Наши партнеры

MenuOptakt: Sparta Prag – FC København

Europa League

FC København afvikler i aften Europa League-gruppespillets sidste kamp, når de på udebane i Prag møder Sparta Prag. FCK behøver blot et uafgjort resultat for at avancere i den nye version af UEFA Cuppen.

I aften afgøres FC København europæiske skæbne for denne sæson. Københavnerne er rejst til Prag, hvor de på udebane møder Sparta Prag i den sidste gruppespilskamp for begge parters vedkomne i gruppespillet.

Inden aftenens møde ligger FC København på andenpladsen i gruppe K, fire point efter PSV Eindhoven på førstepladsen. FCK har syv point, hvilket er samme pointantal som aftenens modstander Sparta Prag, men københavnerne har en bedre målscore, og derfor kan de nøjes med et uafgjort resultat i aften.

Det danske mesterhold skal nemlig ikke sætte næsen op efter en sejr, eftersom Sparta Prag er ubesejret på hjemmebane i både den hjemlige liga og i europæisk sammenhæng. FCK har, inden SAS Ligaen blev afsluttet for i år, vist en fremragende styrke, hvor de har vundet deres seneste fire kampe med 2-0, og kan bryste sig af ligaens bedste forsvar, idet de har lukket færrest mål ind.

“Det er en kamp, vi alle glæder os meget til. Vi har hele tiden håbet, at vi ville stå i en situation, hvor vi kunne afgøre det i den sidste kamp. Nu står vi her og skal spille én af de sjove kampe,” forklarer Williams Kvist til Ekstra Bladet og uddyber:

“Kvalifikation betyder, at man har et par sjove europæiske kampe at se frem til, når vi har træningsstart i januar. Men det kan også få en betydning for vores forår i Superligaen,” siger han og fortsætter:

“Det fik en betydning for vores mesterskab sidste forår, at vi var oppe i højt gear efter et par kampe mod Manchester City i Europa League, hvor de andre hold havde måttet nøjes med træningskampe,” slutter Kvist.

Sparta Prag må undvære de to spillere Berger og Repka. Førstnævnte døjer med en skade, mens Repka er ramt af karantæne.

FC København har betydeligt flere skader – nærmere bestemt tre. Det drejer sig om Larsson, Albrechtsen samt Santin. Til gengæld kan københavnerne glæde sig over, at de ikke har nogen spillere i karantæne.

Forventede startopstillinger:

Sparta Prag:

Blazek

Kusnir – Hubnik – Hoheneder – Pamic

Zofcak – Husek – Vacek – Kalouda

Wilfried – Holenda

FC København:

Wiland

Pospech – Antonsson – Laursen – Wendt

Kvist – Hutchinson – Nørregaard – Vingaard

Grønkjær

N’Doye

TotalBold.dk’s bud på kampen:

FC København får hårde arbejdsvilkår i aften i jagten på en sejr. Til gengæld har de den fordel, at de kan nøjes med et uafgjort resultat, hvilket tvinger hjemmeholdet frem på banen. Det vil naturligt nok skabe muligheder i Sparta Prags bagrum, hvor FCK-spillerne er specialister i at køre kontra-angreb.

Derfor tror vi, at parterne ender med at dele i porten, så københavnerne sikrer videre avancement i Europa League. Vi tror på et 1-1-slutresultat.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu