Referat: Premier League 2. Runde

Engelsk fodbold

Premier Leagues 2. runde er nu færdigspillet. Som altid fik vi en masse spænding og dramatik at opleve. Runden bød også på mange målrige kampe.

Tottenham – Everton

Tottenhams defensiv så ikke god ud, da de åbnede Premier League. Igen i dag kunne forsvaret ikke holde stand og Everton bragte sig hurtigt i front ved Joleon Lescott. Hjemmeholdet kom derefter meget bedre med i kampen, og Anthony Gardner udlignede til 1-1 på et hovedstød efter godt en halv times spil. Men blot ti minutter efter var den igen gal i Tottenham-forsvaret og Leon Osman kunne bringe Everton på sejrskurs. Udeholdet fik også reelt afgjort kampen, da Alan Stubbs via en Tottenham-spiller scorede til 1-3. Hjemmeholdet var aldrig tæt på at true Everton, som sikkert kørte sejren hjem.

Birmingham – Sunderland

Det var en meget vigtig kamp for begge hold, der begge var opsatte på at vinde. Det kunne også ses i kampen, hvor det blev blev gået godt til den. Paul McShane bragte efter 28 minutters spil Birmingham i front, da han lavede selvmål. Der blev dog udlignet i det 75. minut. Michael Chopra stod bag målet. Birmingham kom dog igen i front ved Gary O’Connor, inden Stern John fik udlignet til slutresultatet 2-2.

Portsmouth – Manchester United

Efter blot at have fået uafgjort i første kamp, skulle gæsterne fra United i dag forsøge at slå Portsmouth. Det startede da også ganske fint, da Paul Scholes efter et kvarters spil scorede til 1-0 for ”De røde djævle”. United var det bedste hold, og kunne også meget nemt være kommet yderligere foran. Det lykkedes dog ikke, Portsmouth kom derimod bedre med i kampen. Benjani Mwaruwari fik udlignet til 1-1. Mod slutningen af kampen opstod der dramatik, da begge hold fik et rødt kort. Det var for hjemmeholdet Sulley Ali-Muntari, der måtte gå ud, mens Uniteds Cristiano Ronaldo også måtte forlade banen. Der blev ikke scoret yderligere, og kampen endte uafgjort.

Manchester City – Derby

Hjemmeholdet Manchester City havde for anden kamp i træk danske Kasper Schmeichel på mål. I sin første kamp holdte han buret rent, og det skulle han også forsøge i denne kamp mod oprykkerne fra Derby. Udeholdet startede godt, og Schmeichel måtte have hjælp af en forsvarer, der reddede en bold på stregen. Kort før pausen var det dog City, der blev belønnet for deres spilovertag. Elano bankede bolden i mål fra kanten af feltet til pauseføring. City kontrollerede kampen i anden halvleg, og Derby kom heller ikke tættere på. Citys anden sæsonsejr var dermed en realitet.

Fulham – Bolton

Bolton startede bedst ud i denne kamp, og allerede efter tolv minutters spil havde de bragt sig i front. Fulham-målmand Tony Warner tabte en bold for fødderne af Heidar Helguson, der uden tøven prikkede bolden i mål til 0-1. I det 22. minut kom der balance i regnskabet. David Healy sendte bolden i mål efter et hjørnespark. Blot fire minutter senere afgjorde hjemmeholdet kampen. Boltons Gerald Cid fik rettet et skud fra Alexei Smertin af, så bolden gik i mål. Fulham vandt 2-1.

Reading – Chelsea

I sidste spillerunde stjal Reading point fra Manchester United, og dette ville de forsøge at gøre igen i kampen mod Chelsea. Det startede da også rigtig godt for holdet, der efter godt en halv times spil bragte sig i front ved Andre Bikey. 1-0 var stillingen ved pausen, og dette kunne bestemt ikke tilfredsstille Jose Mourinho og resten af Chelsea-holdet. I anden halvleg virkede udeholdet også meget mere opsatte og løbevillige, og Frank Lampard kunne helt fortjent udligne i det 47. minut. Kort tid efter var sidste års Premier League-topscorer Didier Drogba på pletten, og han scorede det afgørende mål til slutresultatet 1-2.

Wigan – Middlesbrough

Middlesbrough tabte deres første kamp i Premier League og holdet skulle dermed forsøge at gøre dette bedre i udekampen mod Wigan. Efter 55 minutter var det dog Antoine Sibierski, der bragte hjemmeholdet i front, til stor glæde for tilskuerne på stadion. Middlesbrough havde ikke meget at byde på, mens Wigan efter føringsmålet ligeledes ikke kom frem til flere scoringer. Kampen endte derfor 1-0 til hjemmeholdet, der dermed tilføjede Middlesbrough deres andet nederlag denne sæson.