Наши партнеры

MenuOptakt: Silkeborg IF – FC Midtjylland

Dansk fodbold

Oprykkerne fra Silkeborg IF tager søndag eftermiddag imod FC Midtjylland. Begge hold skal gå efter sæsonens første sejr, da de begge spillede uafgjort i SAS Ligaens første runde.

Silkeborg IF er tilbage i det bedste selskab i Danmark, nemlig SAS Ligaen, der blev sparket i gang sidste weekend. Her mødte Silkeborg den anden oprykker, HB Køge, på udebane, og kom derfra med uafgjort, 1-1. Dermed jagter oprykkerne den første sejr i sæsonen, og holdet får en ny mulighed søndag eftermiddag, når man tager imod FC Midtjylland.

Jesper Bech, der fik debut for Silkeborg i sidste weekend, og blandt andet stod for klubbens mål, er optimistisk forud for opgøret mod FC Midtjylland.

”I Esbjerg havde vi ofte et godt tag på Midtjylland, og jeg synes, at der er nogle punkter, hvor vi kan ramme dem på. Jeg synes heller ikke, at de virkede rystende gode i sidste weekend – og nej, det gjorde vi heller ikke selv. Men jeg tror helt klart på, at vi kan vinde over dem på vores hjemmebane. Det ville være helt fantastisk, og vi glæder os helt vildt til opgøret,” siger Jesper Bech ifølge klubbens hjemmeside.

I de seneste to sæsoner har Silkeborg været vant til at have favoritværdigheden i de fleste kampe i 1. division, men nu står den på SAS Liga, og så skal Silkeborg-spillerne til at indstille sig på, at man går ind til kampe som underdogs.

”Vi har i flere sæsoner været vant til, at vi har haft favoritrollen i stort set alle kampe. Det bliver der ændret på nu, og især i en kamp som den mod FC Midtjylland, hvor vi er underdogs,” siger træner Troels Bech til klubbens hjemmeside og fortsætter:

”Her møder vi et klassehold, der har etableret sig som fast tophold i SAS Ligaen, og det bliver naturligvis en stor udfordring. Vi har stræbt efter og glædet os til at spille kampe som den her, men det er jo ikke nok bare at være der – vi vil så sandelig også give alt, hvad vi overhovedet har, for at vinde.”

FC Midtjylland måtte i sæsonpremieren tage til takke med uafgjort, 0-0, mod Esbjerg på hjemmebane, og dermed går de også efter sæsonens første sejr i søndagens kamp. Og statistikken er da også på midtjydernes side. I de seneste ti indbyrdes opgør, er det endt med seks sejre til FC Midtjylland, tre sejre til Silkeborg, mens et opgør er endt uafgjort. Det er dog ved at være noget tid siden, du to hold mødtes. Det seneste opgør skal findes tilbage i maj 2007, hvor FC Midtjylland vandt 3-1 i en SAS Liga-kamp.

FC Midtjylland melder om en stort set skadesfri trup til opgøret. Det er kun Ayinde Lawal, der ikke træner for fuld kraft, da han stadig er i gang med genoptræning fra sit springerknæ.

Silkeborg må se bort fra den rutinerede angriber, Henrik Tømrer Pedersen, der er ude med en længerevarende skade, mens også Henrik Schnedler og Christian Thyboe-Thomsen er ude. Til gengæld er den tidligere FC Midtjylland-spiller, Dennis Flinta, der på det seneste har været ude med en skade, blevet udtaget til opgøret.

Forventede startopstillinger:

Silkeborg IF:

Lasse Heinze

Steven Lüstu – Thorbjørn Holst Rasmussen – Thomas Hansen – Frank Hansen

Martin Ørnskov – Martin Svensson – Peter Degn – Jesper Bech

Rajko Lekic – Christian Holst

FC Midtjylland:

Arek Onyszko

Kolja Afriye – Danny Califf – Winston Reid – Christopher Poulsen

Danny Olsen – George Florescu – Adigun Salami – Jonas Borring

Mikkel Thygesen – Jude Nworuh

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Begge hold skal gå efter sæsonens første sejr, efter de begge spillede uafgjort i det første opgør. FC Midtjylland må dog vurderes som favoritter til opgøret, da de har større erfaring med fodbold på SAS Liga-niveau, da Silkeborg først lige er kommet tilbage til den bedste række.

Oprykkerne har godt nok fordel af hjemmebane, men vi tror ikke, at dette vil være nok for Silkeborg. Vi tror på en 2-1-sejr til gæsterne fra FC Midtjylland.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu