Наши партнеры

MenuOptakt: Sverige – Danmark

EM 2008

Der hviler et stort pres på hele Danmarks fodbolddrenge, når holdet løber på banen mod Sverige på Råsunda i Stockholm. Kravet til Morten Olsen og co. er klart: Danmark skal vinde, hvis holdet ikke skal hægtes helt af i kampen om pladserne til EM 2008.

For Danmark er der kun en ting, der gælder i EM-kvalifikationskampen mod Sverige, og det er en sejr. Alt andet vil sandsynligvis koste holdet deltagelsen til EM i 2008. På nuværende tidspunkt er Olsens drenge nummer fire i gruppe F. Foran ligger Spanien, Nordirland og dagens modstander, Sverige, som fører gruppen med 18 point. Otte point mere end Danmark, der har spillet en kamp mindre.

Danmark spillede som optakt til denne vigtige kamp mod Sverige en kamp mod Irland. Denne forløb alt andet end godt, og danskerne tabte hele 4-0 til et velspillende irsk hold. Selvom det blot var en venskabskamp er det aldrig godt at tabe 4-0, og det tilmed på hjemmebane.

Sidste gang de to hold mødtes fik vi en dramatisk kamp. Parken dannede rammen om et intenst opgør, med mange mål. Sverige startede rigtig godt, og før Danmark havde set sig om var de bagud 3-0. Her troede de fleste at kampen var afgjort, men i anden halvleg vågnede de danske drenge op.

De vendte 0-3 til 3-3, og var dermed helt med i kampen igen. En kedelig episode med en tilskuer på banen, endte som de fleste ved, med at Danmark blev idømt et nederlag på 0-3.

Sådan må det ikke ende i aftenens kamp, for så ser Danmarks EM-muligheder meget tvivlsomme ud. To spillere, der ikke kan være med i kampen er Martin Jørgensen og Christian Poulsen. Jørgensen døjer med en skade, mens Poulsen blev udvist i skandalekampen mod Sverige, og derfor afsoner karantæne. Tilsammen har de to spillet 127 kampe for landsholdet, og de vil højst sandsynligt være savnet.

En anden spiller, som normalt plejer at være med, er målmanden Thomas Sørensen. Grundet en skade har han ikke spillet en kamp i tre måneder, og det forventes derfor, at FCK-keeper Jesper Christiansen overtager hans plads i målet.

Sveriges normale førstevalg på målmandsposten er også tvivlsom. Manchester City-målmanden Andreas Isaksson er kun netop vendt tilbage efter en skadespause på seks uger. Svenskerne må også se bort fra Fredrik Ljungberg, der er skadet. Det efterlader Sverige uden en naturlig venstre-fløj.

Kampen har stor betydning for begge hold, men specielt Danmark kan ikke tåle at tabe. Holdet kender godt til denne alvor, men Daniel Agger mener samtidig, at det danske landshold er bedre end det svenske.

”Vi har et bedre hold med bedre fodboldspillere, og det skal vi bevise,” udtalte Agger til svenske Aftonbladet.

Thomas Kahlenberg er også klar over det pres, der hviler på ham og de øvrige spillere.

”Vi er meget velforberedte og kender præmisserne. På den lange bane kan vi kun bruge en sejr. Vi kan håbe og tro, at vi kan spille en hel kamp på det ni¬veau, som vi spillede i 2. halvleg mod svenskerne i Parken,” udtalte Tho¬mas Kahlenberg til Ekstra Bladet.

I det hele taget er optimismen og troen på en sejr til stede hos de danske drenge.

”Der er mange positive vibrationer i spillertruppen. Optimismen blomstrer, og alle har en stærk tro på, at vi kan vinde den kamp,” lød det fra Daniel Jensen til Ekstra Bladet.

I den svenske lejr forudser man en tæt og hård kamp. Det store pres ligger på Danmark, og Tobias Linderoth tror på, at danskerne vil gå helhjertet efter sejren.

”Det bliver hårdt arbejde mod et hold, som vil spille fodbold. Danmark er tvunget til at få et godt resultat med hjem, så jeg tror, at det bliver en tæt og fysisk hård kamp,” sagde Tobias Linderoth.

”Et point er selvfølgelig bedre for os end for Danmark. Men vi vil naturligvis gerne vinde på hjemmebane.”

Forventede startopstillinger:

Sverige: Shaaban – Edman, Mellberg, Hanson, Nilsson – Wilhelmsson, Linderoth, Källström, Alexandersson – Ibrahimovic, Elmander.

Danmark: Cristiansen – Jensen, Agger, Laursen, Helveg – Andreasen, Kahlenberg, Jensen – Grønkjær, Tomasson, Rommerdahl.

TotalBold.dk’s bud på kampen: Der er meget på spil for Danmark. Holdet er under pres, for vinder de ikke, vil EM sandsynligvis blive uden det danske landshold. Sverige vil med en sejr øge deres i forvejen gode muligheder for kvalifikation, og denne mulighed vil de med sikkerhed prøve at udnytte. Vi mener, at det bliver en tæt kamp. I sidste ende vil Danmark dog hive den nødvendige sejr hjem på 1-2.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu