Наши партнеры

Menu



Optakt: SAS Ligaen 15. Runde

Dansk fodbold

Igen denne lørdag spilles der to kampe i SAS Ligaen. SønderjyskE får besøg af Brøndby, mens Vejle efterfølgende møder AaB hjemme. Søndag gæster Horsens Esbjerg, OB tager til Farum for at møde FC Nordsjælland, mens FCK tager imod AGF. Mandagskampen står mellem Randers og FC Midtjylland.

SønderjyskE – Brøndby IF (Kampstart lørdag d. 22/11 2008 klokken 17.00)

Lørdagens første kamp spilles på Haderslev Stadion, hvor hjemmeholdet SønderjyskE skal forsøge at kæmpe sig op på den rigtige side af nedrykningsstregen. De seneste fem kampe har alle været uden sejr for oprykkerne, som dog har en smule optimisme at kunne hente i historiebøgerne. Da man senest var at finde i landets bedste række, rundede man faktisk en ellers skuffende sæson af med at slå netop Brøndby. En bedrift, man helst gerne ser gentaget i dag. Op til kampen undværer man kun en karantæneramt Michael Larsen.

Alt kører på skinner for de tidobbelte danske mestre fra Brøndby. Forvandlingen fra sidste sæson har været overbevisende, og kun få plamager har der været indtil videre. Sidste møde med SønderjyskE må kategoriseres herunder. Hvis man gerne vil blande sig i guldkampen, er der ikke råd til at smide point mod oprykkerne. Til alt held for Brøndby har man dog præsteret mod de større hold i ligaen, hvilket er den primære årsag til, at man har såvel OB som FCK inden for to points afstand i toppen. Skaffer man point i det jyske, vil det være tiende kamp i træk, man får point i. Stadig er man uden Agger, Williams og Jönsson.

Vejle BK – AaB (Kampstart lørdag d. 22/11 2008 klokken 19.00)

Straks efter oprykningen ville Vejle bevise, at man kunne begå sig på SAS Liga-niveau. Flere fornuftige resultater sikrede lune placeringer i midten af tabellen, men siden da er det blevet hverdag for Ove Christensens tropper, der tilligemed døjer med interne disciplinære problemer. Ti kampe er der spillet, siden Vejle sidst kunne fejre en sejr i ligaøjemed, og meget lidt taler for, at en ny sejr er i vente. Sidste indbyrdes opgør endte nemlig med en 3-2-sejr til gæsterne fra AaB. Bechara og Martin Borre er ude med skader, mens Brian Priske ikke er valgbar grundet karantæne.

AaB havde endelig held med i sidste runde at hente sæsonens første hjemmesejr, da Esbjerg i overtiden blev besejret med 2-1. Allan Kuhns tiltræden har kun gjort godt i det nordjyske, hvor der ikke er blevet tabt en kamp siden nederlaget til Villarreal i Champions League. Spillermaterialet er begyndt at fungere, alt imens der er blevet tilføjet en skærpet tro på klubbens unge talenter, der leverer lovende præstationer, når de får chancen. Michael Beauchamp og Thomas Enevoldsen kommer sammen med unge Jacob Nordstrøm ikke i kamp lørdag.

FC Nordsjælland – OB (Kampstart søndag d. 23/11 2008 klokken 14.00)

FC Nordsjællands offensive og attraktive spillestil har igen i denne sæson haft svært ved at ramme kontinuerlige periode angående resultaterne. Talrige gange har spillere og trænere i ligaen proklameret, at Nordsjælland er et af de bedst spillende hold i ligaen, men alligevel er man for tiden placeret som nummer syv. Uden sejre i de foregående tre kampe har man forsømt muligheden for at skabe kontakt til den øverste halvdel af tabellen. Kampen mod OB bliver uden deltagelse af Patrice Bernier og Andreas Dahl.

Førerholdet fra Odense indtager Farum med elleve point af femten mulige i de seneste fem kampe. Nødsaget har man været til at finde vej til nettet uden hjælp fra ligatopscorer Djiby Fall, der ikke har scoret i de seneste fire spillerunder. Spillet fra odenseanerne har dog ikke været mindre direkte eller chanceskabende af den grund. Kampen i sidste spillerunde mod Vejle kunne snildt have været end med en langt større sejr, hvis offensiven havde været mere konsekvent. Lars Olsen kan vælge frit mellem alle truppens spillere til kampen på Farum Park.

Esbjerg fB – AC Horsens (Kampstart søndag d. 23/11 2008 klokken 16.05)

Der er dømt bundopgør på Blue Water Arena, når Esbjerg tager imod Horsens. Siden sidste runde er Esbjerg blevet en cheftræner fattigere, da Troels Bech fratrådte sin stilling efter nederlaget til AaB. Ansvaret for at lede spillerne igennem resten af efteråret er derfor lagt over på assisterende træner Jes Thorup, hvis første opgave altså bliver at få et fornuftigt resultat ud af opgøret mod Horsens. Skulle det blive til en sejr, vil Esbjerg kunne skabe mere spænding i bundkampen, hvor man så vil kunne skabe kontakt til de øvrige hold, som er involveret. Niki Zimling, Alexander Östlund og langtidsskadede Martin Fribrock er ikke tilgængelige.

Horsens har ikke haft styr på pointhøsten, siden det blev annonceret, at Kent Nielsen fra årsskiftet skal stå i spidsen for Brøndby. Rent faktisk står man søndag over det ene af to hold, som det er lykkedes at vinde over i denne sæson, og dengang i august var det også på udebane. Lige siden er det blevet til samlet set fire point i ligaen og et ydmygende nederlag til Danmarksserieholdet FC Nordvest i Landspokalturneringen. Dysten med Esbjerg må Horsens klare uden Adam Eckersley, Allan Søgaard og Mads Rieper.

FC København – AGF (Kampstart søndag d. 23/11 2008 klokken 17.30)

Sæsonindledningen bød på et par skuffende resultater fra FC København, men siden da har københavnerne bevist, at de i allerhøjeste grad er at regne for en mesterskabskandidat. Samtidig har man gjort en udmærket indsats i Europa, hvor man for andet år i træk er med i UEFA Cuppens gruppespil. SAS Ligaens øjeblikkelige toer er ubesejret siden nederlaget på Brøndby Stadion i sjette spillerunde, og man har siden da knust blandt andre AaB, Vejle og FC Midtjylland i overbevisende stil. Peter Larsson er på vej tilbage fra sin fodskade, mens Jesper Grønkjær er ude med en knæskade resten af efteråret.

Tilbagevenden til dansk fodbolds bedste række har i sin anden sæson været en god oplevelse for AGF, der gradvist forbedrer sig. Indsatsen på transfermarkedet bliver stadigt mere kvalitetsbetonet, og man forstår at skrabe point sammen i langt højere grad end sidste år. Placeringen som nummer seks er da også ganske nydelig, selvom man er lagt i en lomme sammen med Randers, hvor man ikke rigtig kan nå at blive indhentet eller for den sags skyld indhente andre. Søndag skal man forsøge at bryde rækken af uafgjorte resultater, man i de forrige to kampe er kommet ind i, selvom man tabte det sidste opgør i Parken med 0-1. Frederik Krabbe er muligvis ikke med, Arnason har knæproblemer og ellers er der langtidsskader til Thomassen, Budtz, Feilhaber.

Randers FC – FC Midtjylland (Kampstart mandag d. 24/11 2008 klokken 19.00)

Randers spillede uafgjort for ottende gang i denne sæson, da de i sidste uges spillerunde mødte Horsens. Alle disse uafgjorte kampe har sikret dem en femteplads, hvilket også rækker til at udfylde klubbens ambitioner for denne sæson. Fremover vil man dog gerne kunne udfylde det tomrum, der ser ud til at danne sig mellem OB, FCM, FCK og Brøndby og resten af ligaen. For at komme det skridt nærmere, skal man dog sørge for at lukke de kampe, man kommer foran i. I fem af de otte uafgjorte kampe har Randers været det hold, der scorede først. Jonas Damborg er eneste fraværende.

’Fort Midtjylland’ faldt med et brag i sidste spillerunde, hvor ulveungerne blev kørt over af et velsmurt københavnsk damplokomotiv. Blamagen hægtede tilmed også FC Midtjylland af i topkampen, hvor man nu har korte afstand til holdene under sig en over sig. Seks point skiller dem fra Brøndby på tredjepladsen, mens kun fire point skiller dem fra netop Randers på femtepladsen. Derfor er det af største vigtighed, at man i dagens opgør ikke løber ind i et nederlag, hvis håbet om medaljer skal bevares. Lyskeskadede Leon Jessen kommer endnu en gang ikke i betragtning til holdet.



Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*



Top-menu
Menu