Наши партнеры

MenuReferat: Kampen om det spanske mesterskab

Spansk fodbold

Der var lagt op til en intens kamp om det spanske mesterskab, da sidste runde af La Primera skulle spilles. Hele tre hold havde muligheden for at vinde mesterskabet. Vi fik god underholdning, hvor specielt Barcelona var i mål-humør. Det hjalp dog ikke meget, for efter en noget skidt start kom Real Madrid rigtig godt igen.

Real Madrid – Real Mallorca

Kampen startede op med overtag til Real Madrid i spillet. Det var da også dem, som kom frem til de bedste chancer i kampens indledning, dog ikke noget, som gav mål.

Og som man bedst troede Real Madrid havde godt kontrol over denne kamp, kom Mallorca foran 1-0. Fernando Varela løb bag om Real-forsvaret og modtog bolden. Helt fri kunne han næsten ikke undgå og score, og han sendte da også sikkert bolden i mål. Det var ikke første gang i kampen, at Mallorca fik spillet sig igennem forsvaret, ved at løbe bagom.

Det blev ikke bedre for Real Madrid da topscorer Ruud van Nistelrooy efter en halv times spil måtte udgå med noget, som lignede en forstrækning. Ind på banen kom unge Gonzalo Higuain.

Derefter var det som om Real Madrid mistede mere og mere af spillet. De virkede frustrerede, og lavede et par dumme frispark. Stemningen på stadion var også blevet noget mærkelig, efter Mallorca var kommet i front.

Mod slutningen af første halvleg kom Real Madrid lidt mere ind i kampen, og spillede sig frem til flere muligheder. Men det nåede aldrig at blive helt farligt, og spillerne måtte gå til pause med stillingen 0-1.

Fra anden halvlegs start, kom midtbanespilleren Guti på banen. Han erstattede Emerson. Det var dog Mallorca, som først skulle blive farlige. Målscoren fra første halvleg Varela var tæt på igen, men hans forsøg gik lidt forbi Casillas’ mål.

Det var Real Madrid, som havde overtaget i spillet, men de kom ikke rigtig frem til de store chancer. Et frispark fra David Beckham var dog tæt på at gå ind, men overliggeren reddede for Mallorca.

Efter 67 minutters spil brød hele Bernabeu ud i jubel. Jose Antonio Reyes var kommet på banen i stedet for Beckham, og han skulle ikke bruge mange minutter på banen inden han havde sendt Real Madrid tilbage i kampen. Et fladt indlæg blev sendt ind fra venstre side, og Reyes kunne sende bolden i mål til stor forløsning for tilskuere og ikke mindst spillere.

Efter udligningen var det Real Madrid, som overtog styringen i kampen. De satte et hårdt pres ned mod Mallorca-målet.

En nervepirrende stemning blev afløst af et kæmpe brøl med omkring ti minutter tilbage af kampen. Hele stadion nærmest eksploderede, da Real Madrid bragte sig i front. Mahamadou Diarra kom højest op til bolden efter en indlæg, og efter lidt fumlen fra Moya i Mallorca-målet, kom bolden ind over stregen. En helt ubeskrivelig stemning, og en masse glade Real Madrid-spillere, der kastede sig over hinanden, og endte i en stor bunke.

Få minutter efter var indstiftede Reyes på pletten igen. Et flot langskud fra hans side og nu var mesterskabet næsten en realitet. Alle jublede, og selv de udskiftede spillere var inden på banen, for at juble med de øvrige spillere.

Nu ventede alle bare på, at der skulle blive fløjtet af. Alle ude på Real Madrids bænk stod op, og ventede bare på, at de kunne få lov til at løbe ind på banen.

Endelig lød dommerens fløjt, og Real Madrid kunne få lov at juble. Fantastiske jublescener, med ellevilde Real Madrid spillere og fans.

Gimnástic – FC Barcelona

Det var fra kampens start Barcelona, som sad på spillet. De havde fuldstændig kontrol over begivenhederne, og især Messi og Ronaldinho virkede oplagte. Oppe i front havde Samuel Eto’o flere store chancer, men skarpheden i afslutningerne manglede.

Der manglede dog ikke noget hos Carlos Puyol, da han efter 20 minutters spil sendte Barcelona i front. Et flot opspil fra Barcelona endte i fødderne på Messi, som spillede bolden på tværs ind til en helt fri Puyol, der kunne sende bolden i mål.

Barcelona forsatte det flotte spil, og pressede Gimnástic godt. Efter 34 minutters spil forsøgte Messi sig fra kanten af feltet. Bolden gik i en bue uden om målmanden og ind i målet. Flot mål fra den unge argentiner. Fuldt fortjent når man ser på det overtag i både spil og chancer Barcelona havde.

Få minutter senere scorede Barcelona så igen. Ronaldinho scorede direkte på frispark. Noget vi i denne sæson har set flere gange fra den brasilianske stjerne. 3-0, og man kunne virkelig se hvor oplagte Barcelona var, for at vinde denne kamp, og dermed gøre hvad de kunne, for at blive mestre.

Der skete ikke så meget mere i først halvleg, og Barcelona kunne fuldt fortjent gå til pause foran hele 3-0. Gimnástic kom ikke rigtig frem til noget farligt, og de var flere klasser under dette oplagte Barcelona-hold.

Barcelona kom ud til anden halvleg som lyn og torden. Samuel Eto’o holdte godt fast i bolden inde i feltet, inden han sendte den videre ind til Messi, som sten sikkert kunne sende bolden i mål. Fem minutter spillet af anden halvleg og Barcelona var foran 4-0.

Vi fik flere mål i denne kamp. Faktisk et til hvert hold. Først er det Tobias Grahn, der fik reduceret for Gimnástic, og efterfølgende fik Barcelona sendt bolden i nettet for femte gang. Det var Zambrotta, som var på pletten. Det betød dog ikke så meget for Barcelona, for de havde modtaget meldingerne fra kampen mellem Real Madrid og Mallorca.

Der skete ikke mere i denne kamp, der altså endte hele 5-1 til Barcelona.

Sevilla – Villarreal

I denne kamp var det Villarreal med danske Jon Dahl Tomasson, som startede bedst ud. Efterhånden som kampen kom i gang var det dog det trætte Sevilla-hold, som så småt tog over. De kom frem til et par chancer, dog ikke større end Villarreal kunne afværge dem.

Fabiano kom frem til flere store chancer, men først røg hans forsøg med hovedet over mål, og derefter sparkede han bolden en god meters penge forbi den fjerneste stolpe, efter at have været i en god scoringsposition.

Villarreal havde ikke så meget at byde på i denne første halvleg, og spillerne gik til pause uden scoringer, 0-0. Sevilla burde måske være kommet foran på en af de store chancer til Fabiano, men de var forståeligt nok trætte efter en hård sæson, og derfor manglede skarpheden afsluningerne. Samtidig havde de også modtaget nogle mindre gode meldinger fra Barcelona. Så motivationen var der ikke rigtig.

Kort inde i anden halvleg kom Villarreal i front. Det var efter et hjørnespark, hvor Fabrizio Fuentes kom først til bolden, og sendte den ind bag Andrés Palop i Sevillas mål.

Der skete ikke så meget den følgende tid i kampen, og det var tydeligt at se, at Sevilla var godt trætte, og uden de store chancer for mesterskabet, virkede spillerne ikke så opsatte længere.

Kampen kørte stille ud, og Villarreal fik en 1-0-sejr.

Dermed kan Real Madrid nu bryste sig med at have vundet det højtrespekterede mesterskab, La Primera. Det er 30. gang i klubbens historie, og hvilken gang. Med spænding til det sidste kunne vi som tilskuere ikke få det meget bedre, og det må da også have været noget særligt for spillerne, at snyde konkurrenterne til allersidst.

Barcelona var rigtig i gang med mesterskabsdrømmene, da var kommet i front og samtidig modtog meldinger fra Madrid om, at Mallorca var kommet i front mod Real Madrid. Det blev kun bedre og bedre for katalanerne, da det udbyggede deres føring, og Real Madrid virkede noget frustrerede.

Men frustrationen blev afløst af en uendelig glæde, da Reyes og senere Diarra får bolden sendt i mål. Stemningen på stadion og blandt spillere var helt fantastisk og ikke til at beskrive.

Det er et mesterskab som de længe har ventet på, og der går nok rigtig land tid, inden de nogensinde glemmer det.

Træner Capello var da også lykkelig, og vi fik et sjældent smilt fra hans side at se. Helt fantastisk og meget svært at beskrive. Real Madrid fik sat kritikkerne på plads, som igennem sæson flere gange har langet ud efter Madrid-holdet.

Sevilla blev lidt overskygget af aftenens to øvrige mesterskabskampe, men da Barcelona var så meget foran, var det som om spillerne ikke rigtig troede på det, og Sevilla tabte da også 1-0.

Det var altså Real Madrid, som kunne trække sig sejrrigt ud af denne mesterskabskamp, som var spændende lige til det allersidste.

Den endelige top-3:Kommentér

4 kommentarer til “Referat: Kampen om det spanske mesterskab

 1. AK siger:

  Tillykke Real Madrid. Fantastisk runde at følge med i. Ærgeligt jeg ikke kan se Kanal 5.

 2. Mike Justesen siger:

  Tillykke Real Madrid!

 3. Mikkel Exner siger:

  HVORFOR SEVILLA HVORFOR?? Hvor svært kan det være at vinde over Villarreal??

 4. Xero siger:

  Campeones! 😀

  iHALA MADRID! 😀

  Hvor er det dog fantastisk! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu