Наши партнеры

MenuOptakt: SAS Ligaen 20. Runde

Dansk fodbold

Brøndby fik en god start på sæsonen, men kan de fortsætte de fine takter? Fortsætter FC Købehavn marchen mod mesterskabet, eller formår AaB at hænge på? Kan Lyngby rejse sig efter nederlaget i forårspremieren og overraske i Odense? Disse spørgsmål og mange flere vil vi få svar på i denne 20. runde i landets bedste fodboldrække. Vi har kigget nærmere på de seks opgør i denne runde og bringer her overblikket.

AC Horsens – AaB (Spilles onsdag d. 19-03-2008 kl. 18:30)

Horsens formåede blot at få uafgjort på hjemmebane i forårspremieren mod AGF, og i denne runde venter et af rækkens tophold, AaB. Ålborgenserne spillede ligesom Horsens uafgjort i deres første kamp i foråret, da de var på besøg i Odense. De mistede samtidig førstepladsen i ligaen til FCK, som dog kun fører rækken via en bedre målscorer. Dermed er kampen om mesterskabet slet ikke afgjort endnu. Horsens kæmper for at snuppe ligaens tredjeplads, men dette bliver heller ikke nemt. AaB må til denne kamp se bort fra Danny Califf, der har karantæne, og sandsynligvis også Anders Due, der døjer med et trælår. AC Horsens har også flere spillere ude til opgøret, deriblandt Per Gade og Nick Christensen.

Esbjerg fB – FC København (Spilles onsdag d. 19-03-2008 kl. 20:30)

Både Esbjerg og FC København fik en fornuftig start på anden halvdel af sæsonen. Esbjerg besejrede Viborg med 4-0, mens FCK vandt 4-1 over Lyngby. Det er dermed to topmotiverede mandskaber, der tørner sammen på Esbjerg Stadion. FCK-træner Ståle Solbakken har annonceret at holdets ”gamle drenge”, Niclas Jensen, Libor Sionko og Marcus Allbäck, alle vil blive sparet til dette opgør, så de er klar til lørdagens kamp mod AC Horsens. Værterne må efter al sandsynlighed undvære Niki Zimling, der døjer med knæproblemer, mens Nicolai Høgh under alle omstædigheder misser opgøret, da han har karantæne.

Lyngby – OB (Spilles torsdag d. 20-03-2008 kl. 14:00)

Lyngby kunne intet stille op imod FCK i deres første kamp i foråret, og i denne runde venter endnu en svær kamp for ligaens bundprop. OB, der klarede uafgjort mod AaB i deres første kamp, kommer nemlig til Sjælland som store favoritter. Lyngby har flere spillere ude med langtidsskader. Det drejer sig om Anders Bjelland, Rune Pedersen og Marc Møller, mens Rang Shawkat formentlig er ude hele foråret. Hos gæsterne OB er Bechara Oliveira, Mustapha Papa Diop og Mads Timm ude. Det første opgør mellem de to klubber i denne sæson endte uafgjort 1-1, men i denne kamp spås Lyngby ikke mange chancer, selvom intet er afgjort på forhånd.

Viborg – FC Nordsjælland (Spilles torsdag d. 20-03-2008 kl. 16:00)

Viborg kom rigtig skidt i gang i foråret, men har nu chancen for at bevise hjemmepublikummet om, at de godt kan præstere bedre end tilfældet var i kampen mod Esbjerg. FC Nordsjælland kommer til Jylland, hvor de også har noget at bevise. Sjællænderne tabte nemlig også deres første kamp, da de mødte FC Midtjylland. Viborg har fordel af hjemmebane, og selvom det ikke ligefrem hjalp i sidste kamp, er det noget, der kan blive afgørende. Hjemmeholdet må undvære Thomas Frandsen, der er ude med en forstrækning i baglåret, og Thomas Tengstedt, der er i gang med genoptræning efter en ledbåndsskade. Nordsjælland må nok undvære Morten Karlsen, der døjer med en hjernerystelse.

AGF – Randers FC (Spilles torsdag d. 20-03-2008 kl. 16:00)

AGF fik uafgjort mod AC Horsens på udebane i forårspremieren og i denne runde har århusianerne, der kæmper for at holde sig over nedrykningsstregen, fordel af hjemmebane, når de tager imod Randers på NRGi Park. Randers tabte til Brøndby i 19. spillerunde, og præstationen fra holdet var ikke videre imponerende. Selvom AGF er placeret lige over nedrykningsstregen, skal Randers ikke føle sig sikre på noget. Med opbakningen fra hjemmepublikummet har AGF alle chancer for at snuppe point i denne kamp. AGF vandt det første opgør mellem de to klubber i denne sæson med 1-0 på udebane.

Brøndby IF – FC Midtjylland (Spilles torsdag d. 20-03-2008 kl. 18:00)

Det er ganske tydeligt, at Brøndby vil bevise, at de er mere værd end de beviste i efteråret. Holdet viste i forårspremieren den vilje og fight, som ikke rigtig var til at få øje på inden vinterpausen, og dette gav en sikker 3-1-sejr over Randers. I denne runde venter FC Midtjylland, der er nummer tre i tabellen. Brøndby har under den store sportslige krise holdet har oplevet fået stor opbakning fra klubbens fans og i kampen mod FCM kan holdet også nyde godt af denne opbakning. Midtjyderne vil gå efter at spolere den gode stemning i Brøndby-truppen ved at besejre vestegnsklubben, ligesom man gjorde tidligere på sæsonen, hvor Brøndby blev nedlagt med cifrene 5-0.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu