Наши партнеры

MenuParken erkender sikkerhedsbrist

Dansk fodbold

FC Københavns sikkerhedschef for hjemmebanen, Parken, indrømmer, at man begik en fejl ved at lade en uudannet kontrollør sidde alene ved banehegnet i en kamp mod Esbjerg, men han forklarer også, at det er normalt at have nye kontrollører med i korpset.

TV 2 Sporten undersøgte Parkens ansættelsesmetoder i forbindelse med jobbet som kontrollør, og en journalist behøvede blot ni dage uden den nødvendige uddannelse, før han var optaget, mens han samtidig blev sat på en opgave om at dække banehegnet i sidste SAS Liga-runde mod Esbjerg fB. Parken indrømmer nu, at der er tale om en fejl.

”TV 2 vender tingene på hovedet, når de forsøger at fremstille følordningen til kampe med lav risiko som en sikkerhedsrisiko. Så længe det sker under opsyn er det sund fornuft at give potentielle kontrollører praktisk indsigt, så både de og vi kan vurdere, om kontrolløruddannelsen er noget for dem. Det er altså en udmærket screening, og der er tale om en minimal andel af det samlede vagtkorps til en kamp. Det sker over hele landet og de relevante instanser i DBU og Politiet er indforståede med det,” forklarer FC Københavns sikkerhedschef, Leif Bjørn, i en pressemeddelelse, men uddyber:

”Når det er sagt, så burde TV 2’s journalist ikke være placeret alene ved banehegnet, som det skete i en periode i søndags.”

“Loven om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder er ny, og der er nok ting, der skal justeres over tid, men jeg har vanskeligt ved at se, hvilke saglige argumenter, der skulle være imod følordningen. I mine øjne har TV 2 gjort sikkerheden ved idrætsbegivenheder en bjørnetjeneste med det sensationsprægede indslag i går,” forklarer Leif Bjørn, som havde to føl i Parken i søndags ud fra et samlet vagtkorps på cirka et par hundrede.

“Vi har naturligvis været i kontakt med det andet føl, og han har skrevet en udførlig og positiv rapport omkring sine oplevelser i PARKEN, men han var jo heller ikke sendt i byen af TV 2 en uge før en landskamp mod Sverige,” slutter Leif Bjørn.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu