Наши партнеры

MenuOptakt: Primera Division 26. Runde

Spansk fodbold

Runde 26. byder på top-opgøret mellem hovedstadsklubben Atletico Madrid og titel-udfordrerne fra Barcelona. Sevilla og Christian Poulsen drager nordpå til Deportivo, hvor de skal forsøge at hente vigtige udebane-point. Laudrups drenge skal søndag forsøge at fortsætte de gode takter fra sidste runde når de får besøg af Mallorca.

Atletico Madrid vs. FC Barcelona, lørdag d. 01-03-08, kl: 20.00

Aftenens og rundes mest spændende og intense opgør finder sted på Vicente Calderon. Udfaldet af denne kamp, kan meget vel gå hen og få betydning for hvordan resten af sæsonen udarter sig for begge hold. Hjemme-holdet fra Atletico ligger og kæmper en hård kamp for at kvalificere sig til Champions League og tre point i dette opgør, vil for alvor køre dem i position til at sikre sig en slut-pladsering der giver adgang til Europa. Barcelona ligger lige i hælene på Real Madrid i mesterskabs-kampen og der er ikke råd til at specielt mange point bliver tabt, så tre point er et must hvis ikke man skal slutte som nummer to

Recreativo Huelva vs. Real Madrid, lørdag d. 01-03-08, kl 20.00

Huelva ligger i den mindre sjov ende af tabellen og er i færd med at kæmpe en hård kamp for at undgå nedrykning, således holder de sig kun lige over nedryknings-stregen. Tre point mod mestrene virker som utopi, men ikke desto mindre, vil point i denne kamp skabe lidt ro omkring deres poition i ligaen. Real kommer fra et pinligt og smertefuldt nederlag til Getafe, et nederlag der betød at Barcelona kom et skridt nærmere. Mestrene skal simpelthen vinde den kamp for fortsat at holde Barca på afstand.

Deportivo La Coruna vs. Sevilla, lørdag d. 01-03-08, kl 20.00

Coruna’s sæson har indtil videre været et sandt mareridt. De tidligere mestre og Champions League deltagere, ligger pt. under nedryknings-stregen og der er fire point op til den rigtige side hvis klubben skal rede sig. Kommer der ikke point på kontoen i aftenens kamp, ser det ud til at klubben må en tur ned og vende i den næstbedste række. Sevilla har i store dele af denne sæson underpræsteret, men det virker til at de er på vej op i omdrejninger. Holdet kommer fra en knusende 5-0 sejr over Zaragoza, så selvtilliden er høj og med tre point har klubben mulighede for at spille sig op på femte-pladsen som giver adgang til CL.

Espanyol vs. Valencia, lørdag d. 01-03-08, kl 22.00

Espanyol har imponeret i denne sæson og deres præstationer indtil videre, betyder at de lige nu befinder sig på sjette-pladsen som giver adgang til uefa-cuppen og den position vil de helt sikkert gøre alt for at holde på. Ronald Koemans tropper er så småt ved at have fået styr på spillet, klubben er nu ubesejret i fire liga-kampe. Valencia’s mål er at kvalificere sig til CL, og skal det mål realiseres er de nødt til at vinde i aften.

Levante vs. Zaragoza, søndag d. 02-03-08, kl 17.00

Håbløse Levante tager imod næsten ligeså håbløse Zaragoza. Levante’s chancer for at overleve er næsten ikke-eksisterende. Levante er så godt som rykket ned og det virker som om at resten af sæson, bare skal gå med at sørge for at man rykker ned med værdigheden og æren i behold. Zaragoza var inden sæsonen udset til at skulle kæmpe med om kvalifikation til Europa, men det har slet ikke været tilfældet og i stedet skal klubben koncentrere sig om at undgå nedrykning.

Valladolid vs. Racing Santander, søndag d. 02-03-08, kl 17.00

Oprykkerne fra Valladolid ligger lunt midt i tabellen og kan på nuværende tidspunkt ikke siges at være i nedrykningsfare. Selvom endnu en sæson i den bedste liga synes at være sikret, så er der ikke råd til at tabe point på egen bane. Modstanderne fra Santander har været rigtig stærkt kørende i denne sæson og de ligger lige udenfor den absolutte top. Henter de en ude-sejr, samtidig med at Espanyol taber deres kamp, vil klubben pludselig befinde sig på en plads som giver adgang til UEFA-cuppen.

Betis vs. Murcia, søndag d. 02-03-08, kl 17.00

Betis er blandt de hold der kæmper om ikke at rykke ned. Sæsonen har været alt andet en positiv og klubben fra Sevilla har virkelig brug for alle pointene i aften. Murcia lever fortsat i ligaen, men et er på de sidste kræmpe-trækninger. Taber klubben i aften, synes spillet at være kørt for den lille klub, men med tre point vil der fortsat være en svag chance for at de overlever.

Getafe vs. Mallorca, søndag d. 02-03-08, kl 17.00

Getafe leverede noget nær en sensation, da de i sidste runde slog storebror Real Madrid på udebane. Getafe er i det hele taget et succesrigt hold for tiden, klubben er med helt fremme både i UEFA-cuppen og i pokal-turneringen. Med sejr vil klubben kunne skimte UEFA-cup pladserne, men som det ser ud nu, kan Getafe ikke rigtig nå noget i denne sæson. Mallorca kan heller ikke rigtig nå noget i denne sæson, dog kan de ikke sige sig helt fri fra nedrykning, så ét eller tre point ville lune gevaldigt.

Villareal vs. Osasunas, søndag d. 02-03-08, kl 19.00

Villareal indtager tredje-pladsen og med et forspring på fem point ned Atletico på fjerde-pladsen, ligger det til at Villareal ender med at slutte på denne plads. Pellegrini’s tropper er uhyr stærke på hjemmebanen og der venter en hård opgave for gæsterne fra Pamplona. Osasuna vandt overraskende 2-1 over Atletico Madrid i sidste runde, men til trods for det er klubben stadig i fare for at rykke ned. Skulle det lykkes Osasuna at få point med hjem fra Villareal, vil det virkelig sætte dem stærkt i forhold til nedryknings-konkurenterne.

Almeira vs. Athletic Bilbao, søndag d. 02-03-08, kl 21.00

Miniputterne fra Almeira drøner derud af i Primera Division og der er ingen fare for at de rykker ned i denne sæson. Især på hjemmebane har har klubben været stærk og de må betegnes som favoritter når de i rundens sidste kamp tager imod Bilbao. Bilbao’s fremtid er stadig uvis, de er en del af de hold som kan risikere enten at blive fugl eller fisk. Tre point er næsten en nødvendighed for baskerne ellers øges risikoen for en eventuel nedrykning.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu