Наши партнеры

MenuOptakt: OB – FC København

Dansk fodbold

SAS Ligaen har ligget stille i to uger på grund af landskampe, men der åbnes med manér, når sølv- og guldvinderne fra sidste sæson tørner sammen på Fionia Park i Odense. OB er forhåbentlig kommet sig ovenpå det overraskende nederlag til Silkeborg IF, mens de forsvarende mestre fra FC København med en sejr kan indhente fynboerne.

Forud for denne sæson blev både OB og FC København af mange spået til at være favoritter til det danske mesterskab. Efter syv spillerunder er det naturligvis for tidligt at afgøre, om forudanelserne holder stik, men begge mandskaber holder da nogenlunde trit med de forreste hold.

OB er således på en fjerdeplads med 14 point og har dermed tre point op til førerholdet AGF. Fynboerne kunne have haft samme pointantal, men løb i seneste spillerunde ind i et overraskende nederlag på 1-3 ude til oprykkerne fra Silkeborg IF. Det var naturligvis en streg i regningen for OB, der indtil da havde vundet 4 kampe og spillet 2 uafgjort.

OB’s cheftræner Lars Olsen håber derfor på, at hans mandskab kan genoptage SAS Ligaen med tre point mod de forsvarende mestre. Han siger dog til OB’s hjemmeside, at han forventer en lige kamp:

”Det bliver en kamp, som de plejer at være mod FCK. Jeg tror, at det bliver meget lige. Alle opgør, vi har spillet mod FCK, har været meget tætte, og det tror jeg også, at det bliver på lørdag. Det handler om tre point, og dem går begge hold selvfølgelig på banen for at vinde. Det er en stærk modstander, og jeg tror ikke, at man skal lægge så meget i, at de ikke har fået alle de point, de havde forventet. Det er stadig så tidligt på sæsonen, at selvom det er rart at ligge i toppen, så er det ikke før midten af april, at vi kan begynde at se på, hvem det skal afgøres imellem.”

FC København ligger på femtepladsen lige efter OB, men har et hul på tre point op til fynboerne. Starten på sæsonen har da også været noget svingende for træner Ståle Solbakkens mandskab med 3 sejre, 2 uafgjorte og 2 nederlag. Senest blev det til 1-1 hjemme mod Brøndby IF i en kamp, der endte dramatisk med, at målmand Jesper Christiansen blev båret fra banen med en formodet brækket albue. Skaden viste sig heldigvis ikke at være så alvorlig som først antaget, men han forventes dog at måtte holde op mod seks ugers pause.

Historisk set har FC København haft det svært imod OB, især på fynsk grund. Træner Ståle Solbakken lægger heller ikke skjul på, at han har stor respekt for OB og siger til EkstraBladet:

”Jeg har den holdning, at hvis man ender foran OB i tabellen, vinder man også Danmarksmesterskabet. De har fået fart ind på holdet med Caca og Rurik Gislason, og så har Roy Carroll gjort det godt i målet. I forvejen har de et gennemrutineret hold med masser af matchvinder-typer, så hvis de ikke vinder DM i denne sæson, får de svært ved det fremover. Sådan tror jeg også selv, at de har det på Fyn.”

OB må undvære den stærke midtbanemand Eric Djemba-Djemba, der har karantæne og i øvrigt benytter den ufrivillige pause til at tage til begravelse i hjemlandet Cameroun.

FC København må undvære målmand Jesper Christiansen, der som nævnt er udenfor på grund af sin skadede albue. I stedet for ham er den nye norske målmand, Rune Nilssen, blevet udtaget. Også Mathias Zanka er udenfor truppen, da han har problemer med det ene knæ. Til gengæld meldes Cesar Santin klar efter sin skade.

Forventede startopstillinger:

OB:

Roy Carroll

Thomas Helveg – Anders Møller Christensen – Atle Roar Håland – Chris Sørensen

Espen Ruud – Henrik Hansen – Johan Absalonsen

Hans Henrik Andreasen

Njogu Demba-Nyrén – Peter Utaka

FC København:

Johan Wiland

Zdenek Pospech – Mikael Antonsson – Ulrik Laursen – Oscar Wendt

William Kvist – Hjalte Nørregaard – Atiba Hutchinson – Jesper Grønkjær

Ailton Almeida – Dame N´Doye

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Statistisk set ligger favoritværdigheden hos hjemmeholdet. Tilbage i begyndelsen af december måned sidste år tabte OB 0-1 hjemme til Brøndby IF, men siden har fynboerne vundet 11 hjemmekampe i træk. Hertil kommer, at FC Københavns seneste udesejr over OB ligger fire år tilbage, nemlig den 11. september 2005, hvor københavnerne vandt 2-0.

Det bliver interessant at se, hvor stor en betydning det har for FC København, at Jesper Christiansen ikke er til rådighed. Svenske Johan Wiland forventes at skulle vogte målet, og for ham bliver dette en god chance for at vise sit talent frem.

Desuden er det en klar svækkelse, at OB ikke kan benytte Eric Djemba-Djemba, da en stærk midtbane og spredning af spillet er væsentligt imod et stærkt organiseret mandskab som FC København. Det kræver blandt andet, at den stabilt og stærkt spillende Hans Henrik Andreasen rammer sit sædvanlige høje niveau.

Vi tror, at OB fortsætter stimen uden nederlag, og at FC København må rejse hjem med et 1-3-nederlag i bagagen.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu