Наши партнеры

MenuOptakt: Silkeborg IF – SønderjyskE

Dansk fodbold

Silkeborg IF møder hjemme SønderjyskE og hjemmeholdets cheftræner beskriver kampen som sæsonens foreløbigt vigtigste af slagsen. Gæsterne fra Sønderjylland skal klare sig uden holdets store profil, Ken Ilsø, som er solgt til FC Midtjylland.

Oprykkerne fra Silkeborg IF skal i eftermiddag møde SønderjyskE, som de ikke har mødt siden 2008, hvor begge hold spillede i 1. division.

Opgøret bliver specielt interessant, fordi SønderjyskE har foretaget en udskiftning i angrebet. Holdet har solgt det store angrebses Ken Ilsø til FC Midtjylland, mens de har lejet Daniel Aggers fætter, den nu forhenværende Brøndby IF-angriber, Nicolai Agger.

Silkeborg IF’s cheftræner Troels Bech beskriver dagens kamp som sæsonens hidtil vigtigste, og med blot ni point efter syv kampe, har holdet hårdt brug for point for at komme op i den bedste ende af tabellen.

“Det er sæsonens foreløbigt vigtigste kamp – og sådan er det jo i princippet i hver eneste runde. Men netop denne hjemmekamp mod SønderjyskE (og åbningskampen i Herfølge, red.) har vi meget længe kendt som en absolut nøglekamp – fordi, at det virker sandsynligt, at vi kommer til at skulle ende højere i tabellen end netop SønderjyskE og HB Køge, hvis vi skal overleve i SAS Ligaen,” fortæller cheftræner Troels Bech og uddyber:

“Kampen er en stor udfordring for os, for SønderjyskE har blandt andet den kvalitet, at de som regel leverer en konstant præstation over 93 minutter – hvilket resultaterne i denne sæson også vidner om. Der bliver sjældent scoret mange mål i deres kampe, mens vi selv er et af de mest målrige hold i rækken. På godt og ondt. Det lykkes sjældent for et målrigt hold at tvinge et målfattigt hold ud i et decideret målorgie – og det tror jeg heller ikke, at vi får. Min iver efter det rigtige resultat er bestemt også større end min lyst til at skulle underholde.”

SønderjyskE’s assistenttræner, Ole Schwennesen, forventer ikke, at man ændrer spillestil, selvom man har solgt Ken Ilsø.

“Nej, det gør vi ikke, for vi har tidligere klaret os uden ham og fået point. Det betyder derimod, at det er op til andre spillere at gribe chancen, og det tror jeg os vil ske på søndag,” forklarer han og tilføjer følgende ord til Ilsøs erstatning, Nicolai Agger.

“Han er en talentfuld angriber, der er skarp foran mål. Han er ikke en boksspiller, men er en decideret angriber af den mere klassiske slags. Han ved bestemt, hvor målet står.”

Hans opskrift på, hvordan SønderjyskE skal besejre Silkeborg her til eftermiddag lyder således:

“De har haft tur i den på det seneste, hvor de har slået OB og scoret en del mål. Så offensivt skal de nok komme fremad, og her skal vi sætte nogle stopklodser i, hvilket vi også har bevist vi kan. Og så skal vi simpelthen være rigtig skarpe, når vi får vores mulighed oppe foran.”

Silkeborg IF er uden karantæneramte Thorbjørn Holst Rasmussen og de skadede spillere Kenneth Falkenberg, Thomas Bælum, Christian Thyboe-Thomsen, Henrik Schnedler, Lars Huldgaard Christensen og Thomas Nørgaard. Derimod er både Peter Degn og Lasse Heinze igen kampklare.

Gæsterne fra Sønderjylland må se bort fra karantæneramte Morten Bertolt, mens Michael Larsen og Anders Hostrup begge døjer med skader.

Forventede startopstillinger:

Silkeborg IF:

Lasse Heinze

Steven Lüstu – Thomas Hansen – Jim Larsen – Frank Hansen

Martin Ørnskov Nielsen – Christian Holst – Peter Degn – Jesper Bech

Rajko Lekic – Kaimar Saag

SønderjyskE:

David Ousted

Anders Østli – Sölvi Ottesen – Anders Egholm – Martin Halle

Rasmus Hansen – Johnny Thomsen – Michael Stryger – Henrik Bødker

Kenneth Fabricius – Nicolai Agger

TotalBold.dk’s bud på kampen:

De seneste møder er endt meget lige. Således har begge mandskaber over de sidste ti indbyrdes opgør hver vundet tre opgør, mens de altså har spillet de sidste fire kampe uafgjort. Vi tror, at Silkeborg IF vinder 2-1 på eget græs.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu