Наши партнеры

MenuPlatini: De mister deres identitet

Andet fodbold

UEFA’s præsident, franske Michel Platini, mener at klubber, der bliver opkøbt af udenlandske pengemænd, på sin vis mister deres identitet.

Når vi kigger rundt på fodboldverdenen, ser vi en stigende tendens, og i højere grad, at udenlandske rigmænd med deres milliarder overtager massevis af fodboldklubber.

Det bedste eksempel vil være Chelsea, som i de seneste mange år har haft den russiske ejer Roman Abramovic, som har sørget for, at klubben har kunnet investere i utallige spillere til en værdi af mange millioner. Senest er Manchester City hoppet med på den vogn, med deres nye ejere fra det Dubai-baserede selskab.

Dette er dog helt hen i vejret, hvis man spørger UEFA’s egen præsident, Michel Platini, der mener at klubberne mister en hel del af deres identitet.

”Hvis man henter folk ind fra Qatar, og der ingen fra Liverpool eller Manchester er i klubben, hvor er Liverpool og Manchester så? Jeg mener ikke det er godt. Folk fra Qatar skal investere i Qatar. De skal udvikle fodbolden i deres eget land,” siger Platini ifølge SportingLife.

”Ønsker Liverpool at have en arabiske sheik som præsident, en brasiliansk træner og elleve afrikanske spillere? Hvor er Liverpool i det? Vi bliver nødt til at lave regler,” tilføjer franskmanden.

UEFA har på det seneste været inde på regler såsom udlændingekvoter, men også lønloft.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu