helt hen i det 82. minut før man kunne notere kampens første mål. Gonzalo Colsa stod for dette. Blot et minut senere øgede hans holdkammerat, Pablo Alvarez, og sikrede dermed gæsterne en 2-0-sejr.

Valladolid – Recreativo Huelva

De to bundhold, Valladolid og Recreativo Huelva stod overfor hinanden søndag aften. Det skulle dog vise sig, at blive et rent målshow fra hjemmeholdets side. Joseba Llorente sørgede for kampens første mål efter 7 minutters spil. Fjorten minutter senere var selvsamme Llorente på pletten igen, med målet til 2-0. I det 45. minut fik gæsternes Javier Gallego Camunas reduceret, men med få minutter tilbage af kampen, slog Joseba Llorente fast, hvor målfarlig han er.

Almeria – Espanyol

Oprykkerne fra Almeria tog hjemme imod Barcelona-klubben, Espanyol. Ganske overraskende var det dog topholdet, Espanyol, der måtte bukker under for hjemmeholdets angreb i det 88. minut. Almerias Kalu Uche kunne score kampens første og eneste mål. Dermed ligger Almeria nu på en 10. plads, mens Espanyol indtager fjerdepladsen.

Villarreal – Deportivo La Coruna

Denne rundes mest målrige kamp, skulle vise sig at blive topholdet Villarreal mod bundholdet, Deportivo La Coruna. Gæsternes Sergio scorede efter 27 minutter. Den tidligere Manchester United-spiller, Giuseppe Rossi, fik dog tre minutter efter, udlignet til 1-1. Pablo Amo bragte udeholdet foran 2-1, men ti minutter senere havde Nihat Kahveci sørget for to scoringer, hvilket betød, at hjemmeholdet nu førte 3-2. Jon Dahl Tomasson skulle vise sig at få en nøglerolle, da han blev matchvinder med Villarreal fjerde mål, inden Andrés Guardado i overtiden fik reduceret. Villarreal CF vandt dermed knebent 4-3 over Deportivo, der viste overraskende takter.

Zaragoza – Real Mallorca

Zaragoza fik besøg af Mallorca søndag eftermiddag. Ferieøens Fernando Varela kunne efter 18 minutter bringe dem i front. Diego Milito fik dog udlignet lidt efter, og ti minutter senere var han på spil igen med målet til 2-1. Med en 30 minutter tilbage fik Daniel Guiza dog udlignet, og denne stilling holdt kampen ud. Kampen endte 2-2.

Levante – Real Madrid

Der var i den grad lagt op til en top mod bund kamp, da ligaens absolutte tophold, Real Madrid, tog imod det absolutte bundhold, Levante. På trods af, at hjemmeholdet burde virke overlegne, var det gæsterne, der kom frem til flest chancer i første halvleg. Madrilerne pressede dog også på, og Valencia-holdet måtte have hjælp af stolperne to gange. Med et kvarter tilbage af opgøret sendte van Nistelrooy køligt Real i front på et straffespark, og med to minutter tilbage af opgøret sørgede van Nistelrooy for at slå sejren fast, da han kanonerede bolden fra 20 meters afstand uden chance for Levante-keeperen Kujovic.

Atletico Madrid – Valencia

Valencia, der har været kriseramt igennem den første halvdel af sæsonen, havde en glimrende chance til at lægge det bag sig, ved at åbne det nye år med en sejr, men sådan skulle det ikke gå. Efter 27 minutters spil tabte Hildebrand et ufarligt indlæg lige for fødderne af guldfuglen, Sergio Agüero, der i samme sekund bankede bolden i nettet. Kampen endte 1-0 til Atletico Madrid, dermed skal Valencia nu lede endnu længere efter optimismen.