Наши партнеры

MenuOptakt: Sevilla FC – FC Barcelona

Spansk fodbold

Denne gang tørner de to hold sammen på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla, hjemmebanen, hvor Sevilla i denne sæson har vundet ni ud af 11 opgør, og kun tabt én kamp.

Denne kamp er ikke bare et opgør mellem Sevilla og Barcelona, det er også et opgør mellem nummer 1og nummer 2 i Spanien. Dermed er dette opgør noget af det tætteste, man kommer på et 6-points-opgør. Sejren er uhyre vigtig for begge hold, og derfor forventes det ikke, at der spares noget i bestræbelserne på at få de 3 points med hjem fra aftnens kamp.

Barcelona, som før denne sæson var udråbt som de store favoritter til dette års mesterskab, har ikke været så overbevisende, som de var sidste år. Holdets præstationer har været svingende, og truppen har på det seneste været præget af interne stridigheder. Både imellem Samuel Eto’o og Ronaldinho og tillige imellem Samuel Eto’o og Frank Rijkaard. Dette har gjort holdet usikkert, men man har alligevel i de sidste fem spillerunder formået at få 10 points. Dog har man for nylig tabt hjemme imod Liverpool. I sidste runde spillede Barcelona mod Athletic Bilbao. Her spillede holdet som det Barcelona-hold, man så sidste sæson, og specielt Ronaldinho lukkede for en stund kritikkernes munde med en fantastisk indsats.

Dog har Barcelona ikke vundet nogen af deres sidste fem kampe på udebane, og har kun formået at hente 3 points (!).

Sevilla vandt sidste år UEFA-Cuppen. Og det endda med en flot 4-0 sejr over Schalke i finalen. I år har de været den store outsider til titlen, og har spillet som et hold, man kan regne med i toppen af spansk fodbold.

I Sevilla-lejren har der ikke været store uoverensstemmelser, dog kommer man sig i øjeblikket ovenpå chokket efter, at klubbens træner i lokalopgøret mod Betis i Copa Del Rey fik en flakse i hovedet, og efterfølgende faldt bevidstløs om på banen.

Optil dagens opgør, har Frank Rijkaard forsøgt at nedspille kampens vigtighed ved at sige, at én kamp ikke afgør mesterskabet. Dette er naturligvis rigtigt, men det ændrer ikke det faktum, at Barcelona vil give alt for at vinde netop denne kamp, da det vil give dem luft i toppen.

Omvendt har Sevillas dansker, Christian Poulsen, været ude at sige, at han meget gerne vil vinde over Barcelona. Han siger, at holdet vil give deres ypperste for at komme i front i ligaen, men understreger samtidig, at kampen bliver svær, og det kræver en hård fight at vinde.

Forventede startopstillinger:

Sevilla FC:

Palop – Dragutinovic, Aitor Ocio, David, Daniel Alves – Adriano Correia, Poulsen, Jesus Navas, Renato – Kanouté, Kerzhakov

FC Barcelona:

Valdes – Oleguer, Marquez, Puyol, Zambrotta – Edmilson – Xavi, Iniesta – Messi, Saviola, Ronaldinho

Spillere, der er værd at holde øje med:

Barcelona:

Carles Puyol: Puyol har i årevis været en af Europas bedste forsvarere, og er en af grundende til, at Barcelona kan spille så offensivt. Han er indbegrebet af klubånd, og vil ofre alt for holdet.

Ronaldinho: Hvis spillet kører for ham, er han en klasse over alle andre. Har desuden scoret 16 mål i år, og ligger sammen med Frédéric Kanouté i front i kampen om at blive dette års Pichichi

Lionel Messi: Den lille argentiske troldmand kan med sine snævre driblinger fra fløjen være en afgørende faktor i aftnens kamp.

Sevilla:

Christian Poulsen: Den danske midtbaneslider kan være afgørende i opdækningen af Barcelonas spilstyrere.

Frédéric Kanouté: Angriberen har score 18 mål i år, og er på vej imod at blive Pichichi.

TotalBold.dk tipper:

Barcelona er for gode til Sevilla. Selv på udebane, har Barça styrken til at slå det stærke hjemmehold, Los Sevillistas. 2-1 til Barcelona.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu