Наши партнеры

MenuOptakt: Primera Division 30. Runde

Spansk fodbold

30. runde af Primera Division byder på nogle særdeles underholdende opgør. I aften møder topholdene Villarreal og Atletico Madrid hinanden, mens rampelyset søndag rammer kampen mellem Real Madrid og Sevilla, der altid er en spændende cocktail. Vi bringer dig overblikket over denne 30. runde af Spaniens bedste række, Primera Division.

Real Betis – FC Barcelona (Spilles lørdag d. 29-03-2008 kl. 20:00)

Det er to hold med sejre i deres seneste kamp, der i aften tørner sammen på Manuel Ruiz de Lopera. Således vandt Betis 1-0 ude over Osasuna, mens Barcelona sendte Valladolid hjem med et 1-4 nederlag i bagagen. Da Real Madrid samtidig tabte til Valencia, kan catalanerne igen øjne toppen. Derved bør motivationen hos sidste års to’er være i top. Hjemmeholdet kan, trods sidste weekends sejr, langt fra se sig fri af nedrykningskampen. Derfor er det en utrolig vigtig kamp for begge mandskaber, som har hver deres kamp at kæmpe.

Villarreal – Atletico Madrid (Spilles lørdag d. 29-03-2008 kl. 22:00)

Jon Dahl Tommasons hold, Villarreal, har spillet en forrygende sæson, og de ligger i øjeblikket på en flot tredjeplads i Primera Division. Dagens modstander er ligaens fjerdeplads, og vinder ”Den Gule Ubåd” kampen, har de et solidt forspring på hele ni point ned til nummer fire. Begge hold er i god for forud for dagens opgør. Hjemmeholdet har vundet de seneste tre kampe, mens Atletico Madrid har vundet de seneste to. Kampen bliver altafgørende for begge hold. Villarreal skal vinde for at hænge på de to førerhold, mens Atletico skal vinde for ikke at komme for langt efter dagens modstander.

Almeria – Levante (Spilles søndag d. 30-03-2008 kl. 17:00)

Sæsonens store positive overraskelse, oprykkerne fra Almeria, tager i morgen imod ligaens absolutte bundprop, Levante. De told har mødt hinanden tre gange det seneste år, og der er det blevet til to sejre til Levante og en enkelt uafgjort kamp. Udeholdet har opgivet overlevelse i Primera Division, og de har hele 13 point op til en plads, der sikrer overlevelse. Hjemmeholdet derimod har tilsyneladende allerede revet sig fri af nedrykningsstriden, og det må siges at være lidt af en bedrift af et oprykkerhold. Kampen begynder klokken 17.00 på Estadio Mediterráneos

Espanyol – Racing Santander (Spilles søndag d. 30-03-2008 kl. 17:00)

Barcelona-klubben, Espanyol, har indtil videre præsteret rigtig godt Primera Division. Klubben ligger lige nu á point med Sevilla på ligaens sjetteplads, og to point efter morgendagens modstander, Santander. De seneste tre møder mellem de to hold er endt uafgjort, og Espanyol har ikke vundet over Santander siden 2005. Kampen bliver vigtig for både Espanyol og Santander, der begge satser hårdt på at sikre sig en Europa-givende plads.

Valladolid – Zaragoza (Spilles søndag d. 30-03-2008 kl. 17:00)

Ligaens nummer 16 og 17 møder i morgen hinanden, i hvad der forventes at blive et intenst bundopgør. Sidste sæsons nummer seks, Zaragoza, har underpræsteret kraftigt i år, og ligger kun nummer 16. I morgen skal der dog tre point på kontoen, når de møder oprykkerne Valladolid. Hjemmeholdet tabte i sidste weekend 1-4 til storklubben, Barcelona, mens Zaragoza fik uafgjort mod Almeria. Begge hold har hårdt brug for tre point, da stillingen i bunden af Primera Division er ekstrem tæt.

Recreativo Huelva – Athletic Bilbao (Spilles søndag d. 30-03-2008 kl. 17:00)

Hjemmeholdet, Recreativo Huelva, er placeret på en nedrykningsgivende 18. plads i ligaen, mens Athletic Bilbao placeret på en flot 8. plads. Derfor er der heller ikke nogen tvivl om, at det er udeholdet, der er favorit i morgendagens kamp. Huelva har dog betragtelig mere at kæmpe for, da en sejr igen vil sende dem over stregen. De to hold har tidligere har tidligere mødt hinanden fem gange, og her er det blevet til tre sejre til Athletico, en enkelt uafgjort og så én sejr til Huelva.

Getafe – Osasuna (Spilles søndag d. 30-03-2008 kl. 17:00)

Michael Laudrups mandskab, Getafe, tager i morgen, hjemme på det lille stadion Coliseum Alfonso Pérez, imod nedrykningstruede Osasuna. Kampen er vigtig for begge mandskaber, men specielt Osasuna har brug for alle tre point for at tage lidt afstand til bunden. I Getafe har man måske allerede nu rettet fokus på den kommende kamp, UEFA Cup-braget mod Bayern München, men det er vigtigt at holdet stadig skraber point sammen i den hjemlige liga, så de ikke igen bliver involveret i nedrykningskampen.

Valencia – Real Mallorca (Spilles søndag d. 30-03-2008 kl. 17:00)

Valencia har vist bedre takter på det seneste. Senest mod Real Madrid, hvor midterholdet besejrede kongeklubben med 3-2. Søndag aften gælder det Mallorca, der ligger på en 12. plads, med 37 point på kontoen. Mallorca har leveret ujævne præstationer på det seneste, men en sejr på 1-0 over Deportivo La Coruna i det seneste ligaopgør betyder dog, at holdet kommer på besøg på Mestalla med oprejst pande.

Deportivo La Coruna – Real Murcia (Spilles søndag d. 30-03-2008 kl. 19:00)

Deportivo La Coruna tager hjemme imod nedrykningstruede Murcia. Real Murcia har bestemt ikke haft det let i denne sæson som oprykker. Mandskabet leverede dog en overraskende sejr på 4-0 mod topholdet Espanyol. Værre ser det ud for Deportivo, der i sidste runde tabte knebent 1-0 til Mallorca, hvorfor hjemmeholdet må tage til takke med 15. pladsen.

Real Madrid – Sevilla (Spilles søndag d. 30-03-2008 kl. 21:00)

Lige så stor en suverænitet som madrilerne udviste i starten af sæsonen, lige så svage har de vist sig i deres seneste opgør. Med Real Madrids seneste to nederlag, har de for alvor smidt vigtige point i kampen mod mesterskabet. Sidst de to hold mødtes i Sevilla, vandt det andalusiske mandskab med 2-0, og i deres seneste fem indbyrdes opgør har Sevilla vundet fire af kampene. Udover at førerholdet har statikken mod sig, mangler holdet også målræven Ruud van Nistelrooy, hvis fravær holdet har lidt under med deres seneste to nederlag i træk. Sevilla tabte senest 2-1 til Atletico Madrid, hvorfor de også er på slingrekurs på en foreløbig sjetteplads. Hvis Sevilla-kontraspillet kommer til at fungere, får det ubalancerede Real-forsvar det svært.

Skrevet af Thomas Mørch og Casper LohseKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu