Наши партнеры

Menu



Optakt: Serie A 9. Runde

Italiensk fodbold

Milan skal rejse sig efter den pauvre sæsonstart i den svære hjemmekamp mod Roma, mens det suveræne førerhold, Inter, skal forsøge at fastholde status som ubesejret i Serie A, i topopgøret på udebane mod Palermo. Det er blot nogle af de højdepunkter, denne runde i Serie A byder på. Vi har kigget nærmere på opgørene.

Torino – Cagliari (Spilles d. 27-10-2007 kl. 18.00)

Det er to hold i den tunge ende af tabellen der mødes på Delle Alpi. Begge hold har foreløbigt skrabet otte point til sig i lige så mange kampe, og der lagt op til en intens kamp, for at lægge afstand til bunden. Statistikken tæller til Torinos fordel, da de seneste otte opgør mellem klubberne ikke har budt på en eneste Cagliari-sejr, hvorfor en sejr til hjemmeholdet virker mest oplagt.

Napoli – Juventus (Spilles d. 27-10-2007 kl. 20.30)

To af oprykkerne fra Serie B mødes i aftenens sene kamp i Serie A. Napoli har fået en fin sæsonstart og ligger på en fin ottendeplads i tabellen, mens storholdet Juventus har gjort et imponerende comeback i den bedste række. Torino-klubben er i øjeblikket første udfordrer til de forsvarende mestre fra Inter, og er ubesejret på udebane, og må derfor tage favoritrollen på sine skuldre.

Siena – Reggina (Spilles d. 28-10-2007 kl. 15.00)

Et af rundens rene bundopgør står mellem to hold, der kun med nød og næppe overlevede i Serie A i sidste sæson, og som også ser ud til, at få svært ved at klare mosten i år, nemlig Siena og danskerklubben Reggina, med Kris Stadsgaard og Mike Tullberg. Ingen af de to danskere har endnu slået igennem, og forventes ikke i startopstillingen, til en kamp der på forhånd tyder meget åben, og et uafgjort resultat virker sandsynligt.

Parma – Livorno (Spilles d. 28-10-2007 kl. 15.00)

Endnu et italiensk bundopgør med en dansker involveret. Heller ikke Martin Bergvold har dog udsigt til spilletid, og har slet ikke været inde i varmen, siden skiftet fra FCK. Udeholdet ligger håbløst sidst i rækken, og har før denne runde, endnu sin første sejr til gode. Sejre har hjemmeholdet dog også blot en enkelt af, og opgøret vil give et godt billede af, om hvilket hold der har den bedste chance for overlevelse. Endnu en tæt kamp venter de italienske tifosis.

Palermo – Inter (Spilles d. 28-10-2007 kl. 15.00)

Overlevelse skulle både Palermo og Inter være sikre på. Derimod gælder det henholdsvis europæisk kvalifikation og mesterskab for de indblandede parter. Klubben fra Sicilien har de seneste sæsoner slået sit navn fast i Italien, ikke blot for mafia-rygter, men også med flotte placeringer, men må nok se frem mod en svær opgave mod det suveræne førerhold fra Milano, der er ubesejret og godt på vej mod endnu et mesterskab, og må derfor trods udebane betragtes som favorit.

AC Milan – Roma (Spilles d. 28-10-2007 kl. 15.00)

Rundens vel mest interessante opgør spilles på San Siro søndag eftermiddag. En skuffende sæsonstart til Milan har resulteret i et presset hjemmehold, der skal vise klassen mod et Roma-hold, der har fået en fin sæsonstart, og blander sig i den tætte topstrid. AC Milan fik oprejsning efter den dårlige start i den hjemlige liga, da de besejrede det stærke ukrainske tophold Shaktar Donetsk, i Champions League i midtugen. De to hold spiller generelt altid tætte kampe, og denne ser ikke ud til at være en undtagelse. En kamp der kan tippe begge veje.

Lazio – Udinese (Spilles d. 28-10-2007 kl. 15.00)

Lazio øjner muligheden for at få kontakt med førerholdende i hjemmekampen mod Udinese, som har fået en flot start på sæsonen, med blandt andet en sejr på udebane over Juventus. Selvom Roma-klubben indtager rækkens 11. plads, kan de med en sejr overhale netop Udinese, og nærme sig de sjove pladser i rækken. Det mest sandsynlige udfald vil da også være en hjemmesejr, da Lazio har vundet de seneste indbyrdes opgør klart.

Empoli – Atalanta (Spilles d. 28-10-2007 kl. 15.00)

To af de traditionelle midterhold mødes i en kamp, der på forhånd virker til at blive en tæt fight.

Empoli har fået et par flotte skalpe, med sejre over AC Milan og Palermo, men virker dog ustabile til at blande sig i toppen. Det samme kan siges om Atalanta, der spiller mange kampe uafgjort. Hvilket også virker som et sandsynligt udfald af dette opgør.

Catania – Sampdoria (Spilles d. 28-10-2007 kl. 15.00)

Endnu et opgør i midten af rækken, hvor Catania, som har fået en god sæsonåbner, overraskende kan holde fast i den øverste halvdel af rækken, hvis det bliver til en sejr over Sampdoria. Det samme er tilfældet for udeholdet, men Sampdoria har tabt tre ud af fire kampe på udebane i denne sæson, og det kan derfor blive en svær opgave for de blåklædte, der tidligere i denne sæson er blevet sendt ud af UEFA-cuppen af danske AaB.

Genoa – Fiorentina (Spilles d. 28-10-2007 kl. 20.30)

Spillerunden afsluttes søndag aften i Genoa, med et topopgør mellem to klubber, der kæmper med om de europæiske pladser. Oprykkerne fra Genoa har imponeret, og ligger i øjeblikket på sjettepladsen, mens danskerklubben Fiorentina stadig er ubesejret og indtager bronzepladsen i Serie A. Begge Violas danskere, Per Krøldrup og Martin Jørgensen er klar til kamp, men ventes dog ikke i startopstillingen. Fiorentinas rutine kan blive afgørende i et tæt topopgør.

Skrevet af Michael Elgaard



Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*



Top-menu
Menu