Наши партнеры

MenuOptakt: Vejle – Brøndby

Dansk fodbold

Det er bund mod top, når Vejle og Brøndby mødes lørdag eftermiddag. Vejle kæmper for at komme over nedrykningsstregen, mens Brøndby kan overtage førstepladsen.

I øjeblikket ligger Vejle på den ene nedrykningsplads, og der har været langt mellem de gode resultater i denne sæson. Efter kampen mod Esbjerg, som Vejle tabte 2-3, gav Brian Priske på klubbens hjemmeside udtryk for sin skuffelse over holdets indsats. Desuden kom han med sit bud på, hvordan Vejle overlever i SAS Ligaen:

”Jeg står med en enorm skuffelse. Vi smider hele lortet i første halvleg. Det var en skandaløs optræden. Den måde, som vi lukker mål ind på. Det var uacceptabelt. Vi fungerede ikke som hold i går, og det er ikke godt nok. De jernede igennem i samtlige dueller og i alle 90 minutter. Det gjorde vi ikke. Vi må droppe det polerede fodbold og troen på, at det nok skal gå. Der er ikke noget alternativ til arbejdshandskerne, og der skal smadres igennem i de sidste seks kampe. Det eneste positive er, at vi kun er to point fra stregen og stadig selv kan afgøre det, men der skal point på kontoen.”

Vejles statistik for hjemmekampene viser, at publikum ikke har smagt sejrens sødme mere end to gange i denne sæson. Begge gange gik det ud over SønderjyskE med sejre på henholdsvis 2-1 og 3-2, og herudover er det blevet til fem uafgjorte kampe, blandt andet mod Brøndby og FC København.

Men selv om det kunne være fristende at gå efter et godt resultat mod Brøndby for at give hjemmepublikummet en positiv oplevelse, er det spørgsmålet, om Vejle vil bruge masser af kræfter på det. Når man ser på det resterende program for Vejle, bliver det nemlig klart, at de næste fem kampe er vigtigere end kampen mod Brøndby. I særdeleshed de næste to kampe, hvor de virkelige slag for at undgå nedrykning står mod de nærmeste konkurrenter; først ude mod SønderjyskE og dernæst hjemme mod AC Horsens. De sidste tre kampe er mod klubber fra den midterste og nederste del af ligaen, nemlig FC Nordsjælland, Randers og AGF.

Det bliver derfor interessant, om Vejle tænker taktisk, eller om de, med Brian Priskes ord, smadrer igennem og går efter de tre point.

Brøndby blev i midtugen slået ud af pokalturneringen af AaB og skal nu koncentrere sig om mesterskabet. Træner Kent Nielsen håber dog på, at klubben kan lægge skuffelsen bag sig, og han siger til Brøndbys hjemmeside:

”Ærgrelsen over ikke at skulle spille pokalfinale må vi lære at håndtere, så vi kan begynde at forberede os på, hvad Vejle kommer med: hvad har de af gode ting, hvad har de af mindre gode ting og hvor er det, vi kan se vores muligheder. Der er en grund til, at Vejle er bundhold, og det er, at de har haft mindre gode resultater på det seneste.”

Kent Nielsen betoner dog, at selv topholdene kan få problemer med bundholdene, hvis ikke man spiller op til sit bedste.

Brøndby kan med en sejr overtage førstepladsen fra FC København, der har to point mere end Brøndby, og som søndag får besøg af AaB.

Vejle må undvære Ibrahim Salou og Martin Pedersen, der er ude med skader. Det samme gælder Steffen Kielstrup, der i kampen mod Esbjerg brækkede næsen og onsdag fik den næse sat på plads igen. Ifølge fysioterapeut Carl Hansen er det håbet, at Kielstrup på et tidspunkt kan spille med maske.

Hos Brøndby har Remco van der Schaaf karantæne, mens Mikkel Bischoff, Peter Madsen og Jan Kristiansen er tilbage i truppen.

Forventede startopstillinger:

Vejle:

Jimmy Nielsen

Allan Olesen – Bora Zivkovic – Marc Pedersen – Sladan Peric

Martin Borre – Rasmus Würtz – Brian Priske – Allan Gaarde – Brian Nielsen

Baba Collins

Brøndby:

Stephan Andersen

Daniel Wass – Jon Jönsson – Max von Schleebrügge – Anders Randrup

Michael Krohn-Dehli – Stefan Gislason – Samuel Holmén – Alexander Farnerud

Ousman Jallow – Morten Duncan Rasmussen

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Vejle og Brøndby har krydset klinger to gange i denne sæson, hvor første kamp endte 0-0, mens Brøndby siden vandt 2-0 på hjemmebane.

Vi tror ikke, at Brøndby denne gang vil have svært ved at hente de tre point i Jylland. Vejle vil ikke give op på forhånd, men vil formodentlig have i baghovedet, at ingen forventer tre point mod Brøndby – og at de har på papiret nemmere modstandere foran sig i de kommende kampe.

Brøndby skal kunne være i stand til at hente en udesejr mod et bundhold for at holde trit med FC København i toppen af SAS Ligaen. Vi tror også, det kommer til at ske, og at det bliver en sikker sejr på 3-0.

Skrevet af John VestergaardKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu