Наши партнеры

MenuOptakt: Real Madrid – Barcelona

Spansk fodbold

Trods mesterskabet allerede er afgjort, vil der være masser af intens topfodbold i onsdagens kamp. Barcelona kan med en sejr få sig et velfortjent plaster på såret efter en skidt sæson. Real Madrid kan glæde sig over hjemmebanefordelen og ”El Pasilla”, hvor Barcelonas slagne tropper vil klappe mesterholdet på banen.

Hvad enten man er inkarneret Barcelona-tilhænger, ægte Madridista, eller blot en smule fodboldinteresseret, er ”El Clasico” en af årets helt store oplevelser. Den indbyrdes rivalisering igennem mange årtier har ført til et af verdens topbrag, hvor flot fodbold, drama og solid indgang til nærkampene er sikret på forhånd. Endnu engang vil de to største spanske hold tørne sammen, når de onsdag aften mødes på Santiago Bernabeu – Real Madrids hovedkvarter.

Sidst de to hold udkæmpede kampen om El Clasico, kunne Real Madrid trække sig ud af kampen med en sejr. Julio Baptista var manden bag et mindeværdigt mål, da han efter godt kombinationsspil kunne hamre bolden ind bag Victor Valdes. Katalanerne forsøge at udligne, men Real Madrids dyrt indkøbte Pepe, var en af hovedårsagerne til, at kampen forblev på 1-0. Som bekendt er Real Madrid før kampen allerede kåret som spanske mestre. Der er ingenting at komme efter titelmæssigt, men en sejr over ærkerivalerne er vel aldrig en skidt sag. Specielt ikke når man har befundet sig i en længevarende krise i de seneste måneder. Rijkaard skal efter det utroligt flotte 6-0-resultat mod Valencia hive de sidste kræfter ud af blaugrana, som stadigvæk medregnes som en værdig modstander i den spanske hovedstad.

For at vende snuden mod hovedstaden, sikrede Real Madrid sig i søndags det spanske mesterskab, da man, en anelse ufortjent, kunne gøre comeback i de døende minutter. Som set i den forrige sæson fik Los Blancos vendt nederlag til sejr på ganske få minutter. Det lignede ellers ikke end sejr, da der blev fløjtet for straffespark til Pamplona-holdet i det 82. minut. Straffesparket blev udnyttet, men der gik ikke længe før både Higuain og Robben havde sikret det spanske mesterskab.

På grund af karantæner må Barcelona undvære Deco og Eto’o, men Barca må i forvejen se bort fra Iniesta, Milito, Ronaldinho og Jorquera som alle sidder ud med skader. Barcelona er derfor langt fra i stærkeste opstilling. Real Madrid må stille op uden Cannavaro, som modtog et rødt kort i søndagens vinderkamp. Heinze har fået anulleret sin karantæne, mens Ruud van Nistelrooy stadigvæk er tvivlsom.

Hvis man tager et kig på statistikken over de seneste ti opgør mellem ærkerivalerne i Primera Division, ser det således ud:

23/12 – 2007 – FC Barcelona – Real Madrid – 0-1

10/03 – 2007 – FC Barcelona – Real Madrid – 3-3

22/10 – 2006 – Real Madrid – FC Barcelona – 2-0

01/04 – 2006 – FC Barcelona – Real Madrid – 1-1

19/11 – 2005 – Real Madrid – FC Barcelona – 0-3

10/04 – 2005 – Real Madrid – FC Barcelona – 4-2

20/11 – 2004 – FC Barcelona – Real Madrid – 3-0

25/04 – 2004 – Real Madrid – FC Barcelona – 1-2

06/12 – 2003 – FC Barcelona – Real Madrid – 1-2

19/04 – 2003 – Real Madrid – FC Barcelona – 1-1

Kommentarer forud for braget:

“Det er en meget vigtig kamp for os. Det bliver ikke nemt, men vi bliver nødt til at se fremad mod et godt resultat, specielt for vores spillere, klubben og dens fans.”

Frank Rijkaard, Barcelona-træner

”Real Madrid vandt en masse kampe, specielt i løbet af den første halvdel af sæsonen. Da de følte Barcelonas ånde i nakken med kun to points forskel, gav de modsvar, ved at vinde en masse vigtige kampe. Det var, hvad der gjorde udfaldet for, at de kunne vinde mesterskabet med så stor en pointforskel.”

Emiliano Butragueño, tidligere Real Madrid-spiller

”Vi er sikre på, at vi vil give den hele armen indtil slutfløjtet, for det er, hvad alle i Barcelona fortjener. Vi tager til Madrid med oprejste hoveder.”

Joan Laporta, Barcelona-præsident

“Det bliver en kæmpe fest på Bernabeu, det er helt sikkert”.

Bernd Shuster, Real Madrid-manager

“At spille mod Real Madrid er altid vigtigt. Okay, i øjeblikket fejrer de mesterskabet, hvilket vi selvfølgelig ikke er glade glade for, men det giver os helt klart mere motivation til at besejre dem.”

Carles Puyol, Barcelona-anfører

“Barcelona har et godt mandskab, men de er i problemer lige nu. De vil vende tilbage og vinde de store titler igen, for de har kæmpet om dem igennem historien. De kender simpelthen ikke til andet.”

Raul, Real Madrid-anfører

“Dette hold har altid haft troen på tingene, men ting sker i fodbold.”

Frank Rijkaard, Barcelona-manager

Forventede startopstillinger:

Real Madrid: – Casillas – Torres – Sergio Ramos – Pepe – Heinze – Gago – Diarra – Robben – Robinho – Sneijder – Raul

FC Barcelona: – Valdes – Zambrotta – Puyol – Thuram – Sylvinho – Yaya Toure – Marquez – Xavi – Messi – Bojan – Henry

Totalbold.dk’s bud på kampen:

Real Madrid vinder, det er hvad redaktionen tror på. Barcelona er i en meget svækket udgave, mens Real Madrid blot må undvære ganske få. Det kan være en vital faktor, og tilmed har Real Madrid hele Santiago Bernabeu i ryggen. 2-1 til hjemmeholdet.

Kampen kan i øvrigt følges på Kanal 5 fra klokken 21:55.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu