Наши партнеры

MenuOptakt: SønderjyskE – Randers FC

Dansk fodbold

SønderjyskE undgik lige akkurat at rykke ud af SAS Ligaen i sidste sæson, mens Randers FC blev rækkens nummer 5 og nu har ambitioner om at vinde medaljer. Søndag eftermiddag mødes de jyske klubber på Haderslev Fodboldstadion.

SønderjyskE har fået en resultatmæssigt udmærket optakt til sæsonpremieren, da klubben i de seneste træningskampe har fået sejre på 2-1 og 1-0 over henholdsvis FC Vestsjælland og Vejle samt uafgjort mod Esbjerg.

Det har været med en trup, der ikke er meget anderledes i forhold til sidste sæson. Klubben håber derfor, at truppen er sammenspillet og i stand til at klare sig fri af nedrykningsstriden, som sønderjyderne sidste sæson længe var involveret i.

Første skridt tages mod Randers FC, og SønderjyskE´s 26-årige forsvarsspiller, Anders Egholm, tror på, at klubben kan sikre sig alle tre point i premierekampen. Han siger til klubbens hjemmeside:

”Normalt er det gode og tætte opgør, når vi møder Randers. Her tror jeg ikke, at søndagens hjemmekamp vil være en undtagelse. Randers FC er et rigtig godt hold med flere store profiler. Afslutningen på sidste sæson, hvor vi var ubesejret i de sidste 7 kampe, er fulgt op med 3 kampe yderligere her i træningskampene, så vi besidder stor gejst i truppen og glæder os helt vildt til at komme i gang igen. Jeg tror derfor på en smal sejr til os.”

Randers FC har de seneste 4 år udviklet sig og kun klaret sig bedre og bedre i SAS Ligaen. I sæsonen 2006/2007 blev klubben nummer 8, året efter nummer 6 og i sidste sæson nummer 5. Klubben har derfor opjusteret målsætningerne og stiler blandt andet efter at sikre sig medaljer senest ved afslutningen af 2011/2012-sæsonen.

For at følge målsætningen til dørs har klubben hentet blandt andre Kasper Lorentzen fra Brøndby IF og Allan K. Jepsen fra Vålerenga. Og også i trænerstaben er der kommet nogle interessante navne til. Træner John ”Faxe” Jensen har således sikret sig to tidligere holdkammerater fra mandskabet, der vandt EM-guld i 1992: Henrik Larsen er udnævnt til førsteassistent, mens Flemming Povlsen er udnævnt til assistenttræner med primært fokus på holdets angribere.

Randers FC har allerede spillet flere vigtige kampe, da der er taget hul på Europa League. Ovenpå kampene mod nordirske Linfield FC og litauiske FK Sudova, som Randers FC vandt, ser træner John ”Faxe” Jensen frem til premierekampen mod SønderjyskE. Han siger til klubbens hjemmeside:

”Der bliver tale om en helt anden kamp mod en helt anden modstander end i Europa League. Det er jo premieren i SAS Ligaen mod et hold, som mange forventer vil komme i nedrykningsfare. Men SønderjyskE viste i sidste sæson, at de kan komme langt med de kvaliteter, som holdet besidder. Og det er jeg sikker på, at de vil vise igen i denne sæson. Samtidig har de i Michael Hemmingsen fået en træner, der også gerne vil vise omverdenen de kvaliteter, som han besidder i trænersædet. Det bliver langt fra nogen nem opgave; vi skal helt klart spille op til vores allerbedste for at vinde premierekampen.”

Hos SønderjyskE vil Ken Ilsø, der er udenfor efter en skulderoperation, være savnet i det fremadrettede spil. Desuden har Jesper Jensen karantæne, mens Jesper Kjærulf forventes at blive klar til kamp efter en mindre skade.

Hos Randers FC er Marc Nygaard, der i sidste sæson måtte dele titlen som topscorer i SAS Ligaen med Morten Nordstrand fra FC København, tvivlsom på grund af en ankelskade; han er dog med i truppen. Desuden har Tobias Grahn karantæne ovenpå den advarsel, han fik i forbindelse med den afsluttende kamp i sidste sæson. Og så er Robert Arzumanyan og Michael Byskov oversiddere.

Forventede startopstillinger:

SønderjyskE:

David Ousted

Michael Larsen – Sölvi Ottesen – Anders Egholm – Michael Stryger

Johnny Thomsen – Morten Bertolt – Rasmus Hansen

Morten Avnskjold

Kenneth Fabricius – Jesper Kjærulff

Randers FC:

Kevin Stuhr Ellegaard

Søren Pedersen – Issah Ahmed – Mads Fenger – Allan K. Jepsen

Kenneth Møller Pedersen – Tidiane Sane – Kasper Lorentzen

Mikkel Beckmann – Marc Nygaard – Søren Berg

TotalBold.dk´s bud på kampen:

Hjemmebanen kan give SønderjyskE en fordel, men selvom de har en på papiret god trup, må Randers FC være at betragte som svage favoritter. Kasper Lorentzen må formodes at bringe tempo til det fremadrettede spil og kan med præcise indlæg give gode betingelser for et stærkt angreb bestående af Beckmann, Nygaard og Berg.

SønderjyskE´s forsvarsspillere er individuelt set stærke spillere, men forsvaret lukkede 56 mål ind i sidste sæson. Det er derfor uhyre vigtigt, at forsvarsspillerne har fundet hinanden og kan give optimale betingelser for målmand David Ousted.

Det kan derfor blive en tæt kamp, men vi tror, at Randers FC henter de 3 point i Haderslev ved at slå SønderjyskE 2-1.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu