Наши партнеры

MenuOptakt: Manchester United – Portsmouth

Engelsk fodbold

Den engelske sæson bliver skudt i gang med Community Shield-kampen mellem de forsvarende mestre, Manchester United, og FA Cup-vinderne fra Portsmouth.

For første gang siden 1996 er et af holdene i Community Shield-kampen ikke en af ”The Big Four”, dvs. Arsenal, Chelsea, Liverpool og Manchester United. Årets kamp om sæsonens første trofæ står nemlig mellem Manchester United, der blev engelske mestre i sidste sæson, og Portsmouth, der vandt FA Cuppen sidste år. Det var næppe forudset, at Portsmouth ville gå hele vejen i turneringen, men det lykkedes, og undervejs slog de også Manchester United ud.

Begge hold har haft en tilfredsstillende optakt til sæsonen, hvor Manchester United har vundet seks kampe og spillet to uafgjort. Holdet har blot lukket to mål ind, og det ene blev lukket ind imod netop Portsmouth i en kamp i Nigeria for to uger siden. Kampen endte med en 2-1-sejr til United, og netop det nederlag, er det eneste Portsmouth har haft i træningskampene. Holdet har spillet otte kampe, og altså kun tabt en enkelt. Derudover har Portsmouth været flittige til at score mål, og har således fået modstandernes målnet til at blafre 22 gange.

Det er præcis 100 år siden, at United, også som ligamestre, vandt den første Charity Shield, ved at slå Queen’s Park Rangers 4-0 i omspil efter 1-1 i 1908. De vandt også sidste års udgave, da de slog Chelsea i straffesparkskonkurrence, og har vundet turneringen 16 gange, hvilket også er rekord.

Det er kun anden gang, Portsmouth kæmper om trofæet. Den første gang var i 1949, hvor de som ligamestre spillede 1-1 med Wolverhampton, som de delte trofæet med. Portsmouth skal forhindre United i at hente den 17. Community Shield-sejr, men holdet prøver stadig at komme sig over salget af midtbaneprofilen Sulley Muntari, der er skiftet til Inter. De har dog et stærkt angreb med nyindkøbte Peter Crouch fra Liverpool og Jermain Defoe.

På papiret er Manchester United det bedste hold, men holdet døjer i øjeblikket med en lang skadesliste. På denne liste står Owen Hargreaves, Ji-Sung Park, Luis Saha og Ronaldo, mens Wayne Rooney kun lige er vendt tilbage på træningsbanen efter sygdom, og Michael Carrick er også lige vendt tilbage, men er med i truppen til kampen. Derudover deltager holdets brasilianer, Anderson, ved OL. Det store fravær af profiler kan give chancen til unge spillere, som angriberen Fraizer Campbell.

Portsmouth kan komme til at spille uden Lassana Diarra og Sean Davis, hvorfor holdet måske kan få problemer på midtbanen. Derudover er også Glen Little, Kanu og David Nugent tvivlsomme deltagere i dagens kamp.

Kampens spilles på Wembley kl. 16.00.

Forventede startopstillinger:

Manchester United:

Edwin van der Sar

Gary Neville – Rio Ferdinand, Nemanja Vidic – Patrice Evra

Nani – Darren Fletcher – Paul Scholes – Ryan Giggs

Carlos Tévez – Fraizer Campbell

Portsmouth:

David James

Glen Johnson – Sol Campbell – Sylvian Distin – Hermann Hreidarsson

Lauren – Niko Kranjcar – Papa Bouba Diop – Pedro Mendes

Peter Crouch – Jermain Defoe

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Manchester United råder over bedre spillere end Portsmouth, men med de mange skader, bliver opgøret pludselig mere åbent. Portsmouth har vist målfarlighed i optakten til sæsonen, og ser stærke ud i angrebet, hvorimod midtbanen ikke er så stærk, som den kunne være på grund af skader. TotalBold.dk tror, at vi kan forvente os en tæt og ikke mindst spændende kamp, hvor Manchester United henter en smal 2-1-sejr.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu