Наши партнеры

MenuOptakt: Primera Division 37. Runde

Spansk fodbold

Denne runde kan afgøre flere af de nedrykningstruede klubbers skæbne. Der er ingen deciderede storkampe på bordet, men spændingen vil være helt i top, blandt andet når lokalopgøret Betis – Sevilla skal udkæmpes.

Betis – Sevilla (Spilles 11/05, 21:00)

Der er lagt op til et kæmpe lokalopgør når Betis og Sevilla tørner sammen på Manuel Ruiz de Lopera i den andalusiske hovedstad Sevilla. Sidst de to hold stødte sammen kunne Sevilla trække sig sejrrigt ud af opgøret, da man besejrede ærkerivalen med hele 3-0. Hjemmebanen spiller næsten ingen rolle, da de to klubber hører hjemme i samme by. Der er altid smæk på når kampe som denne skal vindes. Sevilla kan med lidt held dyste om kvalpladser til Champions League efter denne runde. Det kræver dog blot, at Atletico Madrid snubler, mens Sevilla selv hiver en sejr hjem.

Valladolid – Getafe (Spilles 11/05, 21:00)

Det bliver endnu en intens kamp i den spanske La Primera Division, da disse to hold befinder sig meget nær hinanden i ligaen. Valladolid besidder 15. pladsen, mens Getafe sidder på 14. pladsen, kun med to point ned til netop Valladolid. Laudrups tropper fik rejst sig i sidste uge, da man besejrede sæsonens store overraskelse, Almeria, med 4-2. Begge hold ser ud til at overleve i ligaen, men tre point, som er det antal, Valladolid har ned til stregen, er alligevel ikke meget. En uafgjort vil være tilfredsstillende for begge hold.

Almeria – Huelva (Spilles 11/05, 21:00)

Almeria har overrasket og overrasket. Trods man er et af de grønnere hold i ligaen, har det ikke forhindret holdet fra Andalusien i at spille op med de allerstørste. Statistikken over de seneste tre kampe mellem disse mandskaber er særdeles jævnbyrdig. Almeria står for en sejr, Huelva har vundet en enkelt gang, mens man i en kamp har delt point. Det er da heller ikke utænkeligt, at denne kamp bliver endnu en usædvanlig god kamp, hvor intensiteten vil kunne smages og føles.

Villarreal – Espanyol (Spilles 11/05, 21:00)

Der er ikke meget at gisne om i toppen af ligaen. Real Madrid er mestre efter comeback-kampen mod Osasuna. Villarreal er sikker toer, mens Barcelona sandsynligvis vil holde sig på 3. pladsen. Det er derfor med lettede skuldre, at Villarreal kan gå ind til dette opgør. Espanyol er rystet af i kampen om UEFA Cup-pladserne, da man er faldet helt til 11. pladsen, hvor man med 48 point, befinder sig før dagens opgør. Villarreal er et stærkt hold og hjemmebanen er en flot kulisse. Kan Espanyol hive et es ud af ærmet?

Atletico Madrid – Deportivo la Coruna (Spilles 11/05, 21:00)

Atletico Madrid jagter for alvor bronzemedaljer, da Barcelona led et smertefuldt 4-1-nederlag mod de nybagte mestre i seneste runde. Tre point adskiller Atletico Madrid og Barcelona, hvorfor en tabt kamp kan afgøre kampen om den sidste medalje i Primera Division. Deportivo har fire point op til Santander på 6. pladsen, hvorfor der skal ske mirakler, hvis man ønsker at spille europæisk i den næste sæson.

Levante – Valencia (Spilles 11/05, 21:00)

Begge hold, er hold, som er i dyb krise. Valencia har floppet siden ankomsten af hollænderen Ronald Koeman, og Levante er helt nede og skrabe bunden, økonomisk og sportsligt. Det vil være en vanvittig skandale, hvis sidste års nummer 4, Valencia, skulle ende med at rykke ned. Der er derfor pres på ”Los Che” før dagens kamp, trods der er hele fem point ned til stregen. Det ser sikkert ud, men alt kan ske , hvilket er noget Valencia burde have indset fra starten af sæsonen.

Zaragoza – Real Madrid (Spilles 11/05, 21:00)

Endnu en hyldest vil falde til Real Madrids spillere, når Zaragozas nedrykningstruede tropper stiller op til ”El Pasillo”. I onsdags vandt Real Madrid det store ”El Clasico” med hele 4-1, hvorfor moralen må være helt i top i Madrid-klubbens lejr. Udeholdet vil dog forsøge at huske på Zaragozas evne til at overraske, da man tilbage i 2006 led et vanvittigt 6-0-nederlag til netop Zaragoza. Skulle hjemmeholdet få point, vil det være meget vigtige point, hvad enten det gælder et enkelt, eller for den sags skyld tre point. Der er således kun et enkelt point ned til stregen, hvor Osasuna befinder sig.

Barcelona – Mallorca (Spilles 11/05, 21:00)

Hjemmeholdet har haft den værste sæson i fem år, da klubben allerede to runder før alt er færdigspillet, er sikker på at ende udenfor top 2. Der er syv point op til Villarreal, som indtager 2. pladsen i Primera Division. Historien taler for Barcelona, som i de seneste ti kampe mod Mallorca, har vundet hver og en af de ti opgør. Skuffelsen er stor i den katalanske hovedstad, men man kan næsten ikke lade være med at have medfølelse for så storslået et hold, som på det seneste er begyndt at falde fra hinanden. Den kommende træner, Josep Guardiola, lover stor udskiftning i truppen, hvorfor det er ved at være sidste udkald, hvis man ønsker at imponere den hårdføre spanier.

Osasuna – Murcia (Spilles 11/05, 21:00)

Murcia er nedrykket, mens Osasuna er meget tæt på. Det er kun målscoren som adskiller overlevelse fra nedrykning, hvis man tager et kig på tabellen. Osasuna er lige nøjagtig under stregen, mens Huelva og derefter Zaragoza formår at holde sig oppe fra de uønskede tre nedrykningspladser. En af de få kampe, hvor Osasuna burde hive en sejr hjem. Murcia har hele ti point op til netop Osasuna, hvorfor dagens udehold må betragtes som undertippet. Hjemmebanen kan afgøre denne kamp.

Athletic Bilbao – Santander (Spilles 11/05, 21:00)

Athletic Bilbao sad på et tidspunkt med i kampen om de europæiske pladser, men faldt senere fra. Baskerlands-holdet kan derfor hævne sig på Santander, som i øjeblikket besidder en af de to UEFA Cup-pladser. Den storslåede hjemmebane vil hjælpe hjemmeholdet på vej til sejr, mens en bomstærk Santander-defensiv, bliver meget svær at trænge igennem. Sidst de to hold tørnede sammen, var i en Copa del Rey-kamp, hvor de to hold spillede 3-3 i anden runde af opgøret. Santander gik for øvrigt videre, da man i den første kamp havde vundet med 2-0.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu