Наши партнеры

MenuOptakt: SAS Ligaen 12. Runde

Dansk fodbold

12. runde byder på spændende midteropgør mellem blandt andet sæsonens overraskelse fra SønderjyskE og Randers. Ligaens nummer et, OB skal hjemme på Fionia Park på en overkommelig opgave mod sæsonens store skuffelse, AaB og de to andre hold i top tre, FCK og Brøndby, skal lige ledes møde modstandere som de bør slå, idet de skal møde henholdsvis Vejle ude og AC Horsens hjemme.

OB – AaB (Spilles den 01-11-2008 kl. 17.00)

Lørdagens opgør finder sted på Fyn, hvor OB skal forsøge at holde førstepladsen. OB har hidtil været godt spillende mod midter- og bundholdene, men det knebet for OB, når modstanderne har heddet FCK, Brøndby og FCM, hvor de i de indbyrdes opgør mod dem har tabt point i alle sammen. I de andre kampe har OB været suveræne og vundet alle kampene. Til dagens kamp må OB undvære de to midtbanespillere, Esben Hansen og karantæneramte Eric Djemba-Djemba.

AaB har skiftet skotske Bruce Rioch ud på trænerposten og opgraderet Allan Kuhn til cheftræner og det ser allerede ud til at have givet en effekt på spillet. I sidste runde var AaB nemlig uheldige med ikke at få alle tre point med hjem fra Randers, da hjemmeholdet udlignede i overtiden. I onsdagens pokalkamp mod vandt AaB sikkert 1-0 over FC Fredericia, så det er et AaB-hold der er ved at få tanket selvtilliden op efter en periode med skuffende resultater i ligaen. Til den svære kamp i aften må Allan Kuhn og co. se bort fra Siyabonga Nomvethe, der har karantæne, mens skadeslisten omfatter Michael Beauchamp og Jacob Nordstrøm.

FC Nordsjælland – Esbjerg fB (Spilles den 02-11-2008 kl. 14.00)

FC Nordsjælland fik en dårlig start på SAS Ligaen, men de er i fremgang og de ligger pt. på 6. Pladsen, men derfor skal nordsjællænderne stadigvæk kigge mere nedad en opad, idet der kun er fem point ned til AaB på 11. Pladsen. I onsdags var FC Nordsjælland ude i et pokaldrama mod Hvidovre, hvor FCN med nød og næppe vandt i straffesparkskonkurrencen. FCN er hårdt ramt af skader til søndagens kamp, da de må se bort fra Bo Storm, Henrik Kildentoft, Issey Nakajima-Farran, Mads Thomsen og Jukka Santala.

I de sidste par dage er der spekuleret i om Troels Bech snart er fortid på Vestkysten og at John ”Faxe” Jensen skal overtage trænerposten, men de rygter er på det kraftigste skudt ned af Esbjergs sportsdirektør, Niels Erik Søndergaard. Esbjerg har hidtil skuffet fælt rent pointmæssigt, da de kun har syv point efter 11 kampe og en af de primære årsager til Esbjerg ligger placeret som de gør, er at de ganske enkelt har scoret for lidt mål. Esbjerg er knap så hårdt ramt af skader som FCN, da de kun mangler Niki Zimling og Martin Fribrock.

AGF – FC Midtjylland (Spilles den 02-11-2008 kl. 16.00)

AGF ser omsider ud til at have fundet melodien og der er for alvor optimisme at spore i den jyske hovedstad. Hvis AGF for alvor skal blande sig i topstriden er nøgleordet stabilitet, da de den ene dag kan slå Brøndby for derefter at tabe FC Nordsjælland i egen hule. AGF ser også ud til at have fundet en god målscorer i Nando Rafael, så det ser for alvor lyst ud i Århus. Til kampen mod FC Midtjylland må AGF undvære Benny Feilhaber, Dan Thomassen, Ole Budtz, Steffen Rasmussen, Morten Hyldgaard og karantæneramte Kim Madsen.

FC Midtjylland blev i sidste runde til tider spillet ud af Brøndby Stadion, da hjemmeholdet anført af en storspillende Michael Krohn-Dehli vandt 3-0. Der skal andre boller på suppen i morgen, hvis midtjyderne skal gøre sig nogen forhåbninger om point i Århus. I forhold til AGF var FCM ikke i aktion i midten af ugen, hvilket kan vise sig at blive en fordel for midtjyderne, ligesom det kan vise sig at være en fordel at AGF er nødt til at bruge deres tredje keeper. Thomas Thomasberg og co. må rejse til Århus uden Leon Jessen, Jude Nworuh og de tre karantæneramte Georghe Florescu, Adigun Taofeek Salami og Christopher Poulsen på holdkortet.

SønderjyskE – Randers FC (Spilles den 02-11-2008 kl. 16.00)

SønderjyskE har taget SAS Ligaen med storm og det har vist sig at sønderjyderne er ved at bygge et fort op i Haderslev, idet at de kun har tabt på hjemmebane mod AaB. SønderjyskE har imponeret mange ved blandt andet at spille uafgjort hjemme på Haderslev Stadion mod FCK og Brøndby. Hvis Carsten Broes tropper finder spillet frem fra de to opgør, så er der højst sandsynligt flere point i vente for oprykkerholdet, der til kampen mod Randers kun mangler Michael Larsen, som er ude resten af efteråret.

Randers er efter deres flotte sæsonstart, med blandt andet en sejr på Brøndby Stadion, stille og roligt gledet ned igennem tabellen. Derfor har der i et par dage gået rygter om John ”Faxe” Jensen senest afløser Colin Todd som cheftræner, når sæsonen er overstået. Selvom Randers ligger placeret på 7. Pladsen, har de således kun tabt to kampe, men til gengæld har de også spillet hele syv kampe uafgjort, hvorfor man må betragte Randers som stabile. Randers må til kampen i Haderslev undvære Jonas Damborg og Mikkel Bechmann, der snart forventes at være klar.

Vejle – FC København (Spilles den 02-11-2008 kl. 17.30)

Vejle er kommet hæderligt fra land i SAS Ligaen, da de ligger placeret på en godkendt 9. Plads, dog kun med et enkelt point ned til 11. Pladsen, derfor er Vejle faktisk tvunget til at vinde over FCK, hvis de vil være sikre på at forblive over nedrykningsstregen efter 12. Runde. Det er ikke ret lang til siden Vejle sidst havde besøg af FCK, hvor Vejle tabte 3-0 og derfor må man forvente at vejlenserne vil revanchere det store nederlag. Holdet fra Trekantsområdet må til kampen søndag aften undvære Bechara og karantæneramte Thomas Røll Larsen.

FCK skuffede i sidste runde på hjemmebane mod, hvor det kun blev til 0-0 mod SAS Ligaens førerhold og det var københavnerne heller ikke tilfredse med, selvom det faktisk var OB der var tættest på at vinde kampen. FCK har i efteråret lagt deres spillestil om, da de nu spiller mere teknisk betonet end de hidtil har gjort under Ståle Solbakken. Til kampen i Vejle mangler FCK kun langtidsskadede Jesper Grønkjær og svenske Peter Larsson.

Brøndby IF – AC Horsens (Spilles den 03-11-2008 kl. 19.00)

Brøndby er ved at finde storspillet frem, efter at have været i spillemæssig krise i et par sæsoner. Særligt indkøbet af Michael Krohn-Dehli kan vise sig at blive guldværd på den københavnske vestegn, da han har taget fodbold-Danmark med storm, med den ene gode indsats efter den anden. Særligt seneste SAS Liga-kamp mod FC Midtjylland imponerede Krohn-Dehli og resten af Brøndby-holdet meget i, da de i store dele af kampen udspillede midtjyderne, der måtte rejse hjem med et 3-0-nederlag. Til rundens sidste kamp mangler Brøndby deres karantæneramte anfører Stefan Gislason, David Williams, Jon Jönsson Nicolaj Agger og Jean Philippe Peguero.

AC Horsens har haft svært ved at leve op til spillet fra sidste sæson, hvor Kent Nielsen og co. endte på en flot femte plads. Pt. ligger Horsens placeret 10. Pladsen med samme point antal som AaB, der ligger til nedrykning. Lidt succes har Horsens dog haft i sæsonen, idet at de i onsdags slog Randers ud af pokalturneringen og dermed er videre til kvartfinalen, hvor de skal møde Nordvest FC. Kampen på mandag vil blive en speciel oplevelse for Kent Nielsen og Henrik Jensen, da Kent Nielsen skal træne Brøndby efter nytår og Henrik Jensen overtaget Kent Nielsens rolle, som træner i AC Horsens. Til mandagens opgør på Brøndby Stadion må Horsens undvære Adam Eckersley.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu