Наши партнеры

MenuOptakt: SønderjyskE – Esbjerg fB

Dansk fodbold

Det rent sønderjyske opgør står mellem to klubber, der længe har hørt til den nederste del af SAS Ligaen. Esbjerg fB skal ikke længere bekymre sig om faren for at rykke ned, mens SønderjyskE med et enkelt point med sikkerhed kan redde sig fra nedrykning.

SønderjyskE var som oprykkere spået en svær sæson i den bedste danske række, og sådan har det da også været. Før sidste spillerunde ser det dog ud til, at klubben med stor sandsynlighed redder sig på bekostning af AC Horsens.

Det kan dog stadig gå helt galt for sønderjyderne. Skulle de tabe i dag mod Esbjerg, mens AC Horsens vinder ude mod OB, vil SønderjyskE og AC Horsens begge have 27 point. Da vil det være målscoren, der afgør, hvem af de to klubber, der må rykke ud, og her er det også tæt. Forud for dagens spillerunde er forskellen på scorede og indkasserede mål for SønderjyskE 26 og for AC Horsens 22. De fire måls forspring vil således være tæt på nul, hvis altså SønderjyskE taber og AC Horsens vinder.

Men sådan kommer det formodentlig ikke til at gå. AC Horsens levnes ikke mange chancer mod sølv-aspiranterne fra OB, og SønderjyskE´s kamp mod Esbjerg vil så være fuldstændig ligegyldig.

SønderjyskE har haft en god afslutning på forårssæsonen, og de kan trods alt takke sig selv, hvis de kan blive i SAS Ligaen. I april løb de ind i et 1-5-nederlag til Brøndby, og ugen efter blev det 0-3 mod AGF, men siden har sønderjyderne ikke tabt en eneste kamp. Tværtimod har klubben hentet dyrebare og overraskende point, blandt andet 4-2 ude mod FC Midtjylland, 2-0 over AC Horsens, 1-1 mod OB og senest 1-1 ude mod AaB.

I klubbens egen optakt på deres hjemmeside betoner Casper Jørgensen da også den kampgejst og holdånd, der har båret SønderjyskE frem og sandsynligvis sikrer klubben overlevelse:

”SønderjyskE har spillet en disciplineret omgang fodbold i år. Det er den spillestil, som har båret dem frem til den gunstige position, de er i nu, og det, der har gjort holdånden så stærk spillerne og trænerne imellem. Gennem de sidste mange måneder er SønderjyskE blevet afskrevet gang på gang, men har på fornem vis rejst sig fra støvet og svaret eksperterne igen.”

Esbjerg slutter i den tunge ende af skalaen og var indtil for få spillerunder siden blandt ind i striden om at undgå nedrykning. Nu har de sikret sig, men har klaret sig lidt dårligere end syvendepladsen de seneste to sæsoner.

I løbet af sæsonen har Esbjerg blot vundet syv kampe, heraf en enkelt på udebane. Det var så til gengæld også et fantastisk resultat, idet de slog FC København i Parken med 2-0. Desuden har Esbjerg slået AaB 3-1 og FC Midtjylland med 1-0, men ellers har de klaret sig dårligt mod den øverste halvdel af klubberne i SAS Ligaen. Desuden har kampene mod den nederste halvdel været særdeles svingende og budt på mange uafgjorte resultater.

Af samme grund vil Esbjergs sportsdirektør, Niels Erik Søndergaard, ikke forære point til SønderjyskE, men mener, at Esbjerg-spillerne skylder især de medrejsende fans en god kamp. Han siger til klubbens hjemmeside:

”De skal få lov at slås for pointene. Der bliver ikke givet noget væk fra vores side. Vi vil meget gerne slutte af med en sejr, så vores hul til stregen bliver større og mere overbevisende. Vi skylder de mange medrejsende fans at slutte ordentligt af. Vi har så mange med os, og de fortjener, at vi leverer varen.”

SønderjyskE er svækket i angrebet, da klubben må undvære Ken Ilsø. Han har længe haft problemer med sin højre skulder, og i kampen OB gik den atter af led.

Esbjerg må undvære Nicolai Høgh og Mikkel Vendelbo, der begge har karantæne. Til gengæld er Adrian Cann, Mikael Rynell og Gunnar Heidar Thorvaldsson føjet til truppen.

Forventede startopstillinger:

SønderjyskE:

Henrik Ipsen

Johnny Thomsen – Michael Larsen – Anders Egholm – Jesper Kristoffersen

Michael Stryger – Rasmus Hansen – Morten Avnskjold – Jesper Kjærulff

Kenneth Fabricius – John Jairo Mosquera

Esbjerg fB:

Lars Winde

Andreas Klarström – Fredrik Björck – Adrian Cann – Kevin Conboy

Jeppe Mehl – Kári Árnason – Jesper Jørgensen – Søren Rieks

Jesper Bech – Jesper Lange

TotalBold.dk´s bud på kampen:

De to klubber har mødt hinanden to gange i denne sæson, og begge kampe er endt 0-0. SønderjyskE er det eneste hold, der har noget at spille for, og det er til gengæld overlevelse i den bedste række. Det kan betyde figtervilje eller nervøsitet, og mon ikke meldinger fra Horsens´ kamp i Odense vil have indflydelse på SønderjyskE´s indsats.

Vi tror, det også denne gang bliver en tæt kamp, der ender 1-1. Dermed kan sønderjyderne glæde sig over at have klaret den første sæson i SAS Ligaen og se frem mod næste sæson.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu