Наши партнеры

MenuPokalfinale-optakt: Esbjerg – Brøndby

Dansk fodbold

I eftermiddag tørner årets to pokalfinalister sammen i et udsolgt Parken. Alle billetter er flået væk, og der er arrangeret massive togruter og transport. Ingen af de to trænere har ønsket at give et bud på en favorit, men der er enighed om, at kampen bliver jævnbyrdig.

Senere på dagen spilles den årlige pokalfinale. Både Jylland og Sjælland er repræsenteret i form af henholdsvis Esbjerg og Brøndby. Kampen forventes til at være en af de mest jævnbyrdige pokalfinaler i hele turneringens historie. Kampens dommer bliver Claus Bo Larsen, som dømmer sin anden pokalfinale.

Begge de to hold har været i en pokalfinale syv gange. Det er dog Brøndby, som har den mest imponerende rekord, da man hele fem gange har løftet pokalen. Jyderne har kun gjort dette to gange.

På klubbernes vej til finalen har Esbjerg kun mødt stor modstand i semifinalen, hvor man besejrede FCK med 3-2. Ellers har det hovedsageligt været divisionshold, som har måttet lide nederlag til vestjyderne. Brøndby derimod, har mødt prominente klubber som FC Midtjylland, OB og Randers FC. Esbjergenserne har haft den letteste vej til finalen.

Det er dog ikke hvad det kommer til at handle om, når de to mandskaber går på banen. Troels Bech understreger vigtigheden af at være de bedste på dagen.

“I en pokalfinale er der kun et skud i bøssen. Det er vigtigt at kunne, når man skal – også for et fodboldhold, og det er vigtigt at spille for at vinde i stedet for at undgå at tabe. Vindermentaliteten er helt afgørende,” siger Troels Bech.

Esbjerg har i de seneste uger lidt af et imponerende antal skadede spillere, der i blandt nøglespilleren Niki Zimling, som længe har været tvivlsom til det store brag. Tilmed har holdet spillet et hav af kampe, men det bekymrer ikke Troels Bech.

“Vi havde langt større mandskabsproblemer for blot et par uger siden, og vi skal ikke klage over de mange kampe på det seneste. Vi ville ikke have undværet en eneste af dem,” siger Troels Bech til Esbjergs hjemmeside.

I den sjællandske lejr sidder en spændt mand på trænerbænken. Trods en imponerende karriere har Tom Køhlert aldrig stået bag et mandskab i den danske pokalfinale. Den rutinerede Brøndby-chef glæder sig afsindigt til kampen, og ikke mindst til Parken, hvor slaget står.

“Det er første gang, jeg står i en pokalfinale, og jeg glæder mig helt vildt. Jeg ser frem til et udsolgt stadion, hvor jeg kan tænke mig at stemning bliver helt specielt,” fortæller Køhlert til Brondby.com, før han fortsætter.

“Jeg har sagt til spillerne, at de skal nyde kampen. Spillerne må ikke være bundet af noget, så de kan præstere optimalt. Det er vigtigt, at vi kan spille helt firgjort. Vi tænker ikke på Europa – vores fokus er udelukkende på finalen”.

Der er lagt i ovnen til årets største danske kamp, hvilket også afspejler sig i et totalt udsolgt Parken.

Finaler de sidste fem år:

OB 2 – 1 FC København

Randers FC 1 – 0 Esbjerg

Brøndby 3 – 2 FC Midtjylland

FC København 1 – 0 AaB

Brøndby 3 – 0 FC Midtjylland

Holdenes vej til finalen:

Brøndby IF:

– Allerød FK 1-4

Silkeborg IF 1-2

– OB 1-2 (efter forlænget spilletid)

– Randers FC 2-1

Semifinale

Brøndby IF – FC Midtjylland 3-0

FC Midtjylland – Brøndby IF 0-2

Esbjerg fB:

– Vanløse IF 0-2

– Værløse BK 1-4

– Herfølge BK 0-1 (efter forlænget spilletid)

– Skive IK 0-4

Semifinale

FC København – Esbjerg fB 0-1

Esbjerg fB – FC København 2-2 (efter forlænget spilletid)

Forventede startopstillinger:

Brøndby IF: Stephan Andersen – Anders Randrup – Mark Howard – Max von Schleebrugge – Daniel Wass – Thomas Rasmussen – Stefan Gislason – Martin Retov – Kasper Lorentzen – Martin Ericsson – Chris Katango

Esbjerg fB: Lars Winde – Flittie Onstad – Lars C. Nielsen – Fernando Derveld – Andrew Ornoch – Niki Zimling – Jesper Jørgensen – Mikael Murcy – Rajko Lekic – Jesper Lange

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Redaktionen tror på en sejr til Esbjerg. Det bliver ikke en stor en af slagsen, og den kan sagtens blive afgjort i forlænget spilletid. Kampen bliver lige, men Esbjerg hiver en 2-1-sejr hjem til det vestjyske.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu