Randers FC tabte igen

Silkeborg IF tilføjede Randers FC endnu et nederlag og sendte dermed himmerlændingene endnu længere ud i mørket, og fyringen af cheftræner John ”Faxe” Jensen må efterhånden være lige om hjørnet.

På et stormende Essex Park løb Randers FC ind i niende nederlag i 11 kampe, da de i eftermiddag tabte 1-2 til Silkeborg IF. I store dele af kampen virkede Randers-spillerne uinspirerede, tandløse og modløse, mens gæsterne ikke ligefrem overpræsterede, men gjorde det nødvendige for at sikre sig alle tre point.

I et forsøg på at vise samhørighed i Randers FC, havde sponsorerne forladt VIP-boksene og iført blå Essex-trøjer fundet sig en plads på lægterne blandt Randers-supporterne. Her kunne de nyde både øl og hornmusik, men det vigtigste manglede, nemlig succes på banen.

Randers FC var i de ti foregående SAS Liga-kampe kommet bagud, og de tog derfor et defensivt udgangspunkt og satsede ikke fremad banen. Det blev dog Randers, der kom til de første større chancer, da Mikkel Beckmann efter et kvarters spil to gange indenfor et par minutter forsøgte sig fra distancen, men måtte begge gange se bolden suse over mål.

Silkeborg IF spillede flot kombinationsspil og viste i første halvleg, at de er et sammentømret og veldisciplineret hold, og det blev også til enkelte chancer. Det skulle føre til en scoring efter 22 minutter, hvor Degn fra frispark i højre side sendte bolden indover. Her stod Martin Ørnskov udækket midt foran mål, og han kunne ganske uhindret heade bolden ind bag en chanceløs Nathan Coe til 1-0.

Pausen lod ikke til at ændre på meget, da Randers-spillerne fortsatte indsatsen på samme niveau som i første halvleg. Mest sigende var det, at hornorkesteret, der havde forsøgt at skabe lidt stemning på lægterne gennem hele første halvleg, ikke genoptog musikken før ti minutter inde i anden halvleg – og dermed ikke kunne dække over den gravkammerstemning, der herskede på stadion. Stilheden var øredøvende, og det virkede til, at hjemmeholdets tilskuere ligesom spillerne havde mistet troen på succes.

Det var desuden også bemærkelsesværdigt, at hornorkesteret blandt de syv-otte numre, de havde valgt at gentage igen og igen, havde valgt Europe’s ”The final countdown”. Taget i betragtning, at cheftrænerens sæde efterhånden er brandvarmt og Randers FC er i voldsomme problemer, var det selvfølgelig et naturligt valg, set fra et musikalsk synspunkt – men det havde unægtelig været klogere at spille noget mere opmuntrende for at sende et mere optimistisk signal.

Silkeborg IF faldt også i niveau i anden halvleg, men kom dog til to chancer. Den første tilfaldt Christian Holst, der efter en times spil slap igennem forsvaret efter godt kombinationsspil med Frank Hansen. Holst sendte et hårdt skud mod Randers-målet, men bolden hamrede mod overkanten af overliggeren.

Den anden chance tilfaldt indskiftede Martin Svensson efter 84 minutter. Et indkast til Randers førte til en hurtig kontra, hvor bolden endte hos Svensson i venstre side. Han tog et par træk og sendte et hårdt skud af sted, der snød målmand Coe og endte i nettet ved den fjerneste stolpe til 2-0.

Bagud med to mål valgte en stor del af de 4.500 tilskuere at forlade stadion, og de så derfor ikke, at Randers fik reduceret. Det skete halvandet minut inde i overtiden, hvor et indlæg endte hos angriberen Marc Nygaard. Da han ikke selv kunne få afsluttet, lagde han bolden bagud til indskiftede Kenneth Møller Pedersen, der trykkede af og sendte bolden ind bag Lasse Heinze til 1-2.

Tættere på kom Randers FC dog ikke, og dermed var endnu et nederlag en realitet. Det værste for klubben og i særdeleshed cheftræner John ”Faxe” Jensen var ikke nederlaget i sig selv, men snarere måden, det skete på. Modløsheden var tydelig hos spillerne, og det er vanskeligt at se, hvordan klubben kommer igennem krisen. Nu har klubben to ugers pause på grund af landsholdets kampe, og det er givet, at en fyreseddel af cheftræner Jensen er kommet et stort skridt nærmere.