Наши партнеры

MenuOptakt: Real Madrid – Getafe CF

Spansk fodbold

Et derbyopgør finder i aften klokken 21.00 sted på Santiago Bernabeu. Real Madrid vil forsøge, at snuppe den 12. sejr ud af 12 mulige i den spanske La Primera Division, og komme sig over to nederlag i træk, hvilket bliver imod Michael Laudrups tropper, Getafe, som har hårdt brug for point, hvis man vil rykke afgørende væk fra nedrykningsstregen.

Det bliver med sikkerhed en interessant aften for flere personer, da Bernd Schuster, den nuværende Real Madrid-træner, er den forhenværende Getafe-træner, og manden der for alvor fik Getafe til at slå igennem. Omvendt er Michael Laudrup tidligere Real Madrid-spiller, og han var efter fem sæsoner hos rivalerne FC Barcelona, med til at vinde mesterskabet for Kongeklubben. To der ikke kommer til at få indflydelse på dagens kamp, men så sandelig spiller en stor rolle på begge hold, er Esteban Granero og Ruben de la Red. Begge Getafe-nøglespillere er netop udlånt fra Real Madrid, og grundet klausuler i kontrakten får de ikke lov til at spille med på Santiago Bernabeu.

Hjemmeholdet, Real Madrid, ligger i øjeblikket sikkert og komfortabelt på 1. pladsen, og grundlaget har været at finde på hjemmebane. Hidtil har holdet kun tabt en kamp på Santiago Bernabeu i denne sæson, og da var det i den spanske pokalturnering, Copa del Rey, hvor Mallorca overraskende sneg en 1-0-sejr hjem. Bortset fra det opgør, er alle hold blevet sendt hjem med et nederlag i bagagen, når de har besøgt madrilenerne, hvad enten modstanderne har heddet Recreativo Huelva, Villarreal eller Werder Bremen. Senest gik dette udover et nedadgående Valladolid-hold, som blev sendt hjem med en afklapsning på 7-0.

Ikke desto mindre begynder Real Madrid at kunne føle lidt pres på sig. De to seneste udekampe i La Primera Division er endt med skuffende nederlag, og i det første opgør af Champions League-ottendedelsfinalen, tabte man 2-1 i Rom, efter at AS Roma havde vendt en tidlig 1-0-føring til Real Madrid, og det til trods for, at madrilenerne kontrollerede løjerne, i store dele af kampen. Tilmed har især back-spillerne på holdet vist svagt spil de seneste kampe, og det bliver op til Sergio Ramos og Miguel Torres, at fylde de pladser ud, eftersom både Marcelo og Salgado ikke er udtaget.

Oppe i front mangler hjemmeholdet Robinho og Sneijder, men hollandske Arjen Robben har vist udmærket form på det seneste, og det er formentlig ikke der, at Real Madrid vil have de største problemer.

Problemer kan der dog være at finde hos udeholdet, Getafe, der mangler flere stamspillere. Som tidligere nævnt er både Esteban Granero og Ruben de la Red ude på grund af klausuler i lejekontrakterne, hvilket måske vil give problemer med hensyn til at skabe chancer, mens man også mangler den offensive rumænske højreback, Cosmin Contra.

Holdet har til gengæld fået et massivt løft i moralen efter midtugesejren i UEFA Cuppen, hvor man er det eneste tilbageværende spanske hold, men man har gennem hele sæsonen været svingende i La Primera Division, og der er før kampen kun to point ned til nedrykningsstregen, hvilket også frustrerer den danske Getafe-træner.

”Det har været en hård tid, med enorme op- og nedture i ligaen, men med meget succes i UEFA-Cuppen, og Copa del Rey,” fortalte træneren for nyligt til Ekstra Bladet.

”Der er stadig masser af arbejde at gøre, specielt med vores store op- og nedture i ligaen, hvor blot et par dårlige kampe vil få os involveret i nedrykningskampen igen.”

Forventede startopstillinger:

Real Madrid: Casillas – Ramos, Cannavaro, Heinze, Torres – Baptista, Gago, Guti, Robben – Van Nistelrooy, Raúl

Getafe CF: Abbodanzieri – Cortés, Belenguer, Díaz, Licht – Hernández, Celestini, Casquero, Moral – Albín, Uche.

Totalbold.dk’s bud på kampen:

Sidste gang de to hold mødtes i ligaen, var det et offensivt Getafe-hold, der ikke formåede at score på deres chancer. I stedet kunne Sergio Ramos score kampens enlige mål, og sikre Real Madrid sejren. Det bliver formentlig det omvendte vi får at se i dag, og til trods for Real Madrids halvskidte form, burde de ikke have de store problemer ved at slå Getafe, og Santiago Bernabeu vil med stor sandsynlighed stadig ikke have lidt et nederlag i ligaen efter dagens kamp. Vi tror, at det vil være et dominerende Real Madrid-mandskab, som ikke vil have de store problemer, ved at slå Michael Laudrups tropper. Real Madrids lidt vakkelvorne forsvar på det seneste, vil dog være muligt at passere for udeholdets kontraangreb, og de vil højest sandsynligt være i stand til at nette en enkelt gang, men når der bliver fløjtet for sidste gang, vil hjemmeholdet stå med en 3-1-sejr.

Skrevet af Danny LiuKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu