PSV slog FC København knebent

Europa League

PSV Eindhoven brændte et straffespark i første halvleg, men i midten af anden halvleg lykkedes det for hjemmeholdet at sikre sig sejren. Jonathan Reis, som også var manden, der brændte straffesparket, endte med at blive matchvinder. PSV sendte FC København hjem med et 1-0-nederlag i bagagen.

FC København gæstede i aften PSV Eindhoven, hvor de skulle kæmpe i Europa League-gruppe K i holdenes tredje gruppekamp.

Begge hold kom godt fra start, og det var tydeligt at se, at holdene var indstillet på at få et godt udgangspunkt allerede i de indledende minutter.

Ti minutter inde i opgøret lavede FCK’s forsvarer Mikael Antonsson en fatal fejl, som var ved at koste københavnerne dyrt. Han kunne dog efterfølgende takke sin makker i centerforsvaret, tilbagevendte Ulrik Laursen, for at rette op på fejlen. Laursen beviste sin rutine og trak en fremadstormende Jonathan Reis i offside.

Antonsson lavede blot tyve minutter efter endnu en stor brøler. Han blev spillet af Pospech og få sekunder senere var han presset af Lazovic, der stjal bolden fra den svenske forsvarer og derefter stormede han ned mod FCK-målet. Antonsson fik løbet ham op, og han satsede ved at forsøge sig med en glidende tackling.

Tacklingen blev dog ikke ren, og derfor pegede kampens dommer på straffesparkspletten. Jonathan Reis var manden, som skulle sparke, men han missede, idet FCK-keeperen Johan Wiland viste koldblodighed i situation og reddede skuddet.

I anden halvleg fortsatte PSV med at sidde på det meste af spillet, mens danskerne var effektive i deres opstillingsspil. Desværre manglede københavnerne præcisionen i de afgørende afleveringer, hvilket betød, at gæsterne aldrig kom på måltavlen.

I stedet kunne selvsamme Reis forvandle sin rolle fra skurk til helt midt inde i anden halvleg. Den 20-årige brasilianer scorede efter et indlæg fra venstrekanten, hvor Wiland ikke kunne stille noget op.

Kampen endte, trods et større pres for FCK’erne i slutminutterne, med en 1-0-sejr til hjemmeholdet PSV Eindhoven, mens Sparta Prag vandt 2-0 mod rumænske Cluj i den anden kamp i gruppespillet.

Med aftenens resultater i gruppe K ligger PSV Eindhoven på førstepladsen med syv point, mens Sparta Prag med fire point indtager andenpladsen. På tredjepladsen finder man CFR Cluj med tre point. FC København er placeret på sidstepladsen i gruppen, med samme pointantal som CFR Cluj, men med en dårligere målscore.