Наши партнеры

MenuOptakt: U21-EM, England – Sverige

Andet fodbold

England møder værtsnationen Sverige i Gøteborg i den første og tidligst spillede semifinale ved U21-EM, og der er lagt op til et brag af en kamp. Ikke kun et brag fordi det gælder en plads i finalen, men også fordi det er de to mest scorende hold hidtil i turneringen, og fordi de engelske favoritter møder et toptændt svensk mandskab, som vil have majoriteten af stadion i ryggen.

Sverige har imponeret indtil videre ved dette U21-EM. En solid defensiv har åbnet op for mulighederne for at spille offensivt, og det har de svenske angribere takket for. Angrebsparret Marcus Berg og Ola Toivonen har til sammen stået for syv af Sveriges ni mål – Marcus Berg fem, Ola Toivonen to.

Angrebsparret har i det hele taget fungeret godt sammen, og vekselvirkningen mellem at gå ned i banen og blive tæt ved boksen, har de to svenske angribere, som begge spiller i hollandsk fodbold, mestret. De har vist at de hver i ser på egen hånd kan skabe chancer, ligesom de i samarbejde kan, men de er samtidig dygtige til at opsøge de chancer, som deres holdkammerater skaber.

Der er generelt en positiv stemning omkring det svenske U21-landshold, som sluttede toer i gruppe A, og det er med god grund, da holdet virkelig lover godt for svensk fodbolds fremtid.

Hjemmebanefordelen hjælper selvfølgelig på den positive stemning omkring holdet, og der er da heller ingen tvivl at både spillere og fans vil gøre alt for som værtsnation at vinde turneringen, ligesom Holland gjorde det for to år siden. Det er da også en svensk landstræner som ser positivt på den forestående opgave.

“Mentalt føler vi os stærke. Vi vil arbejde hårdt for at nå finalen, men det vil blive en svær kamp mod et rigtig stærkt engelsk landshold. England har et rigtig godt hold, og de fleste spiller Premier League-fodbold og det er den bedste liga i verden,” siger den svenske landstræner Jörgen Lennartsson til UEFA’s hjemmeside, og fortsætter:

“Vores spillere er fulde af selvtillid, og vi har mere at give end vi har vist indtil nu. Vi har talt om dødboldssituationer, og vi ved, at vi skal gøre det bedre. Vi taler meget om at være ydmyg og holde begge ben på jorden . Vi ved, hvorfor vi har haft succes indtil nu, og hvad vi skal gøre for at holde blive vellykket,” forklarer den svenske landstræner.

Op til den tidlige aftenskamp i semifinalestadiet har svenskerne dog et par problemer som vanskeliggør den svenske mission. Fløjspilleren Emir Bajrami og den centrale midtbanespiller Pontus Wernbloom er begge ude med karantæner, og det er to svære spillere for Sverige at undvære.

Bajrami har været flyvende på venstrekanten med hurtige driblinger og skarpe indlæg, og det skulle være mærkeligt hvis svenske Elfsborg formår at holde på ham i transfervinduet. Wernbloom er en central spiller på holdet, og at skulle undvære ham i semifinalen, var noget de svenske kommentatorer så på med en vis bekymring, da det blev en kendsgerning. Det forventes, at Bajrami bliver erstattet af Martin Olsson, mens der er lidt mere tvivl om, hvem den svenske landstræner Jörgen Lennartsson vælger som erstatning for Wernbloom.

Fraværet af disse to spillere bidrager til at de fleste betragter England som favoritter i denne kamp, men man må nok sige, med det hold som England stiller med, at svenskerne havde været undertippede uanset hvad.

Det er nemlig et stjernespækket engelsk hold, som vores svenske naboer er oppe imod, og den engelske landstræner Stuart Pearce har, i modsætning til Jörgen Lennartsson, hele sit hold fit for fight. De største stjerner på det engelske hold tæller, for blot at nævne et par stykker, Arsenals Theo Walcott samt Manchester Citys Micah Richards.

Det er altså spillere med massiv Premier League-erfaring, som svenskerne er oppe imod, hvilket gør England til favoritter. Vigtigheden af at have alle spillere klar er Stuart Pearce også opmærksom på.

“Vigtigheden af at have 23 spillere fit og til rådighed, er helt afgørende. De sidste to finalister, Holland og Serbien, sparede begge spillere. Det eneste en manager kan kræve før en semifinale, er et hold hvor alle kæmper for at komme ind i startopstillingen,” fortæller den engelske landstræner Stuart og fortsætter:

“Sverige har forbedret sig kamp for kamp, og deres evne til at skabe chancer er imponerende. De er de mest scorende og har topscoreren i turneringen. Vi er meget respektfulde over for deres evner. Vi er nødt til at sørge for, at vi er gode nok at modstå dem.”

England var uimponerende i deres indledende kamp mod Finland på trods af en 2-1-sejr, men i de efterfølgende kampe hvor det blev til en flot 2-0-sejr over Spanien, samt 1-1 med et reservespækket mandskab mod Tyskland, viste englænderne større klasse. De gik således ubesejret igennem gruppestadiet og sluttede som vindere af gruppe B, og også derfor betragtes de som favoritter mod Sverige.

Det bliver dog ikke ”a walk in the park” for englænderne, og defensivt må de være opmærksomme på nævnte Marcus Berg og Ola Toivonen. Omvendt vil de også søge at udfordre den svenske defensiv, som forventes at blive en kompakt udgave af slagsen. Den svenske landstræner Jörgen Lennartsson er klar over kvaliteten af de engelske spillere, og det er forventeligt at han først og fremmest vil have fokus på det defensive.

Forventede startopstillinger:

England:

Hart

Cranie, Richards, Onuoha, Gibbs

Noble – Muamba – Johnson

Walcott – Campbell – Cattermole

Sverige:

Dahlin

Lustig – Bjarsmyr – Bengtsson – Johansson

Elm – Svensson – Landgren – Olsson

Berg – Toivonen

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Der er lagt op til en tæt kamp hvor England er favoritter, men vi forventer alligevel at også Sverige vil komme frem til deres målchancer. Vi forventer dog også at svenskerne vil lide lidt under at mangle Bajrami og Wernbloom, og det faktum at England i sidste gruppekamp sparede næsten hele holdet tæller også til englændernes fordel.

Med andre ord forventer vi en engelsk sejr, men vi forventer samtidig at svenskerne vil give dem kamp til stregen. Derfor forventer vi en smal engelsk sejr, men her i sommervejret gætter vi friskt på en 3-2-sejr til England.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu