Наши партнеры

MenuOptakt: SAS Ligaen 17. Runde

Dansk fodbold

Kalenderårets sidste spillerunde skydes i gang med et øresønderrivende topbrag, når OB lørdag tager imod Brøndby. Søndag spiller SønderjyskE imod FCM, Esbjerg gæster Vejle i bundgyseren, Randers får besøg af AaB, mens FCK og Horsens spiller den sene kamp. Mandag er AGF i Farum for at møde FCN.

OB – Brøndby IF (Kampstart lørdag d. 6/12 2008 klokken 17.00)

Odenseanerne har haft mere end almindelig svært ved at håndtere Brøndby på eget græs i de seneste to sæsoner. De fire foregående opgør på Fionia Park, pokalkampene inklusiv, har de tidobbelte mestre fra Vestegnen trukket sig sejrrigt ud af. Omvendt har OB haft en kontinuerlig og solid pointhøst, der ikke mindst er skabt på en erfaren holdsammensætning og nogle indkøb, der er kommet ud af det blå, og som efterhånden er trådt i karakter. Ønsker OB at overvintre på den førsteplads, de har siddet på det meste af sæsonen indtil nu, er intet andet end en sejr acceptabelt. Fraværsprotokollens krydser skal i denne weekend sættes ved Hansen og Runström er ude med skader, mens Andreasen er ude med karantæne.

Siden sidste uges sejr over Vejle har Brøndby været meget i fokus i medierne. Endelig lykkedes det nemlig at sætte sig på den førsteplads, man i mere end tre år ikke har prøvet at bestride. Selvom spillet ikke har været besnærende uge efter uge, har man alligevel formået at hente mange point i kampe, man førhen har tabt. Nu står man med muligheden for at vinde sin fjerde kamp i træk. Såfremt dette lykkes, vil man som minimum have to points forspring ned til nærmeste forfølger. Til denne årets sidste kamp må man se bort fra Williams og Jönsson, som begge er skadede.

SønderjyskE – FC Midtjylland (Kampstart søndag d. 7/12 2008 klokken 14.00)

16. spillerunde bød på en solid selvtillidsindsprøjtning i det sønderjyske. Således rejste man fra Horsens med tre point og en meget klar 3-0-sejr grundlagt af spildirigenten Ken Ilsø. Formår dagens hjemmehold at undgå nederlag, er man sikker på at møde foråret fra en position over nedrykningsstregen. Senest, de to hold dystede i SAS Ligaen, blev det til en pointdeling i Haderslev. Muligheden for en gentagelse af det resultat foreligger bestemt for Carsten Broes mandskab, i og med at FC Midtjylland er det svageste tophold på udebane. SønderjyskE har alle spillere til rådighed.

Sejren over FC Nordsjælland i sidste uge bragte FC Midtjylland ind i periferien af medaljekrigen igen. Spillerunden før var man ellers helt sat af med seks point op til tredjepladsen, og det har da heller ikke været så stabilt fra ’ulveungerne’, som ambitionerne ellers kræver det. Specielt har man på udebane været uhyggeligt svage. Bedre blev det bestemt heller ikke, da garantien for point på hjemmebane udløb med nederlaget til FC København. Devisen er derfor ganske simpel, når kampen fløjtes i gang: Der skal skaffes tre point, så man ikke skal starte foråret med at genfinde tro og optimisme. FC Midtjylland er foruden Salami og Jessen.

Vejle BK – Esbjerg fB (Kampstart søndag d. 7/12 2008 klokken 16.00)

Vejle har haft det betragteligt meget sværere, end de selv havde troet, efter at man vandt 1. divisionen aldeles overlegent i sidste sæson. Alt var klart til, at man igen skulle til at lege med de store drenge. Publikummet hjemme i Nørreskoven har dog fået alt andet end ambitiøs og seværdig fodbold for entrépengene. Kun de besøgende har for det meste leveret fodbold og lækkerier, og det har nu ført til, at oprykkerne er landet på den lidet flatterende sidsteplads i SAS Ligaen. Den første sejr i tretten kampe skal man derfor se, om man kan få mod bundrivalerne fra Esbjerg. Man må fra hjemmeholdets side undvære Oliviera, Borre samt Peric.

Ganske som man så det med Allan Kuhns tiltræden i AaB, har det gjort pointmæssige underværker for Esbjerg, at Jess Thorup for en stund varetager cheftrænerembedet. Klubben er nu væk fra den sidsteplads, man længe kæmpede for ikke at indtage under Troels Bechs ledelse. To kampe er det nu blevet til uden nederlag, og kæmper man sig helt op på en tredje i træk, kan man imødese vinterpausen uden at skulle bekymre sig om at være under nedrykningsstregen. Med til kampen mod Vejle får man ikke Mehl, Fribrock, Vingaard og Zimling.

Randers FC – AaB (Kampstart søndag d. 7/12 2008 klokken 16.05)

Klubmaskotten ”Anders Fra Randers” har i dette efterår kunnet følge sit hold spille uafgjort hele ni ud af seksten gange. Ingen anden klub kommer i nærheden af dette. Foreløbigt rækker det til en sjetteplads, men den er dagens modstander fra Ålborg i stand til at overtage, skulle de gå hen at vinde kampen. Randers har ikke været i stand til at lukke de kampe, de har været foran i. Derfor står de nu med langt færre point, end de ellers kunne have haft, hvis ikke de havde lukket så mange mål ind i kampenes slutfaser. Anfører Marc Nygaard får ikke mulighed for at lede Ahmed, Frederiksen og Damborg i kamp søndag.

Ugen har ikke været uden begivenheder i det nordjyske. Ikke alene sendte man FCK fra Ålborg med en syngende lussing, der ganske vist kun kaldes ’3-1’ i cifre, men som målt i chancer og effektiv fodbold skulle have været omtrent dobbelt så stor. Derudover kunne man så midt på ugen bekræfte, at man skal have en ny mand i spidsen, når der skal trænes efter nytår. Svenske Magnus Pehrsson skal fremover lede og fordele på Energi Nord Arena, mens Allan Kuhns succesrige vikariat udskiftes med den vante rolle som assisterende træner. Med til Randers kommer Nordstrøm og Beauchamp ikke for AaB.

FC København – AC Horsens (Kampstart søndag d. 7/12 2008 klokken 17.30)

I søndagens sene kamp, der tager FCK imod bundholdet AC Horsens. FCK mødte i torsdags Rosenborg i UEFA Cuppen, hvor københavnerne skuffede hjemmepublikummet med kun at spille 1-1. Selvom FCK havde chancer til at vinde, så manglede de den sidste kynisme foran målet, hvis FCK får rettet op på den så bliver det meget svært for Horsens i aften. Til dagens opgave, der mangler FCK Ailton Almeida, Jesper Grønkjær og Peter Larsson.

AC Horsens selvtillid led et knæk sidste søndag, hvor de havde besøg af oprykkerne fra SønderjyskE, der vandt 0-3 over hjemmeholdet. Der skal helt andre takter til, hvis Horsens skal gøre sig nogle forhåbninger om at lave en overraskelse. Hvis Horsens ikke leverer en overraskelse, kan man dog næsten være sikker på, at Horsens vil kæmpe alt de har lært, for at give Kent Nielsen en værdig afskedskamp. Kent Nielsen må i sin sidste Horsens kam se bort fra Adam Eckersley, Mads Rieper og karantæneramte Martin Spelmann.

FC Nordsjælland – AGF (Kampstart mandag d. 8/12 2008 klokken 19.00)

FC Nordsjælland var i sidste runde en tur i det midtjyske, hvor de fik en øretæve på 3-0, på trods af, at Wieghorsts tropper leverede en godkendt første halvleg. FCN skal finde nogen af de takter frem fra første halvleg i den kamp, hvis de skal have point i den svære kamp mod AGF. Til efterårets sidste kamp, der mangler FC Nordsjælland Jukka Santala og Patrice Bernier.

Ove Pedersen havde i mandags sin afskedskamp på NRGI Arena og det blev fejret med en overraskende 2-1-sejr over OB. I morgen der står den populære træner sidste gang på sidelinjen for at guide AGF frem til sejr, og derfor vil man højst sandsynligt se et tændt AGF-hold, der også gerne vil slutte deres flotte efterår flot af. Ove Pedersen må i sin sidste AGF-kamp undvære Benny Feilhaber, Dan Thomasen og Ole Budtz.

Skrevet af Peter Nielsen, Patrick Andersen og Casper LohseKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu