Наши партнеры

MenuOptakt: SAS Ligaen 9. Runde

Dansk fodbold

Denne 9. runde i dette års SAS Liga indledes på Energi Nord Arena, hvor AaB skal forsøge at hente tiltrængte point hjemme mod AC Horsens. Søndag tager AGF til vestkysten for at besøge træner Ove Pedersens tidligere klub Esbjerg, der desperat har brug for point i bunden af ligaen. FC Nordsjælland skal oven på det eftertrykkelige UEFA Cup-nederlag til Olympiakos en tur til heden, hvor opgaven er at tage point fra hjemmestærke FC Midtjylland. Ligeledes ude af UEFA Cuppen er Brøndby, der også står over for en svær opgave, når de ude skal møde duksene fra OB i denne rundes ubetingede topbrag. Rent jysk bliver det også i søndagens sidste kamp mellem oprykkerne fra SønderjyskE og det uafgjorte resultats ambassadører fra Randers. Mandag tager Vejle hjemme imod FC København, der er ved at spille sig varme i såvel liga som i Europa.

AaB – AC Horsens (Kampstart lørdag d. 4/10 2008 klokken 17.00)

Efter to nederlag i træk skal AaB denne sene lørdag eftermiddag forsøge at holde stand i hjemmekampen mod Horsens. Midtugen bød AaB en oplevelse af de større, og selvom nordjyderne tabte Champions League-kampen mod Manchester United, leverede de til tider fornuftigt fodboldspil. Deltagelsen i Champions League har dog kostet i den hjemlige liga, hvor ålborgenserne indtager en misvisende tiende plads. Op til kampen har Kasper Risgård døjet med knæproblemer, og han er derfor et tvivlsomt emne til start-elleveren.

I Horsens er man blevet sendt tilbage til virkeligheden efter sidste sæsons imponerende femteplads. ”Den Gule Fare” kan ikke længere betegnes som underdogs, og trods massive forstærkninger hen over sommeren, er det endnu ikke lykkes at bringe spillet op på samme niveau som i det forgangne fodbold-år. Spildirigenten Henrik Hansens farvel til klubben har kunnet mærkes, da man i ham ikke alene har mistet en god kreativ spilstation, men også sin topscorer. Senest led man et hjemmenederlag til Hansens nye klub OB, der nu topper SAS Ligaen. Forud for kampen er Yasin Avci, Georges Ndoum og Magne Sturød på forhånd meldt fra grundet skader.

EfB – AGF (Kampstart søndag d. 5/10 2008 klokken 14.00)

Esbjerg har haft en aldeles rædselsfuld indledning på sæsonen. Otte kampe er spillet, og man har stadig til gode at smage sejrens sødme for første gang. Ansvaret er blevet placeret forskellige steder, men foreløbigt har man fra klubbens side valgt at kritisere sommerindkøbene og frede træner Troels Bech. Seneste nederlag faldt i sidste rundes mandagskamp, hvor man efter en god indsats i første halvleg alligevel måtte se sig slået af Brøndby med 2-1. Til dette vitale opgør må esbjergenserne se bort fra korsbåndskadede Martin Fribrock, mens Niki Zimling må se til med en fiberskade i baglåret.

Hvor Esbjerg endnu ikke har vundet en kamp, har AGF endnu ikke prøvet at spille uafgjort. Fire gange har man vundet eller tabt, hvilket rækker til en øjeblikkelig femteplads. Sæsonstarten har skudt optimisme ind i GF’erne, der nu vil tillade sig at se op i tabellen i stedet for ned. Med to sejre i træk for første i gang på liganiveau i over tre år, vil man i Esbjerg se, om man kan fastholde kontakten med topholdene. Siden sejren over SønderjyskE har Olof Persson bedyret, at han efter halvandet års skadeshelvede indstiller karrieren. AGF undværer desuden Benny Feilhaber, Dan Thomassen, Kari Arnason og Ole Budtz.

SønderjyskE – Randers FC (Kampstart søndag d. 5/10 2008 klokken 16.00)

Dagens hjemmehold på Haderslev Stadion har vist, at de kan bide fra sig i landets bedste række. Ganske vist er man placeret på en forventelig 11. plads, men holdet har stadig til gode at få en ægte fodboldlektion, og det endda til trods for, at man allerede har mødt tre tophold i form af FCK, FCM og OB. Carsten Broes udvalgte skal forsøge at rejse sig oven på nederlaget til AGF, der blev en realitet på et straffespark langt inde i overtiden. SønderjyskE må til dagens opgør klare sig uden netop Carsten Broe, der har karantæne som følge af den famøse ’tyksak’-episode, hvor han kaldte dommeren i kampen mod AGF for ’en lille tyksak’, samt Morten Avnskjold, også med karantæne.

Kronjyderne fra Randers kommer til Haderslev med to uafgjorte resultater i bagagen. Ikke siden tredje spillerunde og den chokerende 3-0-sejr over Brøndby er det lykkedes at hente maksimumpoint, hvilket da også har betydet, at Randers stille og roligt er kuret nedad i tabellen. Mikkel Beckmann blev skadet i seneste kamp mod FC Midtjylland, og er meldt ude med et beskadiget ledbånd i knæet. Man ser også bort fra Jonas Damborg, der dog er på vej tilbage efter en lang pause med en brækket fod.

FC Midtjylland – FC Nordsjælland (Kampstart søndag d. 5/10 2008 klokken 16.05)

Øjeblikkets nummer fire tager hjemme imod øjeblikkets nummer otte i denne kamp på SAS Arena. Ulvene fra Midtjylland har kunnet forberede sig optimalt til kampen, der skal vende en periode med for svingende resultater. Klubbens guldambitioner indfries ikke, hvis man kun, som det har været tilfældet i de fire foregående kampe, henter fem point af tolv mulige. Thomas Thomasberg og tropperne kan stille et stærkt hold, efter at George Florescu har meldt sig klar oven på en mindre skade i kampen mod Randers. Til gengæld er Jude Nworuh ude med et kraniebrud, mens Mikkel Thygesen plejer en fiberskade, og Leon Jessen genoptræner sine lyskenproblemer.

Farums tigre fra FC Nordsjælland kommer til heden med et klokkeklart 0-5-nederlag til Olympiakos som optakt. Ingen ønskeposition at befinde sig i, nøjagtigt som det indtil videre har været i sæsonen for nordsjællænderne, der har haft store problemer i SAS Ligaen ligeså. Sejrene over Vejle og AGF gav en smule luft, mens det atter blev hverdag, da man tabte runde 7’s udsatte kamp mod FCK med 2-1. Sammenfattet ligner det en svær opgave for Morten Wieghorst og kompagni, der dog kan glæde sig ved at kunne stille med en toptrimmet og skadesfri trup.

OB – Brøndby (Kampstart søndag d. 5/10 2008 klokken 17.30)

Ligaens duks fra Odense har fået en sæsonstart over al forventning. Nok måtte man se sig slået i Toto-cuppen af nu gruppespilsklar Aston Villa, men siden har man formået at holde fokus i ligaen. Odenseanerne smed for mange point i den forgangne sæson på at spille uafgjort, men det er man kommet efter siden. Endnu har man ikke oplevet en pointdeling i en imponerende sejrsstime, kun afbrudt af den solide ørefigen, man fik af FC Midtjylland i fjerde spillerunde. Svækket må man dog se sig i søndagens sene kamp mod Brøndby, hvor den altoverskyggende profil Djiby Fall må afsone karantæne.

Rosenborg og UEFA Cuppens første runde blev endestationen for denne omgang af europæisk fodbold for Brøndby. Instanser i klubben har offentligt kritiseret det genfødte mandskab for ikke at levere nok i kampene, hvilket affødte et opråb fra cheftræner Tom Køhlert, der gerne ville have noget arbejdsro, så missionen med at få holdet helt tilbage på ret køl kunne fortsætte. Sejrer man over OB, vil man dog for alvor manifestere sig i toppen af dansk fodbold igen. Tilbagevendt til kampen er højrebacken Daniel Wass, hvorimod Nikolaj Agger, David Williams og Anders Randrup stadig sidder ude med skader.

Vejle – FC København (Kampstart mandag d. 6/10 2008 klokken 19.00)

Oprykkerne fra Vejle forstærkede sig allerede i vintertransfervinduet med spillere af SAS Liga-kaliber. Strategien fastholdt man på sommerens spillermarked, så det kan ikke komme som nogen overraskelse, at vejlenserne har inden niende spillerunde ligger på en lun syvendeplads. Hjemme har de foreløbigt budt AaB samt Brøndby svær modstand, og i mandagskampen er turen så kommet til FC København. Pointkurven er nemlig ikke for opmuntrende i Vejle, hvor man kun har gjort krav på tre ud af tolv mulige af slagsen i de sidste fire kampe. Bedre bliver det bestemt ikke, når man må undvære en af sidste sæsons helt store profiler i Viasat Sport-divisionen, Pablo Pinones-Arca, der ikke bliver klar til kampen, ganske som Bechara, der endnu en gang må se til fra tilskuerpladserne med en skade.

FC København har meget at revanchere sig oven på sidste sæsons enormt skuffende tredjeplads, der blev en realitet efter ineffektivt og ideforladt fodboldspil. Nu har man imidlertid kvalificeret sig til UEFA Cuppens gruppespil efter en samlet 3-2-sejr over FC Moskva. Også i hjemlig ligasammenhæng ser det bedre og bedre ud for FCK, der spiller stadigt mere attraktiv fodbold, uden at resultaterne af den grund går fløjten. Ståle Solbakkens trup skal fortsætte det gode spil mod Vejle i en kamp, hvor man kun må være foruden Jesper Grønkjær og Peter Larsson, der plejer henholdsvis en knæskade og et træthedsbrud i foden.

Skrevet af Peter NielsenKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu